Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cítíte, že by to mohlo mít nějaký psychický důvod?
Mate nějaké jiné příznaky, které by ukazovaly na hormony? V jaké části cyklu se toto děje?
Pídila bych se, co zaznělo, že jsem se rozbrečela, řešila bych jiné příznaky rozhozených hormonů.
A řešila bych to s lékařem, psychologem (podle toho zda bych měla příznaky ukazující na hormony nebo ne)
@Paní Kudrnatá viděla jsem video ohledně vyhýbavé a úzkostné citové vazby, která na mě a na muže dost sedí.
Do toho jsem ted od pondělí doma, vždy hodne přemýšlím. V prvnim vztahu mi partner lhal, podváděl me, psychicky i fyzicky týral, asi tam něco zůstalo. Takze pak mam strach a plno otázek.
Začalo to asi 3 dny po skončení menstruace.
Ono se vlastně vůbec nic nestalo.. ja bych chtěla s mužem více času, on se potřebuje po práci trochu odreagovat a i to je spouštěč pro pláč. To je až ted cca ten týden..
JInak normálně fungujeme..
@Paní Kudrnatá do budoucna to mam tak nějak v plánu.. ale samozřejmě objednaní bude na déle a ideálně bych už teď potřebovala nějak fungovat..
@Anonymní píše: Více
Tak nečekejte s objednáním a urychlete to co nejdříve. Zkuste si najít nějakou svoji činnost, které se budete věnovat, když si partner bude chtít oddechnout sám.
Stanovte si nějaký čas, kdy budete odpočívat a dělat si svoje kazdy sám a čas, kdy budete spolu.
Mějte nastavenou mezi sebou dobrou komunikaci, když budete potřebovat obejmout, tak si řeknete.
Když máte nějaké pochybnosti, mluvíte o tom spolu? Co vám řekne na to, že máte strach, že by vás podvedl?
To, že to bývaly dělal neznamená, že tento partner bude stejný.
Ale opravdu, zkuste si najit nějakou aktivitu. Ať to bude cvičení, kreslení, čtení, pečení, běhání.. mějte vymezený čas, který budete trávit sami a vy během toho dělejte nějakou činnost.
A k psychologovi se objednejte co nejdříve, opravdu to neodkládejte. Čím dřív budete v klidu, tím méně bude zatíženy váš vztah.
@Paní Kudrnatá teď je to podle mě vyhrocené, protože jsem nemocna doma. Normalne chodím do práce a mam plno věci okolo.
Mame stanoveny čas, chodím spát brzy, on pak ma čas sám na sebe..
i kdyz se můj muž vyhýbá konfliktům, tak se snaží komunikovat, uklidnit me. Ale tento týden to nepomáhá.
Zaměstnejte hlavu, ať přijdete na jiné myšlenky. Co máte ráda?
Lečte se, ať jste co nejdřív v pohodě a všechno bude dobrý!
@Paní Kudrnatá upřímně takto nedokážu říct, největší náplní je manžel, dcera a práce..
myslím si, že jakmile se vrátím zpět do kolotoče s prací a domácností bude hned líp.. úzkost mi vždy vyvolá, když jsem sama doma a nemůžu nikam..
dekuji za pomoc:)
Ahoj, rozbíhá se ti deprese s úzkostí, příčina bude v minulosti, se kterou musíš pracovat. Já se z těžké deprese vyhrabal, ale není to sranda. Jestli chceš, tak můžem zkusit něco probrat a s manželem byste to zpracovali.. napiš mi na ahalfar zav seznam.cz
Můžeš mrknout na netu i na estrogenovou dominanci, jestli máš podezření na hormonální nerovnovahu. Ms máš pravidelnou? Behem cyklu nijak nespinis nebo nekrvacis? Vitaminy a minerály máš ok? Kdy jsi byla naposledy na preventivce u praktika? Jinak to co popisujes bude chtít pravděpodobně psychologae, ale než se k nemu dostaneš, zkus se zamyslet nad tim, co pisu, taky to může hrát roli.
Bojíš se být sama, to znamená, že se bojis sama sebe, svých myšlenek… Může se stát, že někdy v průběhu života opravdu někdy budeš sama, tak se musíš naučit být v klidu sama se sebou. Pokus se mýt se ráda, čas o samotě využij k něčemu, co tě baví a nauč se sama se sebou žít. Chtělo by to psychoterapii, myslím, že podhoubí k těmto myslenkam vzniká po nějakých zážitcích v dětství.
Tvůj muž musí mít svatozář. Už dávno ses měla léčit na psychiatrii.
@terien píše: Více
Jsi úplně mimo, buď ráda, že v tom nejsi a modli se, abys nebyla.
Tohle nerozchodíš, nerozcvičíš.. je to neustálý tah a jestli neodstraníš příčinu, tak se to pomalu a trvale zhoršuje.
Ahoj holky, asi se jdu vypovídat nevím..
už dlouho mám psychické problémy, se kterými jsem se naučila žít.
Poslední týden je mi psychicky zle, stále pláču, stačí málo.
Stále mi jedou myšlenky, které vedou k pláči.
V jednu chvíli se s mužem bavíme normálně a během chvilky mi tečou slzy..
dnes jsem plakala asi 6×.. už jsem vyčerpaná..
Nějaký tip, který by pomohl abych se zase uklidnila a dokázala fungovat?
Většinou moje uplakané stavy jsou na jeden den, ne takto na týden..
moc děkuji za jakoukoli radu