Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojda maminy
Chtěla bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenost u nedonošeného miminka s roztřesenýma ručičkama a někdy se přidají i nožičky.Byla jsem na neurologii tam nám řekla pást koníky a přidala vitamíny.Zajímá mě jestli se to časem urovná atd…také jsem se tu dočetla že hrozí epilepsie..toho jsem se dost polekala.Děkuji za každou vaší zkušenost ![]()
nedonosenci to mivaji bezne, protoze nemaji vyvinutou nervovou soustavu, prejde to vekem
jizvíková píše:
nedonosenci to mivaji bezne, protoze nemaji vyvinutou nervovou soustavu, prejde to vekem
souhlas ![]()
a cvičíte vojtovku?
Vojtovku necvičíme…hledala jsem to na netu nějaké cviky ale nic jsem nenašla tak nevím jak cvičit ![]()
http://rl-corpus.cz/ vlevo si najdi naši absolventi, jsou tam i nějací terapeuti z trutnova, zavolej jim a domluv si konzultaci, aby se na malou podívali a řekli ti, jestli to je či není ke cvičení, neurologové někdy zbytečně čekají ![]()
Jsem z Trutnova..malá se narodila 37 týden.Jak jsem byla na té neurologii tak doktorka ani neříkala že by mohla hrozit epilepsie nebo něco takového
to jsem se dočetla až tady na diskusi..jinak na kontrolu jdeme příští týden
maly mal do roka obcas roztrasenu bradicku, chodili sme na neurologiu, boli sme eeg, napokon to vsetko preslo samo. Vsimla som si ze to mal vzdy v obdobiach prudkeho rozvoja. Ked zacal nieco nove robit, rozpravat, atd.. podla neurologicky bol strasne napred a v podstate neodpocival ( je pravda ze mi velmi malo spinkal). Vsetko bral strasne urputne a chcel vsetko ihned vediet, neviem to uplne vysvetlit..napriklad v jeden a pol roku mal slovnu zasobu na urovni triletaka, ovladal abecedu a cisla atd… tym ze uz chodi do uplne normalnej skolky sa to srovnalo, sice pozorujem ze akykolvek naskok ktory mal sa pomaly ale iste straca, ale tras zmizol uplne.
Neboj se epilepsie, snad to bude všechno dobrý
najdi si někoho, kdo dělá Vojtu, zavolej, určitě ti na malou kouknou i bez předpisu od doktorky a pak se domluvíte - já bych to teda udělala takto
držím palce, ať je vše v pohodě…
Tak jsem koukala na ten odkaz
jsou tam 2 terapeutky…moc děkuji za info.Po kontrole příští týden na neurologii se určitě na jednu z terapeutek obrátim ![]()
Olda to mel taky a narodil se normalne, no asi 10 dni pred terminem, ale v pohode
resili to uz v porodnici - tam na to dostal kalciovku, ale nepreslo to, tak jsme byli na neurologii a tam mi doktor rekl, ze ma nedozralou nervovou soustavu, ze to muze byt a ze je i ve 4 tydnech jeste hodne novorozeneckej, dostal nejaky vitaminy skupiny B (si presne nepamatuju ktery)
casem to samo preslo (ve 2 nebo 3 mesicich
uz fakt nevim)
na rehabilitaci jsme taky chodili, ale to podle me s tim trasem nesouviselo, stacel hlavicku k jedne strane a tim padem pak i cele telo, ale od 8 mesicu uz cvicit nemusi, jen mame prijit na neurologii jeste v roce
neboj to bude dobry ![]()
Syn se narodil o měsíc dřív a měl také roztřesené ručičky. Je také sledovaný na neurologii. Od narození bere Pyridoxin - vitamín B6, který pomáhá dobře vyvinout centrální nervový systém. Teď už je mu rok a je to naprosto zdravé dítě.
Tak to jsem ráda..také bereme ten vitamín B6.1/4 ráno a večer.
Děkuji už jsem trochu klidnější ![]()