Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky
dum záleží zda si hypoteku zal manžel a nebo oba,vyhodit teod tud nemuže, potom ti muže vyplatit pulku a nebo mužeš používat pul domu, pokud se nedohodnete, majetkové vyrovnání bývá na dlouho, ohlednedcery, pokud u soudu řekneš že žijev rodine kde se pije, amanžel jí bude chtít do peče, tak je hodne velká šance že jí dostane, přihlednou k tonmu že řekneš že je tam alkoholik, amáš málo penez atd..tak stím opatrne.....rozvod..pokud ty nechceš mužou vám dát třeba pul roční odklad na rozmyšlenou, alepokud i nadále manžel bude chtít, tak vás rozvedou..když nekdo nechce tak hold nechce…a nikdo hok tomu nepřinutí ani soud…
Mrzí mě, čím musíš procházet ![]()
K tvé situaci, bydlení u rodičů určitě není vyhovující a asi by bylo nejlepší začít to nějak řešit.
Chápu, že s rodičákem 7600 si nemůžeš nijak vyskakovat, ale copak se tvůj „drahý“ nepodílí na finační podpoře?
![]()
Máš ho asi pořád moc ráda, že..
Proboha, ale co je to za člověka, když tě postupně vypakoval? ![]()
Opravdu je to to, co v životě chceš? Abyste se k sobě vrátili a ty žila v nejistotě, kdy se zase jednou vrátíš domů a přede dveřmi budeš mít sbalené kufry?!
Beru rodičovský příspěvek 3.800,–, manžel mi dává 4.000,–, ale i tak nevycházím. Nechci se rozvádět hlavně proto, že si myslím, že bysme spolu dokázali dál žít, manželovi se spíš líbí ta svoboda, kterou teď má. Jinak pochybuji, že by manžel usiloval o svěřění dcery do péče, protože by se o ni sám nepostaral, vždy, když si ji bere na víkend, tak s ní jede k rodičům, kteří se o ni starají…
Vlavlino, vždycky radím, aby mamky šly do manželské poradny, které zřizuje stát a jsou zdarma. Můžóu tam mamky samotné, bez manžela. Jednak tě rozeberou, co fakt chceš a jak na to jít, a pak ti umí poradit, kam se obrátit kvůli financím apod. Taky tě mohou doporučit, dávají různá dobrozdání apod, hodně ti usnadní běhání po úřadech a mají přehled i v právnících a soudech atd.
vlavi tak si smanželem promluv, o tom proč ses mu tak odcizila, přeci jen to nemuže být jen o tom že máš povahu takovou makovou to musel vedet než si te bral…spíš nestalo se mezi vámi neco jiného, nemá jinou ženu…jak říkám nejdříve budesveření do peče, at jemu tobe, popřípade návštevy..pak rozvod..at s odkladem nebo vás rozvedou hned..a pak majetkové…ale soudmu nemuže nařídit ty snemi zustaneš.....tak je to na tobe..sednete si promluvte si, nic jiného ti totiž ani nezbyde
ahojky! je mi to moc líto. Tak jak píše Petra, pokud máte hypotéku oba, což myslím, že v těch novějších hypotékách to tak je, tak tě vyhodit nemůže. Leda v případě, že ti zajistí jiné bydlení. Co se týče rozvodu, tak s tím bohužel asi nic neuděláš, ty můžeš nesouhlasit s rozvodem, ale když soud rozhodne jinak, tak Vás prostě rozvede a hotovo. O tom tátovi alkoholikovi opravdu nemluv, protože by dítě opravdu mohl dostat do péče manžel. Manžel ti musí přispívat na jídlo, oblečení a obutí dítěte. Když bydlíš jinde, tak to už jsi dávno měla dostávat peníze jako výživné pro dítě a taky i výživné pro manželku, když jsi na mateřské. Záleží kolik má plat, a jestli mu šéf třeba nenapíše minimální mzdu, to bys potom dostala i minimální výživné, ale myslím, že ted to je tak kolem 1500-2000 na dítě. Držíme pěsti ![]()
mehlo tak tak a když manžel jí dopeče chtít nebude u vás bude pořád sociálka doma…takže o otci alkoholikovi bych pomlčela
aješte jedna vec i když si ty myslíš že by se o ni nepostaral..tak jim do hlavy nevydíš…soud přihledne k tomu že si díte bere 3 víkendy v mesíci..což je dost..a postará seo malou společne s jeho rodinou
už jen to že má zájem a i tobe dává pomerne víc než by musel
a ty neco splácíš, platíš doma, -přispíváš rodičum že nevycházíš
Příspěvek upraven 09.02.10 v 09:56
jejda tak vidím, že jsem si nepřečetla všechny příspěvky. Aha tak když od něho dostáváš 4000 tak je to v pořádku, já myslela, že ti nedává nic.
myslím ,že by ten dům měl být ve společném jmění manželů, byli jste svoji a tím pádem jsi se podílela na financování, …že je to uzavřené jeden den před svatbou , je myslím napadnutelné, v každém případě tě nemá právo s dítětem vystěhovat
Tak hlavně než dojde k rozvodu, tak musíte mít rozsudek na svěření dítěte do péče, dítě se bude tedy řešit dřív než váš vztah, poté se řeší rozvod, když nesouhlasíš, budeš muset dokazovat, proč se nechceš rozvádět, že má vaše manželství smysl a tak se budete chvíli tahat a pak záleží na soudu a ve třetí fázi budete žádat vyrovnání SJM (společné jmění manželů), což bývá taky oříšek, pokud dům koupil den před uzavřením manželství, je opět na tobě nebo tvém právníkovi (což zase hodně stojí) dokázat, že máš na dům nárok, že jste ho spláceli spolu či tak, pokud je psaný na něj a koupil ho před manželstvím, tak z toho, že jsi jeho manželka ti nic neplyne, si myslím já. Hlavně, co se týká občanskoprávních věcí, tak důkazní břemeno, že na jednotlivých stranách, soud to extra zjišťovat nebude, ten si max. vyžádá nějaké výpisy, ale důkazy jsou na vás.
U toho domu si já myslím, že může stačit, že je to jeden den před sňatkem, může i tvrdit, že jste to tak oba chtěli. Důležité je, kdo je zapsaný na katastru, tady mi to přijde, že asi tedy jenom manžel. Pak bych řekla taky z jakých peněz je dům placen, část hypotéka, část asi hotovost, tak čí byla ta hotovost. Pokud bylo všechno manželovo před svatbou, tak se obávám, že můžeš mít tak maximálně nárok na polovinu z toho, co zaplatil za těch 3,5 roku na hypotéce (s odůvodněním, že to platil ze společných peněz), takže to asi nebude moc.
Ahoj, vypadá to že tvůj manžel je pevně rozhodnutý, rozhodoval se dlouho takže tomu už asi nezabráníš, pokud rozvod nepodepíšeš akorát se potáhne dlouhou dobu a zničíš ten zbytek vztahu co mezi sebou máte ( kvůli děcku ). Dům byl koupený před manželstvím čili je tvého muže, snad by mohlo dojít k nějakému vypořádání pokud si do domu investovala nějaké peníze. To že tam máš trvalé bydliště nic neznamená, není tedy pojistka že tam můžeš bydlet, ani si to neumím představit jak tam chceš bydlet když tě tam manžel ani nechce. Spíš se s manželem domluv na rozvodu dohodou ( to je velká výhoda ), na alimentech, a tom jak si bude dítě brát. Časem si najdeš práci a jednou třeba i své bydlení pokud to budeš opravdu chtít a pracovat na tom tak to půjde.
Hezký den,
chtěla bych se zeptat na nějaké věci ohledně rozvodu. Vzali jsme se s manželem před 3,5 lety a máme spolu tříletou dceru. Den před uzavřením manželství manžel koupil na hypotéku dům, ve kterém jsme společně žili. V současné době spolu už 1 rok nežijeme (v domě bydlí manžel sám, já bydlím v domě u rodičů) a o dceru se starám já, manžel si ji bere 3 víkendy v měsíci. Celý rok dávám manželovi najevo, že chci naše soužití obnovit, abychom žili zase jako rodina. On ovšem nemá zájem a chce se rozvést (dohodou). Jako důvod uvádí, že si nerozumíme, že mám špatné vlastnosti. Během celého roku mi postupně odstěhoval z domu všechny věci.
Chtěla bych se zeptat, zda lze nějakým způsobem zabránit rozvodu, když já se rozvádět nechci. Hlavním důvodem je dcera, která celou situaci vnímá a neustále pláče, že chce bydlet s maminkou i s tatínkem, navíc vyrůstá v neharmonickém prostředí z důvodu alkoholismu mého otce. Jiné bydlení ji nemohu zajistit, neboť mi to nedovoluje finanční situace, jsem stále na mateřské a nemohu najít práci. Já se kvůli situaci s manželem, konkrétně kvůli rozvodu, léčím u psychiatra.
Také bych se chtěla zeptat, zda mi může manžel nějakým způsobem bránit bydlet v domě, který splácí a ve kterém mám stále hlášený trvalý pobyt.
Velmi Vám děkuji za odpověď, případně za rady, které mi poskytnete.