Rozmazlené 14měsíční dítě

452
4.1.16 14:20

rozmazlené 14 měsíční dítě

Mám první dítě a další neplánujeme. Malému je čtrnáct měsíců a stále se chce nosit, když máme doma taťku tak ke mně chce je málokdy musí ho nosit tatínek. Když je on v práci tak já. Na procházce se po chvilce v kočárku vzteká nachvíli zaberou klíče, dudu, básničky…ale nakonec musíme domu. S jídlem je to samé svoje nechce ale to co máme na talíři mi tak hrozně chce. Takhle bych mohla pokračovat dál. Je to normální chování nebo s tím mám začít něco dělat a co, jak je na to nějaká kniha? Vše co jsem zkoušela tak moc úspěch nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
4.1.16 14:22

@pufik20 je to celkem běžné. Jako takhle staré dítě bych nenosila ani omylem - tedy ne doma :think: s jídlem bojujem taky - baví ho vše kolem, jídlo až tak ne - ale né vždy. V kočáru je naučený, že spí. Ale pokud jedem ve špatnou dobu, vřeští taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
4.1.16 14:27

Má to spoustu dětí a u nás to neprošlo. Nenosila jsem, maximálně chvíli a jídlo měla holka prostě svoje. Většinou jsme v tomto věku měli téměř to samé, nebo se něco dalo, když u toho nebyla.

Rozhodně neskáču, jak si dítě píská :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
4.1.16 14:27

Ano, je to zcela normální chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
4.1.16 14:32

Normální to je, ale budeš to muset ukočírovat, aby z něj časem ten rozmazlenec nebyl. Moje děti už od 8m byly schopné chápat, že když něco nedovolím, tak si můžou vyřvat plíce a stejně to nedostanou. Na tvém místě bych mu zkoušela klidně vysvětlovat (můžeš mít pocit, že tě ještě nechápe, ale opak je pravdou, už hodně rozumí) a zároveň důsledně trvat na svém. Například: „teď jdeme na nákup, musíš vydržet v kočárku, pak si půjdeme domů hrát“ a případné scény přejít (přikurtovat do kočárku pokud nezabere odvádění pozornosti a nakoupit rychle). No a to jídlo snad není takový problém, aby už dostal totéž, co máte vy ne? Jen neosolené a nekořeněné. Budeš mít klid a dost možná se ti i sám nají.
Kačka (9m) mi včera dělala scénu, protože chtěla banán, co měl brácha (po její svačině), tak jsem jí ho šoupla, dala do sedačky a ona ho spokojeně celej snědla. Měla jsem 20 minut klid a najedené dítě. Co víc si přát? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
452
4.1.16 14:42

Jídlo je problém. Manžel dělá v hotelu a nosí domu jídlo z práce nic smaženého, ostrého bych mu nedala. Pro malého vařím něco jiného. Celkově chce vše k jídlu co vidí jíst nás tahá mě za rukáv, řve, štípe, i když předtím jedl. On nám i ubližuje, často nás škrábe, tahá za vlasy. Jak moc jsou vaše děti v tomhle věku samostatné(jak dlouho si vydrží hrát sami)
Potřebovala bych poradit nějakou knížku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
4.1.16 14:44

Muj syn byl uplne stejny… Moje mamka (ucitelka a vychovatelka) mi stale rikala, ze si na sebe siju bic :) 8). Neposlouchala jsem. Maly nikdy nechtel byt v kocarku, knucel po chvili. Ja ho hned vyndavala a tahala ho v ruce a kocar tlacila prazdny pred swbou.,chtel vsechno videt/zkusit..od 11mes chodil a lezl do vysek…takze od roku proste bez kocarku…vydrzwl tam 5min a pak se nudil. To samy v aute v autosedacce. U jidla potreboval extremne zabavovat. Hracky-ty hazel na zem/chtel je podavat/hazel. Nosit. Knucel kdyz nebylo hned po jeho. Prebalovala jsem jednu chvili „za pochodu“ atd atd atd. Mohla bych napsat a4 seznam. Ja jsem delala to, ze jsem na vsechnu tu jeho nespokojenost ihned reagovala a vzdy mu vyhovela. Zvyknul si :roll:. No…ted mu jsou 2roky…jelikoz chodi uz nejakou dobu na 2-3dny v tydnu do souk. jesli (od mala zvykly na kolektiv, tqk jsem toho vyuzila a pracuji),tak je o 80% klidnejsi :) bohuzel az tam pochopil, ze neni vzdy po jeho a nemuze si vse vyknucet. Urcite je to i vekem, uz rozumi, umi komunikovat a da se s nim domluvit. Ale proste musim dat moji mamce za pravdu-siiilene jsem ho rozmazlovala a byla to chyba. I ted…maly je uzasny a hodny kdyz je s babi, dedou, tetou…ve skolce. Zadny problem-hodny a vesely kluk. Jakmile je se mnou, vic na me zkousi :mrgreen:
takze podle me co popisujes je to normalni, ale urcite bych se snazila ho v tom co zrovna chce hned nevyhovet - Aby vedel, ze neco se proste nesmi/musi..podle me uz postupne bude chapat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.16 15:02
@pufik20 píše:
Jídlo je problém. Manžel dělá v hotelu a nosí domu jídlo z práce nic smaženého, ostrého bych mu nedala. Pro malého vařím něco jiného. Celkově chce vše k jídlu co vidí jíst nás tahá mě za rukáv, řve, štípe, i když předtím jedl. On nám i ubližuje, často nás škrábe, tahá za vlasy. Jak moc jsou vaše děti v tomhle věku samostatné(jak dlouho si vydrží hrát sami)
Potřebovala bych poradit nějakou knížku…

když štípne nebo kousne, tak udělám to samé - podruhé si rozmyslí, jestli jo nebo ne. Co se týče zbytku - akuálně mám pocit, že si sám nehraje vůbec, ideální zábava je lítání po bytě :cert: a u nás poslední 2 dny neslyším nic jiného, než čůr čůr - chodí na nočník, bo za to dostává piškotu.. a čůrá asi 100× denně :lol: to je taky skvělá zábava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.1.16 21:23
@martina.se píše:
když štípne nebo kousne, tak udělám to samé

kde furt vsechny berete ten pocit, ze jediny zpusob, jak to dite odnaucit, je mu to oplatit? to jste vsechny tak malo napadite ve vychove? me mala u prebalovani kope..mam ji podle logiky nekterych z vas taky kopnout (do bricha) jak ona me?

• Citovat
  • Upravit
3088
4.1.16 21:33
@brko píše:
kde furt vsechny berete ten pocit, ze jediny zpusob, jak to dite odnaucit, je mu to oplatit? to jste vsechny tak malo napadite ve vychove? me mala u prebalovani kope..mam ji podle logiky nekterych z vas taky kopnout (do bricha) jak ona me?

Záleží na situaci. U přebalování je to něco jiného. ale když dítě přijde a jen tak něco udělá, navíc se u toho směje, tak je asi něco špatně. Pokud nepomůže domluva, pak holt oplatím, aby vědělo, jaké to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.1.16 21:49

@Maty1989 ale blbost, jediny co pozna, ze si ma davat bacha na tebe-ze nesmi kousnout tebe. hele, ja jsem proste male dovolila, aby me kousala.ano,ctes spravne. dokonce jsem ji sama nabizela ruku a povidam ‚kousnes mamnku?‘ a kdyz se priblizila s otevrenou papulou, tak jsem zacala teatralne volat ‚jaujau, to je zvire, to je zvire, ona me kouse!‘. sama jsem ji jemnym stiskem zubu taky ‚kousla‘,aby vedela, ze i zoubkama se da jen tak lechtat. hozeni kousani do jineho levelu nejen ze tuto nelibou cinnost zbavilo castecne atraktivity, ale kdyz me mala kousne ted, tak to probiha tim stylem, ze jemne stiskne, kouka na me a v ocich otazku: muzu vic? :mrgreen: stacilo potrenovat, no.

• Citovat
  • Upravit
72725
5.1.16 07:17
@brko píše:
kde furt vsechny berete ten pocit, ze jediny zpusob, jak to dite odnaucit, je mu to oplatit? to jste vsechny tak malo napadite ve vychove? me mala u prebalovani kope..mam ji podle logiky nekterych z vas taky kopnout (do bricha) jak ona me?
:mrgreen: :lol: zkus to :mrgreen: :lol: osobně vysvětlím atd, ale pokud prostě přijde a kousne po 10×, tak mu to vrátím. Né hrubě, ale vrátím, aby věděl, proč ne :think: náš malej byl strašnej okusovač. není to tak dávno, co mi hryznul nečekaně do špeku, až jsem měla fakt velkou modřinu.. teď už stačí říct ne :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
5.1.16 07:42

@martina.se mi to oplaceni proste prijde kontraproduktivni… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
5.1.16 08:04

Podle mě je to oplácení dobré-oni ti špunti si často ani neuvědomí, že to toho člověka může bolet. U nás stačilo 1× ukázat, jak bolí kousnutí, kopnutí nebo štípnutí (samozřejmě s mírou) a už to nikdy nezopakoval ani mě, ani nikomu jinému :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
5.1.16 08:07
@brko píše:
@martina.se mi to oplaceni proste prijde kontraproduktivni… :nevim:

jo, teoreticky jo, ale prostě jsou hranice a když je dítě nerespektuje, je pak těžko mu to nějak vysvětlit. Náš kousal fakt strašně - jen mě :think: vysvětlovali jsme atd, nic nezabralo.. tak jsem ho jednou hryzla - ne, fakt ne strašně, prostě aby to cítil.. vykulil oči, řekl au a od té doby se přiřítí - otevřenou hubičku, nachystaný tesáky a najednou pusu zavře, řekne malá a přitulí se :think: u nás tohle byla jediná volba, do té doby jsem byla samá modřina :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí