Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Všechny moc zdravím a prosím vás o doporučení rozumného lékaře a Ortodoncie v Brně případně i v okolí Brna.
Syn má poměrně komplikovaně rostlé zuby. Mléčné zuby mu ještě nevypadaly a už mu rostou zuby nové. Rostou mu přes sebe.
Potřebovali bychom najít rozumného lékaře, který prvoplánově nevytrhá zuby zbytečně a jen aby z nás dostal co nejvíce peněz. Hledám lékaře, který přemýšlí i o tom, jak nejlépe a bez zbytečných tvrdých zásahů ( trhání zubů apod.) vyřešit daný problém se zuby. Který zbytečně nevolí jen tu nejlehčí a nejjednodušší cestu pro sebe.
Moc děkuji.
Budu ráda za jakýkoliv názor a tip. ![]()
Omlouvám se, s dovolením bych se přidala. Hledám pro syna také ortodoncii, máme trošku podobný problém.
Já chodím s dcerou která má rovnátka na ortodoncii na Palackého Dr. Jedlička, akorát má dlouhé objednávají lhůty. Akorát ho dcera z hloubky duše nenávidí protože původně měla mít rovnátka max. 2 roky a už 3 rok slyší tak se uvidíme za půl roku, a rovnátek se ne a ne zbavit. ![]()
@mamule42
Už jsem o panu doktorovi Jedličkovi taky slyšela. Dlouhé objednací lhůty jsou asi dnes všude. ![]()
Jak přistupuje k řešení rovnátek? Jde pozvolna a nechá to případně na přirozeném vývoji, nebo radikálně chce něco vytrhnout bez diskuze.
Už jsem byla svědky dost případů, že dětem vytrhli i 4 zuby, aby se jim tam ostatní vešly, přijde mi to dost drastická metoda. Děkuji za názor.
Mohu doporučit Petru Valíkovou https://liportho.cz/
Bere to velmi komplexně. Zabývá se “měkkými” aparátky bez zbytečných zásahů. Objednávací lhůty netuším.
@babice píše: Více
Dcera měla na místo trojek čtyřky a trojky ji vylezli v dásni nahoře takže vypadala jako upír.
Dal nám na výběr buď se vytrhnou 4 zuby nebo rovnátka který to opatrně roztahovali takže trojky dostal na místo kam měli. V každém případě se domlouvá na postupu. Vrchní rovnátka nás stáli 17 000,a platilo se po částech.
Já mám úzkou čelist, takže se mi ty zuby do pusy nevlezly. V 10ti letech mi vytrhli všechny 5, a následovaly vyndavací rovnátka, v 17ti napevno a nikdo by nepoznal, že mi ty zuby chybí. Ani mezery nemám široké. Já bych se toho trhání nebála.
U syna mě to čeká taky, zatím má 8 let.
My chodíme k paní doktorce Halačkové na Božetechově ul., nevím ale, jestli teď bere nové pacienty (my tam chodíme asi dva roky) a ta má velmi rozumný přístup - snaží se právě vyřešit problém co nejcitlivěji s ohledem na děti. Říkala mi hned na začátku, že není zastánce žádných razantních řešení, pokud nejsou absolutně nutné, a volí radši pomalejší cestu, ale míň zatěžující pro děti.
U nás taky řešíme problém se špatným růstem stálých zubů, zatím doporučila vytrhnout jeden mléčný, protože se mu kvůli němu ten stálý nad ním stáčel do boku a tlačil do kořene vedlejšího zubu a vyvolávalo to takový dominový efekt i na ostatní zuby, které se kvůli tomu křiví. Momentálně jsme ve fázi, kdy čekáme, jestli to nebude stačit. Jako další krok by prý nejprve zkusila takové šetrné vyndavací plastové rovnátka, něco jako chrániče na zuby, nošené jen na noc, ty prý během růstu dítěte taky mnohé spraví, i když to trvá trochu dýl než u klasických kovových zámečků. Ale my bychom tomu dali přednost a zkusili to, protože těch kovových stálých se syn dost děsí… jako probírám s paní doktorkou všechny naše obavy a domluva s ní je výborná.