Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, jsme na tom stejně
, ale já jdu na konzultaci a vstupní vyšetření do Liberce, také bych uvítala nějaké aktuální zkušenosti jiné dárkyně…
Omlouvám se za anonym, s manželem jsme se dohodli že to nebudeme ventilovat veřejně…
Anonymní Gábina
Po vyplnění dotazníků pujdete na pohovor, tam vám vše do podrobna vysvětlí. Pujdete na testy krve a na gynekologické, pokud projdete, domluví si s vámi další podrobnosti, kdy nasadit hormony atd..
já se nedostala přes krev, našli mi sníženou štítnou žlázu..
Kamarádka to absolvovala a dostala hyperstimulační syndrom
Sestra byla na odběrech cca před 3 týdny - v Praze někde v centru města. Nejdříve přijeli na konzultaci, dělali jim také odběry krve - dělali genetická vyšetření. Pokud je vše ok., jde se dále.
Jsou tam už rovnou vstupní omezení:
Věk max. 30 nebo 31 let, bez jakýchkoliv nemocí, BMI max 27. To jen to, co mi povídala, možná je toho více.
Před odběry si cca 7 dní předem jela opět do Prahy na ultrazvuk, pak si píchala injekce do břicha - nejdříve 2× denně, po dvou dnech se to zvýšilo na asi 4× denně (je zdrav. sestra, tak si to dělala sama). Odebrali jí pak opět v Praze 9 vajíček, dělalo se to v nějaké narkóze (asi částečné).
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj, jak jste četli v názvu, včera jsem se rozhodla, že daruji vajíčka, aby se poštěstilo i jiným párům, manželům mít miminko. Chtěla jsem se zeptat nemáte někdo zkušenosti s pragueivf? Tam bych se chtěla dárcovství uskutečnit