Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky maminky,mám takový dotaz-dcerka od narození šilhá,za poslední dva měsíce se zlepšilo pravý očičko,ale levý vůbec.Paní doktorka na očním nás chce poslat na operaci,ale mám strach co se týče narkozy u tak malého mimča.Má některá s tímto problémem zkušenost? A taky bych chtěla vědět názor,jestli byste do toho šly… ![]()
Ahoj malá taky šilhala,ale v roce se ji to srovnalo.Chodili jsme na kontroly na oční.Takže se operaci vyhla.Myslím že doktoři tomu rozumí a malé ten zákrok určitě pomůže.Do budoucna by byla jinak chudák.Přeju ať to dobře dopadne ![]()
Ahojky, malej nám začal šilhat okolo 1,5 roku a nosí brýle.. Naopak nám operaci pořád posouvají - prý čím později, tím líp, ale možná je to u takovýho prcka zase jinak…
Pokud dr důvěřuješ, tak se neboj, narkozu zvládnete ![]()
Malej šilhá taky, v roce dostal brýle, zlepšilo se to…ale na operaci to zatím vypadá pořád..Mě naopak dr. říkal,že by se ta operace měla udělat do dvou let (dítěte)..říkal mi i proč, ale to si teď nějak nevybavuju ![]()
Takže nás čeká kontrola v únoru a tam se uvidí,jestli na jaře bude muset na tu operaci.
Jdeme taky začátkem února na kontrolu,tak jsem zvědavá pač se to od poslední návštěvy nezlepšilo ![]()
Jé, trošku mě děsíte. Malý je ještě tedy malý a občas zašilhá, ale ptala jsem se mé doktorky a ta mi zas řekla, že až pokud by šilhal i v roce, tak to teprve začne řešit, že do té doby má nárok šilhat… ![]()
Barusak78 píše:
Jé, trošku mě děsíte. Malý je ještě tedy malý a občas zašilhá, ale ptala jsem se mé doktorky a ta mi zas řekla, že až pokud by šilhal i v roce, tak to teprve začne řešit, že do té doby má nárok šilhat…
Mě na očním říkali že do roka se to většinou spraví samo,pokud ne pak to začnou řešit ![]()
Ahoj tak se zkus poradit ještě s jinym očním lekařem jestli je operace nutna. Narkozi se bat nemusíš moje mala byla na operaci 5krat za 7 mesícu a vše bylo v pořádku ![]()
Pediatrička je zatím proti,prý až po prvním roce,ale očařka nás chtěla poslat už v listopadu,což malé bylo 8 měsíců!!!
Barusak78 píše:
Jé, trošku mě děsíte. Malý je ještě tedy malý a občas zašilhá, ale ptala jsem se mé doktorky a ta mi zas řekla, že až pokud by šilhal i v roce, tak to teprve začne řešit, že do té doby má nárok šilhat…
My byli v půl roce , tam ho jen zkoukli a taky řekli ,že do roka má čas..V roce jsme šli a tam mu pak udělali všechny možný vyšetření:)
Barusak78 píše:
Ano, přesně tak nám to také řekla doktorka. Našemu utíká jedno očko někdy.