Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holky,
Uz nevim co mam delat. Nechci snad ani poradit, ale jen slyset Vas nazor. Nejak to prestavam zvladat. Tak k veci.
Me je 22 a byvalemu pritelovi 20. Byli jsme spolu 4roky. Za tu dobu jsme spolu 2.5roku bydleli a poslednich 10mesicu se snazili o miminko. Planovali spolecnou minulost, rodinny dum, kupu deti..
Kvuli tomu, ze jsem nemohla otehotnet znamenalo taky, ze jsem musela zmenit praci coz ale znamenalo ze jsem 2noci nespala doma (prespavala jsem u mamky, doma mel vse nachystane, vyprane, nakoupene, uvarene, uklizene). Rikal mi, ze mu to vubec nevadi..hlavne at uz se nam zadari.. dokonce byl na spermiogramu a ja na po vsech certech.. tyden pred rozchodem jsme se dozvedeli ze mame asi tak 85% sanci na dvojcata pri nove nasazene lecbe. Pritel z toho byl stastny.. vzdycky chtel dvojcata.. tak jsme se dali do reci o jmenech a dalsich planech o zivote.. no a tyden na to jsme se strasne pohadali uplne kvuli blbosti.. sbalil se odstehoval se k rodicum.. a ze uz se mnou nechce byt a tak.. pak jsem ho parkrat videla, s kamaradkou.. no a doslo mi to.. je s ni (27let).. co ho zmenilo? Co se stalo?
Uz jsou to 4mesice.. do vanoc jsme se nebavili a ted kdyz se potkame..ted v lednu 2× vzdy to skoncilo sexem.. ale je s ni.. a ja prasky dal neberu ale on na to nebere ohled..
Vim, ze me ma rad.. ja ho miluju a dlouho budu.. on bude ten pravej dokud nedojde nekdo z koho si sednu na prdel.. at je to za mesic nebo i za 5let.. ja uz nevim.. co bych udelala.. kdyz s nim spat nebudu.. budu se trapit i tak..
Co mam delat?.. ja uz nemuzu dal ![]()
Jo a jeste velkou roli v tom hraji taky jeho rodice.. moc jsme si nesedli.. otec mu rekl, ze jestli se ke me vrati, tak konci.. a jeho matka neco podobneho..
Jaky je vas nazor na nej?
Lekl se planovane budoucnosti? Nebo se boji rodicu? Nebo proooc? ![]()
@SnazilkaZ Je mladý a Ty taky. Ještě si užívejte života. Ale asi každý s jiným partnerem. Hlavně se nesnaž otěhotnět s ním, být samoživitelka není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát.
Mladej kluk…chce si uzivat..treba na to prijde a nebo ne..ty se kazdopadne chran..je jiny kdyz jste spolu a neco jineho kdyz takhke ted ulitnete…nechtej otehotnet v tyhle situaci
Hlavně s ním nezapomeň častěji spát bez antikoncepce, třeba otěhotníš, budeš mít konečně ta dvojčata a on se k tobě rozhodně ihned vrátí. Snažilky s dvacetiletými nevybouřenými mladíčky jsou opravdu velice vyzrálé.
@hanka.br. píše:a to tady chybelo…pichlava poznamka k veceru
Hlavně s ním nezapomeň častěji spát bez antikoncepce, třeba otěhotníš, budeš mít konečně ta dvojčata a on se k tobě rozhodně ihned vrátí. Snažilky s dvacetiletými nevybouřenými mladíčky jsou opravdu velice vyzrálé.
Nekomplikuj si život a najdi si chlapa, který už je dospělý. Většina mužů je ve 20 úplně někde jinde než jejich vrstevnice, neřkuli starší.
Asi se mu rozbřesklo, že mít děti ve dvaceti je pěkná kravina. A ty jsi hloupá neskutečně
spíš s ním a nebereš antikoncepci? Prober se!
@Andy27 píše:
a to tady chybelo…pichlava poznamka k veceru
Za ironii se omlouvám, ale vzhledem k tématu je příjemnější než upřímnost.
@hanka.br. píše:
Za ironii se omlouvám, ale vzhledem k tématu je příjemnější než upřímnost.
Asi jo…vice mene jsem psala neco podobneho..otehotnet takhle pri uletu by nebylo moc ok…a zakladatelka by si to uvedomila pozde
Tak to jste měli plánovat společnou budoucnost a né minulost ![]()
@SnazilkaZ Holka, už Tvůj nick je vypovídající…Jak nebere na to ohled? Ty se snaz do toho nespadnout, sama s dítětem, možná i dvěmi…Navíc je moc mladej, i kdyby se lekl, nedivim se.Ve dvaceti se leknu taky:)
Není na to připravený a určitě bych se nesnažila otěhotnět s ním ![]()
Zakladatelko, dej si za cíl založit rodinnu s někým, s kým budeš bydlet 5 let, bude Tě milovat, za tu dobu Tě nezradí, nezahne Ti, bude zodpovědný. Nic míň neber. Jinak budeš nešťastná a co víc, budeš trpět, až se Ti nějakej vůl bude pelešit v okolí, zatím co Ty budeš obracet peníze na chleba, aby jsi měla co dát dětem do úst. Nebuď zodpovědná kvůli sobě, ale dětem, který si přeješ. Tenhle kluk je idi.ot a víš co se říká, vrána k vráně sedá ![]()