Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte
Chtěla bych slyšet váš upřímný názory co si o tomto myslíte. Bydlíme s přítelem rok a něco v rodinném baráčku, s jeho rodinou, my jsme nahoře, oni dole. Jeho rodiče bydlí cca 10 minut pěšky od nás, na každém rohu tu má samého příbuzného. Rodiče tu jsou dennodenně, pokud nejsou v práci třeba na odpolední, jinak tu jsou schopni být opravdu každý den. Nikdy se neozvou že by se stabili k nám na návštěvu, prostě rovnou zaťukaji a vejdou, o přítelově sestře ani nemluvím, ta si sem chodí jak k sobě domů. Jelikož mám teď psychické problémy, nemám na to se s nimi hádat nebo něco řešit, udělala jsem to jednou, a celá jsem se rozklepala. A ted k věci. Minulý měsíc nám rodiče oznámili, že si budou na zahradě stavit mobile home. Docela mě to zarazilo, protože když jsme jim minule říkali o tom, jestli si nechtějí prohodit byty, tchán měl hned námitky, že se na fantom bytě kde teď bydlí, nenadrel pro nic za nic, a teď nám řeknou toto. Chtěli jsme jít pryč odtud, i když máme nové zrekonstruovaný byt, z toho důvodu, že to tady prostě nedělá dobrotu. Ráda bych znala váš názor na tohle, přijde mi trošku, že nás chtějí mít pod kontrolou 😅
Já asi nechápu s kým teda bydlíte a jak to máte uspořádány. Dveře vám taky zamknout nejdou? Ale jinak my teď bydlime taky v domku s myma rodicema, na víkend býváme často u tchanovcu a řekli sme dost a stavíme si vlastní dům. Společný bydlení už nikdy.
My bydlíme s tchánovcema už deset let a je to bezva - jenže taky od začátku automaticky navzájem respektujeme své soukromí. Oni mají svůj byt, my svůj, na zahradě kraluje tchyně a my jen vypomáháme nebo relaxujem. Všechno jde, ale musej se lidi chtít a umět domluvit. Jednu dobu tady bydlela i švagrová, ta si sem zprvu chodila pokecat kdykoliv ji napadlo, ale stačilo ji normálně poprosit, že stačí napsat na FB a domluvíme se, ale že mi vadí když sem chodí bez ohlášení a pak tu tři hodiny sedí.
Musíš si nastavit pravidla pro soukromí. Bez pravidel to nepůjde a brzo utečeš.
Žádné soukromí, tchýně za zadkem..proto jsme utekli od jeho rodičů, zejména kvůli otce a jsme 30km od nich. Už nikdy více. Mladí mají mít svoje a svůj klid a soukromí. V životě bych do toho už nešla.
@nicolieta je to mimo téma, ale mobilní dům rozhodne nemůžeš postavit všude, kde chces. Jsou i obce, kde v jejich katastrech je toto výslovně zakázáno. Takže ať se nejdříve poptaji na stavebním úřadě.
Jinak, jako nouzovka, proč ne, ale jen s nastavením pravidel a vymezením soukromí.
A koho vlastně dům je? Je váš, platíte nájem nebo tam bydlíte zadara? To jsou dost podstatný věci, když se chceš něčeho dožadovat…
Odstěhovala bych se… Nechtěla bych mít ani moje ani jeho rodiče věcné za zadnici… I když já mám skvěle obě rodiny… Ale nedělá to dobrotu.
Celé je to divné. Bydlí s jeho rodinou, ale rodiče bydlí deset minut od nich. Sestra k nim chodí. A jeho rodiče si chtějí postavit na zahradě mobilheim, když mají rekonstruovaný byt, kterého se tchán drží.
@inkakřivák píše:
Celé je to divné. Bydlí s jeho rodinou, ale rodiče bydlí deset minut od nich. Sestra k nim chodí. A jeho rodiče si chtějí postavit na zahradě mobilheim, když mají rekonstruovaný byt, kterého se tchán drží.
Jsou lidi, kteří soukromí druhych respektuji automaticky, a lidi, kterym stačí naznačit, a lidi, ktery to proste nenaučíš
Ja bych to nedala.
@nicolieta píše:
AhojteChtěla bych slyšet váš upřímný názory co si o tomto myslíte. Bydlíme s přítelem rok a něco v rodinném baráčku, s jeho rodinou, my jsme nahoře, oni dole. Jeho rodiče bydlí cca 10 minut pěšky od nás, na každém rohu tu má samého příbuzného. Rodiče tu jsou dennodenně, pokud nejsou v práci třeba na odpolední, jinak tu jsou schopni být opravdu každý den. Nikdy se neozvou že by se stabili k nám na návštěvu, prostě rovnou zaťukaji a vejdou, o přítelově sestře ani nemluvím, ta si sem chodí jak k sobě domů. Jelikož mám teď psychické problémy, nemám na to se s nimi hádat nebo něco řešit, udělala jsem to jednou, a celá jsem se rozklepala. A ted k věci. Minulý měsíc nám rodiče oznámili, že si budou na zahradě stavit mobile home. Docela mě to zarazilo, protože když jsme jim minule říkali o tom, jestli si nechtějí prohodit byty, tchán měl hned námitky, že se na fantom bytě kde teď bydlí, nenadrel pro nic za nic, a teď nám řeknou toto. Chtěli jsme jít pryč odtud, i když máme nové zrekonstruovaný byt, z toho důvodu, že to tady prostě nedělá dobrotu. Ráda bych znala váš názor na tohle, přijde mi trošku, že nás chtějí mít pod kontrolou 😅
Já si asi sedím na vedení
Bydlíte s rodinou přítele, vy nahoře, oni dole. Kdo tedy bydlí dole, když tchánovci od vás bydlej deset minut, jeho sestra tam taky chodí, ale asi tam nebydlí. Tak s kým tam tedy bydlíte? Čí je ten dům?
@arinecka Ja to pochopila tak, ze oni nahoře, dole švagrova, tchan s tchyni za rohem, plus obkliceni dalsimi příbuznými ![]()
My bydlime se sourozenci meho pritele a kontretne bratr je neohleduplny
a už plánuju, ze vypadneme
proste není nad vlastní klid