Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Venetia já jsem se bála od začátku. Proto jsem to řešila už před dětmi, jak to bude. Jestli chce být babička se vším všudy, nebo bude jen teta. Chtěla být babička a sama mi řekla, že jsou jak její vlastní a i se tak chovala. Sama vyhledávala kontakt a brala si děti sama, když byl tchán pryč.
Chápu, že nechce udržovat kontakty, to je její právo. Ale mohla vzít děti na procházku, říct jim, co se stalo a třeba poslat aspoň SMS k narozeninám. V květnu dostal veledar k svátku a teď najednou nic. Prostě mi to k dětem přijde silně nefér. Plus si myslím, že za to hodně může tchán, který si kontakt nepřeje.
Mladší se pořád po babičce ptá. Když jsem mu řekla, že tam zítra babička nebude, tak mi řekl, že on nikam nejede…
@Anonymní píše:
@Venetia já jsem se bála od začátku. Proto jsem to řešila už před dětmi, jak to bude. Jestli chce být babička se vším všudy, nebo bude jen teta. Chtěla být babička a sama mi řekla, že jsou jak její vlastní a i se tak chovala. Sama vyhledávala kontakt a brala si děti sama, když byl tchán pryč.
Chápu, že nechce udržovat kontakty, to je její právo. Ale mohla vzít děti na procházku, říct jim, co se stalo a třeba poslat aspoň SMS k narozeninám. V květnu dostal veledar k svátku a teď najednou nic. Prostě mi to k dětem přijde silně nefér. Plus si myslím, že za to hodně může tchán, který si kontakt nepřeje.
Mladší se pořád po babičce ptá. Když jsem mu řekla, že tam zítra babička nebude, tak mi řekl, že on nikam nejede…
Vypadá to tak, třeba on si nepřál, aby někoho ještě kontaktovala nebo se stýkala.
Nevíš, co se stalo?
@Anonymní píše:
Tak ona to tak mohla fakt vnímat. Stejně jako třeba věřila, že její vztah s dědou je „navždy“.
Ale teď si nějak ublížili a děti prostě vidí jako jeho součást.
@Venetia píše:
Vypadá to tak, třeba on si nepřál, aby někoho ještě kontaktovala nebo se stýkala.
Nevíš, co se stalo?
Netuším, tchán je dost ostrý. Co mi manžel popisoval rozvod s tchýní, tak to bylo taky veselé.
Ale my nic netušili. Jak jsem psala, ještě na začátku června jsme byli u nich a plánovali, jak tam děti přijedou a co budou dělat. A za týden bylo všechno jinak.
@Anonymní píše:
Můj partner je z rozvedené rodiny. Oba jeho rodiče si našli nové partnery. Tchán měl ženu víc jak patnáct let. Teď se rozvádějí. Ještě v červnu tam měly děti jet, asi za týden to tchán zrušil, ať přijedeme všichni jen na víkend. Tam z něj vylezlo, že se rozvádějí a domluvili se, že nás a ani děti „babička“ už nikdy neuvidí, nebude s námi mluvit a nijak nás kontaktovat. S dětmi se nerozloučila. Nemáme ji kontaktovat ani my.
Jak to vysvětlit dětem? Samozřejmě jsme jim řekli, zatím zjednodušenou verzi, ale jak vysvětlit dětem, které tam jezdily, babičku braly jak vlastní, že je vyškrtla ze života? Zítra je tam vezeme a budou tam až do neděle, tak to je zase aktuální.
Babičce jsme samozřejmě i přes zákaz volali. Mobil nebere, jen napsala SMS, že už nemáme volat.
Naše děti byly její jediná vnoučata, protože její vlastní syn je gay.
Nechte cizí ženskou na pokoji ne
není to krev, dětem klidně, že se rozvedli a nemá ráda už nikoho z rodiny, to se stává.
@Bubla Bůčková píše:
Nechte cizí ženskou na pokoji nenení to krev, dětem klidně, že se rozvedli a nemá ráda už nikoho z rodiny, to se stává.
Jak tohle můžeš napsat? O ženě, která sice není jejich pokrevní příbuzná, ale o děti se stará od malička, hlídá je, věnuje se jim, kupuje jim dárky a celkově si s nimi buduje pouto napíšeš, že je cizí?? ![]()
@unuděná píše:
Kdyby to tak bylo, tak by jí asi nevolali ne? To by jim to klidně zvedla a řekli by si, co a jak.
Kdoví co a jak tam bylo. Nikdo neví, jen oni dva. Ale pokud se babička starala o vnoučata od narození, tak mi věř, že jen tak by z vlastní vůle z jejich života nezmizela.
@Bábrdl mně to je jedno, ať kontakt zruší, ale děti ze dne na den přišly o osobu, kterou měly rady a podle mě si zaslouží, aby jim to vysvětlila.
Nejlepší by podle mě bylo, kdyby jim třeba 4× za rok poslala pohled a postupně to omezovala.
Měli jsme sousedku v důchodovém věku, odstěhovala se k dětem na Moravu a stejně si s mými dětmi posílá pohledy, protože se „kamarádili“ přes plot.
@inkakřivák píše:
Kdoví co a jak tam bylo. Nikdo neví, jen oni dva. Ale pokud se babička starala o vnoučata od narození, tak mi věř, že jen tak by z vlastní vůle z jejich života nezmizela.
No právě to si myslím taky. A zajímalo by mě, co za tím je. Dovedu si představit, že obyčejná bolest, neschopnost říct dětem pravdu a všem sbohem. Taky nejsem loučící typ, ani náhodou, a pokud bych věděla, že někoho vidím naposledy, tak bych se tomu setkání snad taky raději vyhnula. Vím, že pro někoho může být nepochopitelné, ale někteří lidé neradi dávají své silné emoce takhle najevo.
@Bubla Bůčková píše:
Nechte cizí ženskou na pokoji nenení to krev, dětem klidně, že se rozvedli a nemá ráda už nikoho z rodiny, to se stává.
Myslíš, že ji děti vnímají jako cizí osobu? Byla tu celý jejich život. Krmila je, mazlila, uspávala… Byla tu pro ně.
Pro mě taky není cizí. Když jsem muže poznala, tak už tu byla. Mám ji raději než tchýni.
Ale já jsem dospělá a chápu, co se stalo a i chápu, proč to třeba tak chce.
@unuděná píše:
Jak tohle můžeš napsat? O ženě, která sice není jejich pokrevní příbuzná, ale o děti se stará od malička, hlídá je, věnuje se jim, kupuje jim dárky a celkově si s nimi buduje pouto napíšeš, že je cizí??
No asi to dělala kvůli chlapovi, vynahrazovala si maličké vnoučata. Teď už jsou děti starší, vztahy složitější do toho ji nas.ral dědek. Ona tyhle rodině fakt nic nedluží
a jako SMS nevolejte mi! Jakýpak copak s ní ![]()
@unuděná tak mohla zavolat, napsat SMS, nebo třeba e-mail.
A kdyby mi řekla, že se s námi chce dál omezeně vídat, nemám problém a manžel taky ne. To jen k tomu poslednímu kontaktu.
@Anonymní píše:
@Bábrdl mně to je jedno, ať kontakt zruší, ale děti ze dne na den přišly o osobu, kterou měly rady a podle mě si zaslouží, aby jim to vysvětlila.
Nejlepší by podle mě bylo, kdyby jim třeba 4× za rok poslala pohled a postupně to omezovala.
Měli jsme sousedku v důchodovém věku, odstěhovala se k dětem na Moravu a stejně si s mými dětmi posílá pohledy, protože se „kamarádili“ přes plot.
Mně se líbí ten nápad s dopisy, které pošlete vy ![]()
@Bubla Bůčková píše:
No asi to dělala kvůli chlapovi, vynahrazovala si maličké vnoučata. Teď už jsou děti starší, vztahy složitější do toho ji nas.ral dědek. Ona tyhle rodině fakt nic nedlužía jako SMS nevolejte mi! Jakýpak copak s ní
Ale vždyť zakladatelka psala, že si vyloženě přála, aby byla pro děti „babička“, brala si je na hlídání i v době, kdy tam děda nebyl atd. To fakt není nějaká láska naooko, nemyslíš? ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná tak mohla zavolat, napsat SMS, nebo třeba e-mail.
A kdyby mi řekla, že se s námi chce dál omezeně vídat, nemám problém a manžel taky ne. To jen k tomu poslednímu kontaktu.
No právě proto píšu, že je mi divné, co za tím je. Když se s dědou rozešli, tak normální ženská by si od něj najust nenechala něco zakazovat, natož kontakt s dětmi, které bere jako vlastní
Jak je ta situace čerstvá?-kdy vám napsala tu sms?
@Anonymní píše:
Myslíš, že ji děti vnímají jako cizí osobu? Byla tu celý jejich život. Krmila je, mazlila, uspávala… Byla tu pro ně.
Pro mě taky není cizí. Když jsem muže poznala, tak už tu byla. Mám ji raději než tchýni.
Ale já jsem dospělá a chápu, co se stalo a i chápu, proč to třeba tak chce.
Hele buďte trochu realisti…i vlastní krev, tátové i mámy kolikrát opustí děti a jdou za svým štěstím a taky je mazlili a milovali
chápu je to šok, nedělej z ní světici ale zas. Jak jako se boji tchána na druhé straně republiky, že ani nenapíše normální SMS a zablokuje si vaše čísla? Co je toto jako?
@unuděná nebyla to jediná babička. Mají moje rodiče a tchýni. Ale tato babička jim byla hodně blízká. Tchýně není babičkovský typ a naši bydlí s námi, takže tam jsou ty vztahy jiné. Naši nejsou rozmazlovaci, ale musí vychovávat stejně jako my.