Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Potřebuji poradit. Možná dělám něco špatně. Mám nový foťák. Když fotím venku krajinu, tak je to dobrý. Jenže většina fotek jsou mé děti a ty jsou neustále v pohybu, tzn. jsou rozmazaní - opravdu hodně. U starého foťáku s tím nebyl žádný problém.
Tak či tak je tam určitě režim „v pohybu“ nebo „děti“.. takový běžící panáček…
U zrdcadlovky jste si možná vypnula omylem automatické ostření.. ![]()
@Zuzee87 Normální digitál - nic moc drahého. Byl mi ale doporučen. ![]()
@Sára 1 Určitě tam takový režim bude. Napiš přesný typ, najdeme to ![]()
@Aries6 Nikon Coolpix S7000. Doufala jsem, že si novým foťákem trochu polepším. Starý už dost zlobil - hlavně baterky nevydržely.
Buďto dělám někde chybu já a nebo je to foťák k ničemu.
A to vam tak blbe ostri i na ten Auto režim? Mrkněte co je v tom nastaveni „scene“ na vyber.
A když vyfotíte děti venku je to furt rozmazané? Problém může být málo světla…
@Sára 1 zkuste najit v tom scene bez srdicka nejakou sport, deti nebo zvirata mohlo by to byt o fous lepsi. Pokud to venku foti lip je problem svetlo a budete muset fotit s bleskem vevnutr - to se o chlup zlepsi…
@Zuzee87 Možná to bylo tím bleskem. Jenže když jsem měla zaplý blesk, tak to nefotilo dobře - vůbec neseděly barvy, házelo to hrozné stíny a bílá místa. Dostala jsem radu vypnout blesk - že to nedokáže vyfotit dobře kvůli velké ploše bílé nebo světlé stěny. ![]()
Přetočíš na „scene“ a dáš zvířata (já, když už fotím kompaktem, tak dávám ty zvířata) nebo sport - ale ten bude brát pravděpodobně víc snímku za sebou. Ale to nevadí, fotí to dobře ty „rychle se pohybující předměty“
. Máme hodně podobný foťák.