Roztřesené ručičky, nožičky, bradička

106
19.1.12 16:21

Roztřesené ručičky,nožičky,bradička

Ahojda maminy :?Chtěla bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenost u nedonošeného miminka s roztřesenýma ručičkama a někdy se přidají i nožičky.Byla jsem na neurologii tam nám řekla pást koníky a přidala vitamíny.Zajímá mě jestli se to časem urovná atd…také jsem se tu dočetla že hrozí epilepsie..toho jsem se dost polekala.Děkuji za každou vaší zkušenost :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
19.1.12 16:23

nedonosenci to mivaji bezne, protoze nemaji vyvinutou nervovou soustavu, prejde to vekem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3860
19.1.12 17:07
jizvíková píše:
nedonosenci to mivaji bezne, protoze nemaji vyvinutou nervovou soustavu, prejde to vekem

souhlas ;)
a cvičíte vojtovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
19.1.12 17:14

Vojtovku necvičíme…hledala jsem to na netu nějaké cviky ale nic jsem nenašla tak nevím jak cvičit :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3860
19.1.12 17:18

Odkud jsi?a v kolikátém týdnu jste se narodili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3860
19.1.12 17:21

http://rl-corpus.cz/ vlevo si najdi naši absolventi, jsou tam i nějací terapeuti z trutnova, zavolej jim a domluv si konzultaci, aby se na malou podívali a řekli ti, jestli to je či není ke cvičení, neurologové někdy zbytečně čekají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
19.1.12 17:24

Jsem z Trutnova..malá se narodila 37 týden.Jak jsem byla na té neurologii tak doktorka ani neříkala že by mohla hrozit epilepsie nebo něco takového :,( to jsem se dočetla až tady na diskusi..jinak na kontrolu jdeme příští týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
19.1.12 17:25

maly mal do roka obcas roztrasenu bradicku, chodili sme na neurologiu, boli sme eeg, napokon to vsetko preslo samo. Vsimla som si ze to mal vzdy v obdobiach prudkeho rozvoja. Ked zacal nieco nove robit, rozpravat, atd.. podla neurologicky bol strasne napred a v podstate neodpocival ( je pravda ze mi velmi malo spinkal). Vsetko bral strasne urputne a chcel vsetko ihned vediet, neviem to uplne vysvetlit..napriklad v jeden a pol roku mal slovnu zasobu na urovni triletaka, ovladal abecedu a cisla atd… tym ze uz chodi do uplne normalnej skolky sa to srovnalo, sice pozorujem ze akykolvek naskok ktory mal sa pomaly ale iste straca, ale tras zmizol uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3860
19.1.12 17:28

Neboj se epilepsie, snad to bude všechno dobrý ;) najdi si někoho, kdo dělá Vojtu, zavolej, určitě ti na malou kouknou i bez předpisu od doktorky a pak se domluvíte - já bych to teda udělala takto ;) držím palce, ať je vše v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
19.1.12 17:42

Tak jsem koukala na ten odkaz ;) jsou tam 2 terapeutky…moc děkuji za info.Po kontrole příští týden na neurologii se určitě na jednu z terapeutek obrátim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
19.1.12 20:15

Olda to mel taky a narodil se normalne, no asi 10 dni pred terminem, ale v pohode
resili to uz v porodnici - tam na to dostal kalciovku, ale nepreslo to, tak jsme byli na neurologii a tam mi doktor rekl, ze ma nedozralou nervovou soustavu, ze to muze byt a ze je i ve 4 tydnech jeste hodne novorozeneckej, dostal nejaky vitaminy skupiny B (si presne nepamatuju ktery)
casem to samo preslo (ve 2 nebo 3 mesicich :think: uz fakt nevim)
na rehabilitaci jsme taky chodili, ale to podle me s tim trasem nesouviselo, stacel hlavicku k jedne strane a tim padem pak i cele telo, ale od 8 mesicu uz cvicit nemusi, jen mame prijit na neurologii jeste v roce
neboj to bude dobry ;)

• Citovat
  • Upravit
767
20.1.12 21:04

Syn se narodil o měsíc dřív a měl také roztřesené ručičky. Je také sledovaný na neurologii. Od narození bere Pyridoxin - vitamín B6, který pomáhá dobře vyvinout centrální nervový systém. Teď už je mu rok a je to naprosto zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
21.1.12 10:19

Tak to jsem ráda..také bereme ten vitamín B6.1/4 ráno a večer. :palec: Děkuji už jsem trochu klidnější :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí