Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Marek1977 píše:
Ahoj, mohl by prosim nekdo poradit jak sepsat zadost o urychlene vyrizeni rozvodoveho rizeni? Rozvod byl podan v srpnu, spisova znacka byla zadana, ale od te doby se nedeje nic. Potrebuji se z osobnich duvodu rychle rozvest.
Diky,
Marek
Trochu naivní představa. Nikdo Ti rozvod neurychlí
můžeš čekat a doufat. Přednost mají jen předběžná opatření, co se týče dětí a pod, ale rozhodně né rozvod.. My měli rozvod dohodou a na termín jsme čekali 4 měsíce, známý půl roku. Někdo čeká rok.. Když něco takového sepíšeš, akorát se Ti vysmějou ![]()
Já nevím proč by jste se měli rozvádět, přesně jak to tu už bylo psany i po rozvodu a pak případném rozchodu by to bylo stejně těžké jako samotný rozvod. Pokud se milujete a jste spolu vziti, vykašlala bych se na předchozí zkušenosti s jeho ex apod. a zůstala bych vdaná. Taky můžeš zajít na matriku a nechat si své přijímení a k tomu si přidat manželovo, je 21 století a na tom není nic vyjimečného. A je pravda, že vysvětlovat ve školce, že jste rozvedeni, ale pořád spolu, je taky ulítli. Myslím, že pro dítě je podstatny, že má tátu a mámu a na přijmení nezaleží. Já mám nevlastního otce, máma se jmenovala jinak než já a ve škole ani ve školce to nikoho nezajimalo, hlavně, že jsem měla rodiče. A nevím jestli je to pravda, ale manžel mi říkal, že předmanželská smlouva se dá sepsat i v manželství a v té si můžete ujasnit majetek. Rozvod není potřeba ![]()
@LenaNell reaguješ na starý příspěvek, je třeba se dívat na datum
diskuze byla obnovena.
Na zmenu prijmeni musi byt na matrice padny duvod jinak ho nezmeni, ja mam podobnou situaci, jen bohuzel jsem se rozvadela hooooodne moc roku a mezitim se mi narodil syn s pritelem, jmeno syna je po mem uz byvalem manzelovi, az rozhodl soud o urceni otcovstvi tak si muzu jit zmenit prijmeni syna lpo mem priteli a to je pro matriku padny duvod aby zmenily prijmeni i me po mem priteli i bez svatby.Aby byla ucelena rodina, ale s mym rodnym prijmenim to zadnou zmenu neudela jak tu psal anonym
Ozivuji at nezakladam dalsi. Zajima me jak probiha rozvod? Kdyz dam zadost o rozvod, co vse musim hned dolozit. Musim tam se zadisti hned davat oddaci list a dalsi papiry? Diky