Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj.
Před měsícem jsem byla na gyndě, potvrzené těhotenství, cca 7tt. Byla jsem tam včera a doktorovi po změření délky miminka vyšel 9tt. Podle poslední MS jsem dnes 11+3tt, vím i kdy jsem otěhotněla a sedí to na těch 11+3.
Za dva týdny jdu opět na kontrolu, ale jsem z toho docela vyděšená. Setkala jste se některá s něčím podobným, že za měsíc miminko vyrostlo dle utz jen o dva týdny jakoby?
No a doktor řekl co? Srdeční akce byla? Ten plod má pár mm takže stačí kliknout trochu jinak.
@JancaS84 píše:
No a doktor řekl co? Srdeční akce byla? Ten plod má pár mm takže stačí kliknout trochu jinak.
No doktor mi jen řekl, že se uvidí na příští kontrole, ale sám z toho byl takovej rozpačitej. Srdeční akce byla.
Beztak to jen blbě změřil. Zkus třeba v malování na počítači kliknout na něco rozmazaneho úplně přesně ![]()
Ahoj, já mám od začátku těhotenství mimčo menší než dle MS. Dle utz až od dva týdny menší s tím, že Dr mi řekla na začátku, že je to orientační. Teď jsem v 7. měsíci a Dr říká, že bude mimčo prostě menší a drobnější ![]()
A když jsi byla na kontrole v tom 7 tt, byl tam už plod se srdeční akcí? Třeba je to od začátku mladší a roste dobře. Protože aby doktor naměřil teď třeba 2,5 cm místo 5 cm je divné 🤷
Takže teď je embryo o 3 týdny pozadu než by mělo být? Kdy jsi měla poprvé pozitivní test?
@Anonymka 01 píše:
A když jsi byla na kontrole v tom 7 tt, byl tam už plod se srdeční akcí? Třeba je to od začátku mladší a roste dobře. Protože aby doktor naměřil teď třeba 2,5 cm místo 5 cm je divné 🤷
Jestli byla srdeční akce nevím, neříkal nic, teď mi srdeční akci potvrzoval. Taky jsem z toho docela zmatená právě. 🙈
@karkarka píše:
Takže teď je embryo o 3 týdny pozadu než by mělo být? Kdy jsi měla poprvé pozitivní test?
Jo, teď naměřil 23,3mm.🙈 Poprvé pozitivní těhotenský test jsem měla 20.8., cca teda 3 týdny po oplodnění. Další test o dva dny později, druhá čárka stejně silná jako kontrolní. Další test 29.8., obě čárky stejně silné. 1.9. jsem si dělala i digitální clearblue, který ukazoval 3+.
@karkarka píše:
Dnes jsi cca 9+6tt takže velikost embrya sedí dobře.
Ano, velikost na tento týden, co mi teď řekl doktor, sedí, ačkoliv ty píšeš 9+6tt a mně včera řekl 9+0tt. Spíš mi jde o to, jak je možné, že je takový rozdíl, skoro dva týdny, mezi stádiem těhotenství podle ultrazvuku a podle MS. A hlavně, že před měsícem řekl, že je to 7tt a za měsíc se embryo zvětšilo jen na velikost 9tt. Jestli se mám něčeho bát nebo ne, člověk už si pak představuje různé scénáře. 🙈
U prvního dítěte jsem měla jen jeden termín, ale kamarádky kolem měly termíny jen pár dní od sebe, ne skoro 14 dní. 🙂
Ahoj.
Před měsícem jsem byla na gyndě, potvrzené těhotenství, cca 7tt. Byla jsem tam včera a doktorovi po změření délky miminka vyšel 9tt. Podle poslední MS jsem dnes 11+3tt, vím i kdy jsem otěhotněla a sedí to na těch 11+3.
Za dva týdny jdu opět na kontrolu, ale jsem z toho docela vyděšená. Setkala jste se některá s něčím podobným, že za měsíc miminko vyrostlo dle utz jen o dva týdny jakoby?