Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bubla Bůčková píše:Mohla to být dohoda s tím tchánem …když se rozejdu s chlapem a on řekne , že si nepřeje ,abych jeho rodinu jakoliv kontaktovala , tak to dělat nebudu .
No jistě, že když někoho mám upřímně ráda, tak mu zvednu telefon a řeknu pár vět. Proto si myslím, že ji jsou prostě jedno. Udělala čáru. A to zas nedokážou pochopit všichni sluníčkový lidi asiskutečně se to děje, že někdo je schopen odříznout vlastní rodinu, natož tu nevlastní. A prosím tebe jaký vzor zas komu dávám a v čem přesně?! Můj táta je alkoholik a jezdíme tam jednou za čtvrt roku, že to mám jako synovi dopravat častěji nebo co to bylo za vyplod?
@unuděná píše:
Tak myslím, že pětiletému dítěti bys to měla umět vysvětlit, to zase není mimino. Své pětileté dceři bych řekla, že bohužel babička s dědou se rozešli, už se nemají rádi a babička se odstěhovala daleko, proto se s nimi už nemůže vídat. Fingovaný dopis/pohled bych klidně poslala, ale nedávala v něm žádné naděje do budoucna, abys pak nemusela psát za ní dalších 10 let
ten dopis bez vědomí odesílatele, se mi zdá jako hodně špatná věc.
@Bubla Bůčková ono jí je už dost přes 60. Proto se taky mohla sebrat a hned odjet. Je už v důchodu.
@Venetia taky myslím, že to je dohoda.
@unuděná píše:
Pro mě nepochopitelné. Šla bych si po svém, ale brala bych „za své“ ty děti, které si roky hýčkám a logicky si k nim vytvořím vazbu. A bylo by mi jedno, co si o tom myslí můj ex. Dokud mě chtějí vidět děti a jejich rodičům to nevadí, dědovi je po tom šumák s kým se stýkám.
Tak to mne by teda jedno nebylo, cpát se do rodiny, kde už nemám co pohledávat a ještě proti přání ex. Ani mně by se nelíbilo, když bych chtěla aby mi zmizel že života a on se scházel s mými dětmi.
@Venetia tak ona byla kontaktovana, to zas nemusela hned vytipavat, zvlášť když bydlí stovky kilometrů. Pohled se mi náhodou líbí. Stejně se budou dětem „vymyslet pohádky“, co se stalo a že babička tohle, tak co už.
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková ono jí je už dost přes 60. Proto se taky mohla sebrat a hned odjet. Je už v důchodu.@Venetia taky myslím, že to je dohoda.
Ber to tak, že vám do života dala hodně hezkého a holt to skončilo. A děti si myslím se oklepou rychle.
@Bubla Bůčková píše:
@Venetia tak ona byla kontaktovana, to zas nemusela hned vytipavat, zvlášť když bydlí stovky kilometrů. Pohled se mi náhodou líbí. Stejně se budou dětem „vymyslet pohádky“, co se stalo a že babička tohle, tak co už.
Mohla to vysvětlit, už jenom kvůli tomu, aby to někdo nepidaval jinak. Mně by to hodně v točilo, tohle se dozvědět.
A je divné, že po tolika letech vztahu ani neví, kde žije její syn.
Ještě rozvedení nejsou a můžou v tom být nějaké peníze majetek, vypořádání, nebo kdoví co. Ať rozvedení budou, třeba se něco změní.
@Venetia tchán ví, kde bydlí. My ne. Nikdy jsem ho neviděla. On k nim jezdil, když jsme tam nebyli my. Zvali nas na střídačku.
Samozřejmě víme, jaké je větší město v dosahu, ale vždy se používalo to město.
@Anonymní píše:
@Bábrdl nebo to nechce děda. To je otázka a nezjistíme. On je dost dominantní a pred námi padala ostrá slova.
Nemůže se ho bát? Jakože to třeba zakázal a ona se bojí jít proti němu?
@unuděná píše:
No právě to si myslím taky. A zajímalo by mě, co za tím je. Dovedu si představit, že obyčejná bolest, neschopnost říct dětem pravdu a všem sbohem. Taky nejsem loučící typ, ani náhodou, a pokud bych věděla, že někoho vidím naposledy, tak bych se tomu setkání snad taky raději vyhnula. Vím, že pro někoho může být nepochopitelné, ale někteří lidé neradi dávají své silné emoce takhle najevo.
Ale přece logicky proč se odříznout, když nechci a nemusím? To že se rozvádějí přece neznamená nutně utnout kontakty s celou rodinou. Se domnívám. Takže dle mého tam bude nějak figurovat ten děda.
@Anonymní píše:
@unuděná já to taky nechápu. Naprosto je to mimo mé chápání. Je to nespravedlivé k dětem.@Bábrdl ona je oba zná od narození, byla za námi v porodnici. Hlídala je, uspávala, vyzvedavala ze školky. Fungovala jako babička a měla k nim lepší přístup než tchýně. Ptala jsem se jí, už před narozením dětí, jak to uděláme, jestli bude babička nebo teta. Chtěla být babička.
V tom má prsty váš tchán. Už se rozešel se druhou ženou, a ještě na stará kolena. Problém bude hlavně z jeho strany a počítala bych s tím, že tak těžce ublížil babičce, že nechce vidět nic, co je spojeno s dědkem. Možná se to dozvíte tak pozdě, až bude skutečně pozdě anebo nikdy.
Já bych tchána silně zmáčkla, aby kápnul božskou.
@LaPaloma píše:
V tom má prsty váš tchán. Už se rozešel se druhou ženou, a ještě na stará kolena. Problém bude hlavně z jeho strany a počítala bych s tím, že tak těžce ublížil babičce, že nechce vidět nic, co je spojeno s dědkem. Možná se to dozvíte tak pozdě, až bude skutečně pozdě anebo nikdy.
Já bych tchána silně zmáčkla, aby kápnul božskou.
I když by jí těžce ublížil, snad může zvednout telefon. Roky dělá dětem babičku…
Nezvedat telefon může tchánovi.
@Anonymní píše:
@unuděná pětiletý je na úrovni o něco mladšího dítěte a má zhoršené porozumění. On chápe rozvod. Nechápe, proč ho babička nechce vidět. Jeho první reakce byla, že ji zavoláme.
Rozvod vysvětlím, tam problém není. To okolo je horší.
Kdo podal žádost a proč? To víte?
@Uslava ne a ani neřeším. Je to jejich věc. Kdyby chtěli, tak nám to řeknou.