Roztříštěná autorita, vyměněné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2472
28.2.15 08:27

Jeje, to je agresivity takhle z rana…
Zakladatel: me to prijde logicke. Jste doma oba, po case, co se doma tolik nevidite, si chcete vic veci rict, neco spolu zazit. Dite se potrebuje ujistit, ze stale patri do smecky, i kdyz zrovna ted neni (jako v tydnu, kdy je s jednim nebo druhym spis samo) stredobodem rodiny. Zkusila bych ujistovat spis nez kazensky usmernovat (mysleno: vic, nez delate normalne, proste stejna pravidla jako v tydnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
28.2.15 08:38
@AlphaOmega píše:
Náš kluk, skoro 3 roky, je přes týden s mámou a mladší sestřičkou doma a až na drobnosti by se dal charakterizovat jako bezproblémové dítě. V pátek večer nám ho někdo ale pravidelně vymění a celý víkend neposlouchá, zlobí má výbuchy vzteku a prostě škodí.

Obávám se, že to může být nějak spojeno s přítomností obou rodičů naráz. Přes týden odjíždím brzo ráno a večer se vracím tak, že vpodstatě stíhám mu jen umýt zuby a uložit. Když je přes týden s mámou, dělá veliké pokroky, s nočníkem, učí se telefonovat atd. Když ho vyjímečně přes den hlídám já sám, je to taky ok. Ale jakmile jsme doma oba, je problém a to do takové míry, že odpočinek přes víkend se stal minulostí a odpočívám v podstatě v práci. Navíc během této doby odmítá i osvojené návyky - třeba nočník.

Celý tento problém bych popsal jako „roztříštěná autorita“. Vypadá to tak, že jeden rodič něco řekně a kluk si běží stěžovat tomu druhému. Když mu to řeknem oba naráz, reaguje hysterákem.

V pondělí se pak, po mém odjezdu do práce, vrací „do normálu“.

Vůbec nevíme co s tím, čekáme prostě až to přejde. Ale pokud má někdo podobnou zkušenost, rádi si ji poslechneme.

U nás doma stejný scénář. Já jsem s prckem v týdnu sama, muž přijde až večer a střídáme se s uložením do postýlky. O víkendu jsme doma oba a máme naprosto jiné dítě. Se mnou je syn klidnější, dokážeme si vyhrát hodiny s kostičkama, nevrtí se mi u čtení knížky a muž mi to nevěří :mrgreen: My se držíme pravidla být zajedno, nepovolit a vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
28.2.15 08:38
@Roker píše:
Proste spratek, jeste zbyva lehnout si na zem a kopat nozickama :nevim:A co socializace v kolektivu, jesle, skolka, jine decka?
:roll: :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
28.2.15 08:40

Copak, dnesni izolace deti je to co ti vyhovuje?

Ale jo, kdyz se podivam na sve psy, chovali se podobne, jak je popisovano :-) take zarlili a zkouseli, co si mohou dovolit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.2.15 08:40

Kluk to dělá taky (teď už míň). Jakmile je jenom s jedním člověkem (klidně babičkou), tak je andílek. Když je s ním víc lidí z rodiny, tak zkouší víc. Přijde mi to normální. Jenom jsme dodržovali pravidlo, že to co neprošlo s jedním ckovekem nesmělo projít ani u víc hlídačů.

• Citovat
  • Upravit
326
28.2.15 08:42

@Roker
tady vůbec nejde o žádnou izolaci - btw, náš syn chodí 2× v týdnu do školky a denně byl v kolektivu dětí cca od roku.
U zakladatele jde o něco úplně jiného - valila jsem oči na toho spratka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
28.2.15 08:44

Naprosto normální vývojová fáze, časem to přejde, doporučuji doplňovat dospělým hořčík, bud v šumivých tabletác, nebo v pilulkach (je dobrý na nervy) Přeju pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
28.2.15 08:49
@Roker píše:
Proste spratek, jeste zbyva lehnout si na zem a kopat nozickama :nevim:A co socializace v kolektivu, jesle, skolka, jine decka?

Asi nemáš děti, že? Jinak nechápu, jak bys mohla něco tak hloupého napsat. :roll:

@AlphaOmega Taky jsem doma s tříleťákem a mladší dcerkou, a odpoledne, když dojde táta z práce, začíná eldorádo. :lol: U nás je to každý den, neboť manžel nepracuje tak do večera. Někdy je to v pohodě, jindy na zbláznění. Chce to stejná pravidla od obou rodičů, důslednost. Odmítat nočník bych teda nedovolila. A vydržet! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
28.2.15 08:51

@Roker prosím tě, kolik vychováváš dětí, že 3letého kluka nazýváš spratkem, aniž by jsi ho někdy viděla a srovnáváš s svými psy 8o? ještě jsi zapomněla napsat, co máš za rasu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
28.2.15 09:04

Spíš se malý může zjančit z toho, že jsou doma oba a snaží se na sebe strhnout pozornost, přijde mi to logické. Ale aby se triletak teprve učil na nočník a pak ho vzteky odmítal-to je celkem dost na mě. U nas to funguje trochu jinak i pracovně, takze tezko radit. Treba maleho chodit uspávat a v ten víkend si s nim sednout i sam a neco tvorit. Ono kdyz si dite neco umane, je pak tezke pořízení.. :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.2.15 09:27
@mimoza666 píše:
Je to běžný, zkouší hranice. Hranice obou rodičů. Co s tím dělat? Být pevní, laskaví a vydržet :mrgreen:. Taky to znám. Ale teda ty rady, změn zaměstnání apod to je jak z Dikobrazu.

přesně

u nás je to to samý, jak jsem s klukama doma sama, tak v pohodě, ted´jsem byla tři dny v nemocnici a byl s nima sám jen můj muž a taky v pohodě, dokonce vytrénoval mladšího (budou mu za cca 14 dní 4 roky) at´ si sám uklízí koleje…jak sem předevčírem přijela tak hukot :mrgreen: najednou Tobík čekal, že jako nemusí když je maminka doma, smůla neprošlo to :mrgreen:

když si vzpomenu, tak starší to v podobném věku dělal taky…to přejde až mu bude 11 jak našemu staršímu, zas ho pomalu neodtrhneš od počítače a když něco po něm budeš chít, tak uslyšíš jen tffff :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.02.15 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.2.15 09:30

Ale to je zase počteníčko po ránu :roll: :lol: Zakl. naše to dělala taky, s tátou úplně zlatá, s babičkami taky, se mnou už to bylo horší ale jak jsme byli doma oba tak to byl děs běs. Muž mi pak říkal ať ani nechodím z práce domů :,( Už je to ale trochu lepší, je to prostě takový blbý období. Taky jednu dobu dost žárlila, nemohli jsem se ani chytit za ruku aby nebyla scénka. Tohle už jí naštěstí přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
28.2.15 09:41

@AlphaOmega Chlapeček je zvyklý na přítomnost maminky, která se mu samozřejmě věnuje. Jakmile se táta vrátí z práce, maminka se věnuje samozřejmě i tatínkovi a klučina si jen vynucuje pozornost. Je to problém u většiny rodin. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
28.2.15 10:13

Mame holky 5 a 7 let. Do jejich 2 a 4 videly tatu od podzima do jara jen o vikendech-me totalne ignorovaly, ikdyz tatinek nerozmazloval (ja treba ale zasadne neukladala deti do postele pokud byl doma, musel sam, nemela bych sanci). Pokud vytrvate a budete opravdu tahnout za jeden provaz (nesmis povolit co manzelka zakaze) tak ditko pochopi a bude lip. U nas se to upravilo po stehovani-manzel ma kancl doma takze je porad doma, ikdyz ve stejnem obdobi porad pracuje tak se vsichni vidime min ujidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
28.2.15 15:27

@AlphaOmega vydržet a hlavně být ve výchově zajedno.Aby se nestávalo, že tatínek řekne ne a maminka v jiné místnosti ano, to by dělalo velkou neplechu. Když dostane hysterák, tak buď ho obejmout, vysvětlit a nechat vyvztekat (na naše děti absolutně neúčinné) nebo nechat být a až se vyvzteká a přijde, dělat jakoby nic (jediná účinná metoda na naše děti).

Zkouší, prověřuje a hledá kam až ho pustíte, kdo mu co dovolí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect