Rozvod - úvěr v době manželství

163
14.2.11 21:39

Rozvod- úvěr v době manželství

Chtěla bych se zeptat, jak je to s úvěrem, který jsme si vzali s manželem v době manželství (je psaný výhradně na něho) a nyní se rozvádíme?? Manžel přísahá, že samozřejmě bude vše platit......ale co kdyby náhodou neplatil?? Jde u právníka tohle nějak ošetřit?? Nebo se jednoho dne může stát, že přijde exekutor ke mě?? Úvěr je pojištěný pro ztrátu zaměstnání, pro invaliditu i pro případ smrti......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3870
14.2.11 21:42

Stačí před rozvodem sepsat dohodu o vypořádání majetku pro dobu po rozvodu, ale to mu určitě právník poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
14.2.11 21:45

zeptej se právníka, ale moje kamarádka se rozvedla, měli hypo a dohodli se, že to doplatí ona, s tím, že ji manžel bude 3 roky posílat určitou částku na zaplacení části hypotéky, dali to do smlouvy i s platebním kalendářem, a právník jim řekl, že to platí a že kdyby manžel nezaplatil třeba jen jednu splátku, může ho dát k soudu a bude muset doplatit okamžitě všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
14.2.11 22:46

Pokud je psaný výhradně na něj, a ty nejsi ani spoluručitel, je to jen na něj a po rozvodu by to měl stále platit on.

Jinak je to půl na půl. Záleží na dohodě a majetkovém vypořádání. POkud se na něm domluvíte, sepište u notáře, ověřte podpisy a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.2.11 09:43

Taky bych raději - pokud se dohodnete - to ošetřila předem. Jistota je jistota. Náhodou se něco stane, ex zamarodí, nezaplatí, k tobě vlítne blbec exekutor - a řeš pak zpětně u soudu, že jsi v právu, když nemáš na čem spát a do čeho se oblíct… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
way
15.2.11 20:08

Pakliže nemáte zužení SJM před svatbou a dluh vznikl v době manželství, jedná se o dluh obou, tedy i tvůj. Jestliže manžel nebude platit a dluh podlehne exekuci, přijde exekutor i k Tobě, neboť to je společný dluh.

• Citovat
  • Upravit
Petriss
22.7.11 00:47

úvěr po rozvodu-spoludlužník

Dobrý den,

měla bych dotaz.. Jak je to s úvěrem, který po rozvodu a 5.letech nedomluvy, byl přisouzen exmanželovi i s nemovitostí na které je vázán? On totiž neplatí žádné splátky a upomínky chodí mě, jsem spoludlužník. Hrozí, že úvěr zesplatní a budou vymáhat po něm, ale když nezaplatí, tak celou částku i s různými poplatky budou vymáhat po mě. Když nezaplatím já, exekuce. Bude na můj majetek a nebo budou prodávat ten byt, ke kterému je vázán dluh? Navíc se na rozsudek odvolal!Z úvěru by mě měl vyvázat, ale není s ním domluva a nebude mít výměr. Dělá si nízké daně, aby neplatil ani alimenty..

Děkuji za rychlou odpověď, času málo.. :think:

Petris

• Citovat
  • Upravit
30.9.14 12:35

Dobrý den, v roce 2008 jsme si vzali s manželem pujčku tedy Já jsem pracovala tak na moje jméno jsem si vzala úvěr 200 000 s tim, že bejvalí manžel ručí jenže okolnosti se změnili, mi se rozvedli v roce 2011 a u soudu manžel přislíbyl, že mi pújčku bude pomáhat splácet což jsem do dneška neviděla ani korunu a zřejmně ani neuvidím, dnes akorád slyším, že úvěr jsem si vzala potají ikdyž tam je jeho podpis abych upřesnila jeho situaci je alkoholik a v podstatě je problém i s výživným ikdyž peníze má a vlastní nemovitost, ale platit nechce pracuje OSVČ a to je dost problém, protože nepřiznává to co má..prosím o radu jak na něj a co mám dělat Díky Dagmar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
30.9.14 12:53

Dluh vznikl za manželství, tudíž je váš stejně jako jeho. Záleží na majetkovém vypořádání po rozvodu, samozřejmě vše musí být písemně. Pozor- je lhůta tří let po rozvodu, kdy musí být majetkové vypořádání uskutečněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.14 19:09

No tak to jsem asi zřejmně propásla, protože jsme se rozvedli 27.7 2011 každopádně mi právník říkal, že já až to zaplatím tak až po té to mohu vymáhat..a z bejvalím neni řeč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí