Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj!Tohle je moje první diskuze a doufám že se najdou ženské které mi dokáží poradit. Je mi 25 let a čekám první miminko. Strašně se na miminko těším i když bylo neplánované. Bývalý přítel se se mnou rozešel po osmi letech pár dní předtím než jsem zjistila, že čekám miminko.Tak nějak jsme se po prvotním šoku z těhotenství snažili spolu zůstat ale z jeho strany to prý není možné. Začal vztah s kolegyní z práce(kvůli které proběhl náš rozchod)a tak nějak s ní byl nebyl, nakonec teď už o ní ví i jeho rodina.Se mnou je to horší, nedokážu se přenést přes fakt, že po osmi úžasných letech nás s malou nechá takhle na holičkách a pořád se sebou bojuju. Pár dní před porodem stále přemýšlím nad tím jak to zvládnu, jestli dokážu snést jeho přítomnost kvůli malé když přijde atd. Nakonec jeho nová přítelkyně mi napsala sms že tím, že jsem se nedokázala smířit se situací jim stežuju život a její city nezmění ani to že čekáme dítě a že je můj život můj problém.Tak holky poraďte jak se s tím vyrovnat nebo co by jste dělali vy v téhle situaci?Držte se!!!! ![]()
Ahoj,je to blbé,ale asi ti nic nezbývá.Zachovala bych hrdost,chlapa uvedla jako otce,ať platí alimenty,a pokud se bude chovat přijatelně,tak bych mu umožnila,aby se s dítětem stýkal.Taky se drž..
Promiň, ale jestli jim děláš nějaké naschvály, tak ubližuješ jen sama sobě a působíš před svým bývalým partnerem jako chudinka, což jeho úctě k tobě moc neprospívá. Uvědom si, že je čerstvě zamilovaný.
Kvůli sobě i miminku ti nezbývá, než se přes to nějak přenést.
Je mi líto, že ti nevyšel dlouhodobý vztah, ale dítě je víc než chlap, tak se soustřeď na maé. Je vaše a pokud budete mít oba rozum,tak mu poskytnete hezké dětství, i když nebudete spolu.
To je hodně nepříjemná situace …
za mě, domluv se s býv. o uznání otcovství, alimntech, popř. návštěvách a nech ho ať si jde. Můj partner byl ve stejné situaci jako vy, s ex ve vztahu kvůli děcku zůstal … malé bylo půl roku když se definitivně rozešli. Pokud tě nechce, nebude chtít ani potom, kvůli dítěti to nemá cenu, a ty budeš stejně nešťastná z vědomí ž tě nechce ale je s tebou jen kvůli malé.
Přeju aby jsi to s prckem zvládla, a hlavu vzhůru, bude líp
.
S čím chceš poradit ? Je přece normální, že se lidé rozcházejí, bohužel. Můj pocit je, že sis ho tím dítětem chtěla připoutat…a nepovedlo se to.
Děťátka je mi líto… to za nic nemůže. Teď bude vyrůstat v neúplné nezajištěné rodině, bez táty, s nešťastnou maminkou…
Přeju ti, aby sis brzy našla hodného partnera a pro mimíska nového taťku, ať jste rodina a všichni šťastní.
Ahojky zazila jsem pred 6mesici to same jen uz jsem byla skoro na konci tehotenstvi 10dnu pred narozenim male nas opustil kvuli jine mame spolu uz skoro 5leteho syna nas vztah trval 6let pak prisel sok vubec jsem to necekala kdyz odesel bylo to tezke moje situace byla uplne jina tak nevim zda ti poradim taky porad doufam zese najde nekdo kdo nas bude mit rad…jen ti muzu rict ze ta jeho je pekna
kdyz se seznamily tak ji rekl ze za par dnu ceka rodinu a ona nato zetoje jen a jen jeho problem kdyz se narodila mala zahrala skvele divadlo jak jito je lito ze mala je bez otce nato jsem ho poslala do prdele at jde stakovyma kecama do haje ohledne alimentu sito zarid ten nas radoby otec neplati tahame se po soudech atd drzim ti palce ![]()
Tohle je úplně na hovno situace. Sorry za fuj výraz, ale příhodnější slovo k tomu nemám. Proč?
Je tu totiž mnoho variant, které se můžou stát.
Pokud má o mimi zájem
a uvedeš ho do RL
a neuvedeš ho do RL
Pokud o dítě zájem nemá
a ty chceš aby byl v RL a platil alimenty
a ty nechceš aby byl v RL
Tuhle poslední variantu jsem si vybrala já. Varianta jediná bez problémů. Tedy pro mě. Moje malá v RL otce uvedeného nemá a mám pokoj. Před porodem najednou zájem měl, začal vyhrožovat soudama a testy otcovství atd, ale já jsem na něj připravená.Soud nemá šanci vyhrát. Ve chvíli, kdy mi přijde předvolání, si malou na sebe napíše můj přítel a ten slovenskej hajzl se může jít klouzat.
Jenže to jsem já se štěstím, které přišlo už v těhotenství(vrátila jsem se k jednomu mému bývalému a malou bere jako svojí holčičku, obě nás moc miluje. V létě to vypadá na svatbu).
Jen ti chci říct, že tvoje situace je hrozná a vim jak ti je. Já probrečela tolik nocí, když jsem si uvědomila, že jsem úplně sama, s tim drobečkem v bříšku, s dluhama toho parchanta (obral mě o ušetřené peníze a v době, kdy jsme spolu ještě byli mě zadlužil-jde o desítky tisíc
). Nechal mě hladovět, bez koruny a bez peněz na nájem a podobně a sám si chodil hrát bedny a chlastat.
Pak jsem potkala mého bývalého a dali jsme se dohromady…je to báječnej chlap a táta (i když není Verča biologicky jeho).
Jen ti chci po tomhle románu říct, že ať se rozhodneš jakkoli, vše má své pro a proti. Jde o to, co jsi schopná snést a co ne. Podle toho se rozhoduj.
A věř mi jednu věc: na každou opuštěnou maminku někde čeká její princ, kterej jí jednoho dne bude milovat a její dítě taky. Že je to jak z pohádky? Možná, svět je hnusnej, ale neznám žádný případ z mého okolí, kde by zůatala navždy maminka s dítětem sama. Přijde možná za měsíc, možná za rok, možná za tři, ale přijde! ![]()
Jsi skvělá máma…už teď!
Přeju sílu ![]()
Fakt moc hezky řečeno ![]()
MirušeProdigy píše:
Tohle je úplně na hovno situace. Sorry za fuj výraz, ale příhodnější slovo k tomu nemám. Proč?
Je tu totiž mnoho variant, které se můžou stát.
Pokud má o mimi zájem
a uvedeš ho do RL
a neuvedeš ho do RL
Pokud o dítě zájem nemá
Tuhle poslední variantu jsem si vybrala já. Varianta jediná bez problémů. Tedy pro mě. Moje malá v RL otce uvedeného nemá a mám pokoj. Před porodem najednou zájem měl, začal vyhrožovat soudama a testy otcovství atd, ale já jsem na něj připravená.Soud nemá šanci vyhrát. Ve chvíli, kdy mi přijde předvolání, si malou na sebe napíše můj přítel a ten slovenskej hajzl se může jít klouzat.
Jenže to jsem já se štěstím, které přišlo už v těhotenství(vrátila jsem se k jednomu mému bývalému a malou bere jako svojí holčičku, obě nás moc miluje. V létě to vypadá na svatbu).
Jen ti chci říct, že tvoje situace je hrozná a vim jak ti je. Já probrečela tolik nocí, když jsem si uvědomila, že jsem úplně sama, s tim drobečkem v bříšku, s dluhama toho parchanta (obral mě o ušetřené peníze a v době, kdy jsme spolu ještě byli mě zadlužil-jde o desítky tisíc
). Nechal mě hladovět, bez koruny a bez peněz na nájem a podobně a sám si chodil hrát bedny a chlastat.
Pak jsem potkala mého bývalého a dali jsme se dohromady…je to báječnej chlap a táta (i když není Verča biologicky jeho).
Jen ti chci po tomhle románu říct, že ať se rozhodneš jakkoli, vše má své pro a proti. Jde o to, co jsi schopná snést a co ne. Podle toho se rozhoduj.
A věř mi jednu věc: na každou opuštěnou maminku někde čeká její princ, kterej jí jednoho dne bude milovat a její dítě taky. Že je to jak z pohádky? Možná, svět je hnusnej, ale neznám žádný případ z mého okolí, kde by zůatala navždy maminka s dítětem sama. Přijde možná za měsíc, možná za rok, možná za tři, ale přijde! ![]()
MirušeProdigy píše:
Tohle je úplně na hovno situace. Sorry za fuj výraz, ale příhodnější slovo k tomu nemám. Proč?Je tu totiž mnoho variant, které se můžou stát.
Pokud má o mimi zájem
a uvedeš ho do RL
- musíš počítat s tím, že tvé mimi bude mít právo navštěvovat, až bude trochu větší, bude si ho brát na víkendy či celé dny (jak se dohodnete, či jak stanoví soud)
- bude ti platit alimenty nebo taky nebude. Soud určí výši alimentů(třeba tisícovku/měs.), ale soudu bude stačit, když ti dá jen stovku měsíčně pokud vykáže nulovej příjem(chlapi umí bejt vychcánci a umí si to zařídit). Budou to totiž brát jako že se snaží a nebudou ho za to nijak trestat. (zkušenost mé kamarádky)
- domluvíte se na alimentech a bude ti je dávat i bez toho aby proběhl soud o určení výše alíků(nejúžasnější možnost-pozor, stává se jen v malém procentu případů-čerpám z mého okolí)
a neuvedeš ho do RL
- bude tě tahat po soudech skrz testy DNA a určení alimentů. S alimenty může stále vyčůrat stejně jako jsem uvedla výše.
Pokud o dítě zájem nemá
- musíš podat návrh k soudu o určení otcovství a stanovení alimentů a styk s dítětem. A nebude to s nim jednoduchý. Když nechce dítě, bude ti házet klacky pod nohy všemy možnými způsoby (další známá)
- budou ti chybět alimenty…a tisícovka měsíčně je pro svobodnou maminku opravdu hodně peněz (jenže je tu stále otázka zda by platil pravidelně a v plné výši)
A věř mi jednu věc: na každou opuštěnou maminku někde čeká její princ, kterej jí jednoho dne bude milovat a její dítě taky. Že je to jak z pohádky? Možná, svět je hnusnej, ale neznám žádný případ z mého okolí, kde by zůatala navždy maminka s dítětem sama. Přijde možná za měsíc, možná za rok, možná za tři, ale přijde!
Jsi skvělá máma…už teď!Přeju sílu
Jejda,vidím že jsem to nějak skomolila
,nějak ještě nevím jak citovat jiný přízpěvek
![]()
Luccy1 píše:
Jejda,vidím že jsem to nějak skomolila,nějak ještě nevím jak citovat jiný přízpěvek
![]()
jen dáš „citovat“ a píšeš pod to ![]()
jééé,děkuji,no doufám že to přiště zvládnu na jedničku
,jsem čučela co se to tam objevilo
![]()
ahojky, bohužel nic neporadím, jsem v podobné situaci, jen už jedno děťátko mám a druhé čekám. Co na to říct, takový je prostě život, musí se jít dál, neboj se miminko Ti hodně vynahradí, až ho budeš mít, budeš vědět, co je v životě důležité. Pro mě je teď hodně těžké vídat se s manželem a předávat mu malou, ale věřím, že se to časem zlepší. Neboj čas všechno zahojí a ty z toho vyjdeš silná, příteli a té jeho nové to štěstí v životě taky nepřinese.
Jo a co psala anonymní si neber, vůbec anonymové sou dycky chytrý až hrůza.