Rozvod - hypotéka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
9.9.10 17:44
To, že mají spolu hypotéku neznamená, že jsou spoluvlastníci. To je zcela jiný údaj. Mrkni se na stránky www.cuzk.cz - dále NAHLIZENI DO KATASTRU a tam si najdi katastr ve kterém je nemovitost, podle mapy najdi nemovitost, klikni na info a zjistíš, zda jsi uvedená jako spoluvlastník nebo ne. A nemusíš chodit na katastr osobně :wink:
lemaz píše:
Moni25 píše:
přesně, pokud máš hypo, tak si i na katastru, ne, jestli jste brali hypo jako spoludlužníci.. řešila jsem uplně stejnou situaci, pošli kdyžtak SZ pokud chceš :wink:Na katastru nejsem, protože byt si přepsal na sebe. Právě, že jsem jen vedená v té hypoteční smlouvě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.10 18:22

Z trv. bydliště tě sám odhlásit nemohl,je to správní řízení,u kterého musí být oba. Absolovovala jsem před měsícem. Musí tě vyslechnout a septat tvoje vyjádření. Poté souhlas k odhlášení musíš osobně podepsat. Nejspíš jde o datum zahájení řízení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.10 14:21
Anonymní píše:
Z trv. bydliště tě sám odhlásit nemohl,je to správní řízení,u kterého musí být oba. Absolovovala jsem před měsícem. Musí tě vyslechnout a septat tvoje vyjádření. Poté souhlas k odhlášení musíš osobně podepsat. Nejspíš jde o datum zahájení řízení.

Přesně tak, já to řešila předloni, kdy jsem zůstala na MD sama s dcerou a tudíž jsem nutně potřebovala nějaký ten sociální příspěvek, bohužel, ale tam mi řekli, že pokud je v bytě, kde mám uvedeno trvalé bydlíště ještě někdo, tak se bvudou posuzovat i jeho poříjmy a protože tam byl stále hlášen můj ex manžel, který sice taky u rozvodu sliboval, že se odhlásí sám,ale do 2 let po rozvodu tak neučinil a já se pak dostala bohužel do nelehké situace, tak jsem to řešila u nás na obci, sepsala tam návrh na zrušení jeho trvalého bydliště v mém bytě, jako důvod, že tam už fyzicky skoro 3 roky nebydlí a oni to pak písemně poslali i mu, on se osobně k tomu musela vyjádřit, podepsat a teprve potom to jeho trvalé bydlíště vyškrtli…takže mi taky nejde do hlavy, že bys o tom nevěděla…

• Citovat
  • Upravit
1
27.3.16 13:36

Ahoj, prosím o radu, manžel od nás odešel. Máme společný dům a na něj hypotéku napsanou na nás oba. Po třech měsících na baráku jsem byla nucena se odstěhovat do bytu. Mám 2 děti a vysokou hypotéku a manžel věděl, že nebudu na to mít hypotéku platit. Vyčkával, až mi to dojde a odstěhujeme se s dětmi. Chci ale zpátky na dům a manžel vyhrožuje, že nemůžu, neutáhnu hypotéku. On sám ji utáhne, ale v domě mě s dětmi nechce. On si je jist, že na dům nemůžu, ale nevidím důvod, proč by ho měl užívat on, je sám, já mám děti a chceme zpět. Nevíte, zdali se hypotéka nabytá v manželství nemá platit na půl? Kdyby byl povinný i manžel hypotéku platit, ten dům bych utáhla a mohla s dětmi v něm zůstat. Bylo by lepší dům prodat, hypotéku zaplatit a zbytek si rozdělit, ale mé děti ani já ho nechceme prodat.
A když on odešel od nás, ať jde a najde si byt. Já taky byla nucena si najít byt, děti novou školu apod.
Prosím o radu
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.17 09:07

Rozvod, hypotéka, firma

Ahoj, omlouvám se za anonymitu, snad chápete…
Jsme s manželem něco přes 1,5 roku svoji, celkově 5 let a bohužel se chceme rozejít. Je to z obou stran, každý chceme něco jiného, už jsme o tom hodně mluvili a jiná cesta asi není. Brali jsme se loni v únoru a v dubnu jsme koupili dům na hypotéku, která je společná. Část ceny domů jsme platili v hotovosti, moje stavební spoření + ještě nějaké ušetřené peníze a on ještě cca trojnásobek té mojí částky. Manžel je podnikatel, má na firemním úctě měsíčně statisícové obraty. Ač jsem nikdy na peníze nebyla a nejradši bych mu všechno nechala, jen abych si ušetřilan nervy, tak po několika nemilých komentářích z jeho strany teď už nechci jen tak vycouvat a chtěla bych vědět, na co mám nárok. On by si dům chtěl nechat, já odejdu, respektive nemám na výběr, já bych ten dům ani zdaleka neutáhla. V tuto chvíli je z domu zaplacen včetně té prvotní platby v hotovosti cca milion. Prosím nevíte někdo, když by mě měl vyplatit, tak jak by to bylo? A co jsem vyčetla, tak rozvodové papíry banku moc nezajímají, takže je potřeba provést vyvázání mě z té hypotéky, což nemusí jen tak jít. Je lepší to řešit předem a pokusit se tu hypotéku převést jen na něj a pak až podat žádost o rozvod? Nemáte prosím zkušenosti? A taky co se týká jeho firmy, tak je v tomto směru něco, na co bych měla nárok? Samozřejmě nemám zájem ho „obrat“, jen bych chtěla vědět jaké mám možnosti. Předem děkuju. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10905
9.10.17 09:26

Najdi si schopného právníka. I po nejlepších radách z epipi dodatečně zjistíš, žes to mohla udělat jinak a líp a bude tě to štvát.
Dobrý právník tě seznámí s možnostmi a budeš mít možnost si vybrat taktiku.
90 % ženských při rozvodu vykřikuje, jak mu klidně vsechno nechají, a zbytek života si stěžují, jak se nechaly obrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
9.10.17 09:27

Ohledně domu bys měla mít nárok na své vložené prostředky a polovinu splacené částky, tedy pokud se nějak výrazně nepohla hodnota nemovitosti. Co se týká jeho firmy, žádný nárok ti nevzniká, tedy za předpokladu, že firma byla založena před manželstvím. No a na výživné na rozvedeného manžela rovněž nesplňuješ podmínky. Takže asi nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
9.10.17 10:52
@zoidberg píše:
Ohledně domu bys měla mít nárok na své vložené prostředky a polovinu splacené částky, tedy pokud se nějak výrazně nepohla hodnota nemovitosti. Co se týká jeho firmy, žádný nárok ti nevzniká, tedy za předpokladu, že firma byla založena před manželstvím. No a na výživné na rozvedeného manžela rovněž nesplňuješ podmínky. Takže asi nic :nevim:

no, to podle mě ne. Přece jí nebude vyplácet i ty úroky, které se nikde v hodnotě nemovitosti ani ve výši společného dluho nepromítly. To by možná bylo, kdyby byl barák jeho.
Takle se zkrátka vezme to, jaká je hodnota domu ted, odečte se od toho výše dluhu. Ze zbytku by si měl každý vzít zpátky to, co do toho vrazili z peněz získaných před SJM a zbytek napůl. Takže pokud se nehhnula cena baráku, tak jí splatí počáteční investici plus polovinu splacené jistiny ( ne uroků) za doby trvání manželství.

K hypo - za trvání manželství o nikde na něj nepřevede. Nejdřív rozvod, pak převod. A ideálně pořádně ošetřit - spluvně event převodem peněz vázaným na uričté kroky ( výmaz tebe jako dlužníka, převod zbaráku ze SJM na něj).
Může to jít i dohodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
9.10.17 10:55
@Lama Lama píše:
no, to podle mě ne. Přece jí nebude vyplácet i ty úroky, které se nikde v hodnotě nemovitosti ani ve výši společného dluho nepromítly. To by možná bylo, kdyby byl barák jeho.
Takle se zkrátka vezme to, jaká je hodnota domu ted, odečte se od toho výše dluhu. Ze zbytku by si měl každý vzít zpátky to, co do toho vrazili z peněz získaných před SJM a zbytek napůl. Takže pokud se nehhnula cena baráku, tak jí splatí počáteční investici plus polovinu splacené jistiny ( ne uroků) za doby trvání manželství.K hypo - za trvání manželství o nikde na něj nepřevede. Nejdřív rozvod, pak převod. A ideálně pořádně ošetřit - spluvně event převodem peněz vázaným na uričté kroky ( výmaz tebe jako dlužníka, převod zbaráku ze SJM na něj).
Může to jít i dohodou.

Anebo tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.19 18:34

Rozvod a hypoteka

Dobrý den, kamarádka se bude rozvádět. Mají s manželem hypotéku na dům. Ona po něm nechce ani dům ani vyplatit. Chce jen odejít bez hypotéky. Chtěla dům prodat, ale on nechce. Teď se jí tim snaží vydírat, aby sním zůstala. Nemá někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
32028
29.1.19 18:43
@Anonymní píše:
Dobrý den, kamarádka se bude rozvádět. Mají s manželem hypotéku na dům. Ona po něm nechce ani dům ani vyplatit. Chce jen odejít bez hypotéky. Chtěla dům prodat, ale on nechce. Teď se jí tim snaží vydírat, aby sním zůstala. Nemá někdo zkušenost?

A jakou bys chtěla odpověď? :) to je asi na ní co udělá, ne? A pokud se nedohodnou, tak asi soud. Že on nechce se moc nedivím, tak prostě ať jí vyplatí a ona bude volná od hypotéky :nevim: jenže to ona nechce a při tom ho chce prodat. Tak ať si ujasní co vlastně chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
29.1.19 18:47
@Anonymní píše:

Mám za sebou podobný případ. Odešla jsem od manžela, dům rozestavěný, zatíženy hypotékou. Já jsem byla první dlužník. Uzavřeli jsme spolu smlouvu, že mě vyvaze z hypotéky. Možné to opravdu je, ale třeba můj ex na refinancocani neměl dostatečně prostředky, takže nahradil tzv. Kus za kus, kdy mě v hypotéce nahradili jeho příbuzným.
Je třeba sepsat smlouvu a dát si nějaký termín do kdy má z hypotéky kamarádku vyvázat, protože před tím je ještě třeba přepsat nemovitost v katastru jen na exmanzela. Za mě dost nebezpečný krok, který by v podstatě mohl způsobit, že by kamarádka měla hypotéku, ale žádný podíl na domě. Tak pozor na to…ja 9 přes to, že jsme se rozešli v dobrém, jsem dostatečnou důvěru neměla a opravdu chtěla smlouvu od právníka, kde bylo jasne stanoveno co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
29.1.19 18:47
@Anonymní píše:

Pokud mají třeba dův v hodnotě 3 mil.,hypotéku nově ve výši 2,9 mil.,tak je logické,že kamarádka nechce ani dům,ani vyplatit,jen být volná.
Těžko bude barák v hodotě 3 mil.,ona zainvestovala třeba milion ze svých úspor a nyní nic nechce.
Ale nechápu,proč po něm chtěla dům prodat,když ona nechce od něj ani dům,ani vyplatit.Tzn. on si s domem může dělat co on uzná za vhodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.19 19:15

@Nimie ona chce aby ten dům prodal, protože se bojí, že ho schválně přestane splácet a ona pak bude muset řešit další dluhy. Nedivite se mu? Vy ho znate? Vy by jste chtěla žít s někým kdo vás bije..A všemožně vás vydira.. nejde ji o peníze. Nechce jen mít dluhy. Vydira jí, že nebude platit a že to za něj bude platit ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
29.1.19 19:21

Vyresila bych to jednoduse - do navrhu na vyrovnani bych napsala,ze manzel kamaradku vyvaze z hypoteky a ona na nej za to prevede svoji cast nemovitosti,jeste by mohla chtit zaplatit pulku splatek,ktere zaplatili ze SJM,ale prepokladam,ze se chce kamaradka manzela uz proste „zbavit“ takze to chtit nebude ;) pokud to bude mit v rozsudku a manzel to neudela,tak bude dalsi soud ..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky