Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mluvit o tom, tak aby si přitom nevyčítala, neútočila, nebyla nápadně podobná své tchýni, když se snaží něco si vynutit.
Pokud spolu nevíte jak to řešit, tak zajít do poradny pro rodinu a řešit to tam.
A prostě si vůči příbuzným vymezit hranice a třeba se odstěhovat.
No kvůli rodině bych se s manželem nerozvedla. Člověk si rodinu nevybírá, takže asi těžko ovlivní jak se chovají a co dělají. Co by mi vadilo by byl fakt, že se mě v očividných situacích nezastane. Ty ale píšeš, že to nevidí. Nabízí se tedy otázka proč… zda mu to přijde normální, banální nebo přehánění z tvé strany. To mi tady nevyluštíme. Každopádně než uzavřít fungující vztah, tak nejprve určitě poradnu.
@Anonymní píše:
Vím, jak nelogicky to zni. Manžel je fajn, mám ho moc ráda, ale stokrát nic umorilo vola a já přemýšlím, jestli tohle vůbec má jiné řešení. Tchyně se svagrovou mě prostě nemají rady a dělají ruzne drobne naschvály a nepříjemnosti. Manžel to nevidí, přitom by stačilo, kdyby se mě nějak soukrome morálně zastal… přemýšlím, jestli se v tom plácat x dalších let. Uvazuju, že poslední možnost je poradná a pak ho holkám asi nechám…Nebo co mám dělat?
Tak se s nimi nestýkej. Pokud spolu bydlíte, tak se odstěhujte. Jak jednoduché ![]()
A oni u vás bydlí? Tak se s nima prostě nevidej. Přeci nemusíš jezdit na rodinné oslavy ani se s nima jakkoliv bavit.
Holky, nezlobte se, nemůžu sem napsat nic konkrétního, chodí sem rodina a bylo by zle.
Co k tomu říct? Prostě přemýšlím, jak absurdní je nechat manžela švagrové a tchýni… Protože to zní jako blbost, tak mě zajímá, jestli se tak děje. Omezila jsem kontakt na minimum a stejně to nestačí, vždycky mi do života vstoupí jak velká voda a nastává dusno doma. Upnuly se na manžela, nemají kamarádky, chlapa… umí to s ním líp než já, takže pokud se mně něco nelíbí, obvykle za to můžu já.
@Anonymní píše:
Holky, nezlobte se, nemůžu sem napsat nic konkrétního, chodí sem rodina a bylo by zle.
Co k tomu říct? Prostě přemýšlím, jak absurdní je nechat manžela švagrové a tchýni… Protože to zní jako blbost, tak mě zajímá, jestli se tak děje. Omezila jsem kontakt na minimum a stejně to nestačí, vždycky mi do života vstoupí jak velká voda a nastává dusno doma. Upnuly se na manžela, nemají kamarádky, chlapa… umí to s ním líp než já, takže pokud se mně něco nelíbí, obvykle za to můžu já.
Já nevím jak moc je to blbost, ale už mě to taky párkrát napadlo
nicméně víc se mi tu taky psát nechce, kdybys chtěla, napiš SZ ![]()
Tak to se ale blbě radí. Píšeš to tak obecně, že vlastně nevíme nic.
Možná to jsou fakt malichernosti a ty si necháš zbytečně rozbít manželství. Máš ho vůbec ještě ráda? Přijde mi, že za záchranu toho manželství už ani moc bojovat nechceš.
@Magical-eyes Prave ze chci. Manžela mám moc ráda, nechci rozbíjet jinak fungující vztah, ale třeba by mě konečně pochopil… fakt nevím…
@Anonymní píše:
Kontakty jsi omezila na mininum a stejně tě dál deptaj, tak bych kontakty omezila v tom případě úplně. A budeš mít snad klid.
@Anonymní píše:
Sorry, ale znis jako dost neschopnej chudak, bez urazky. ![]()
Proste s nima eliminuj kontakt na nulu a hotovo.
Jinak nepises vlastne vubec nic, jen mas hromadu vymluv, ze vubec nic nejde.
Manzel za svou rodinu nemuze a s ni jsi si ho vzala, takze pokud se s nim kvuli te stejne rodine rozvedes, tak podle me jsi ho nijak zvlast rada nikdy nemela. ![]()
Težko říct, ale z toho jak píšeš bych se ani nedivila kdyby tchýně a švagrový připomínky byly oprávněný ![]()
Každá mince má dvě strany a ne vždy je ta špatná na straně tchýně
Vím, jak nelogicky to zni. Manžel je fajn, mám ho moc ráda, ale stokrát nic umorilo vola a já přemýšlím, jestli tohle vůbec má jiné řešení. Tchyně se svagrovou mě prostě nemají rady a dělají ruzne drobne naschvály a nepříjemnosti. Manžel to nevidí, přitom by stačilo, kdyby se mě nějak soukrome morálně zastal… přemýšlím, jestli se v tom plácat x dalších let. Uvazuju, že poslední možnost je poradná a pak ho holkám asi nechám…
Nebo co mám dělat?