Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
nejdřív popíšu situaci:
zhruba pět let se intenzivně kamarádíme a stýkáme s dalšíma dvěma páry, jinak se známe cca 10 let. Až doteď bylo všechno ok, návštěvy, společné akce, občas dámská/pánská jízda, hlídání dětí,atd. Po pěti letech se kamarád rozešel s přítelkyní a začal chodit se sestřenkou třetího kamaráda. Ona je o deset let mladší než on a to podstatný - je o šest let mladší než já. A teď problém - ona mi normálně TYKALA!!!
Podotýkám, že se neznáme, viděly jsme se poprvé, ani jsme si ofiko nebyly představený. Slečna mi není sympatická, navíc ta EX je moje hodně dobrá kamarádka, takže jsem slečnu požádala, aby mi vykala, že mi její tykání není příjemný… Ona si samo běžela stěžovat a já jsem teď za tu kravku a trapku, který vadí tykání. Stalo se vám to někdy? Zajímají mě vaše názory, abych si mohla zhodnit, jestli jsem vážně trapná…
![]()
Díky za odpovědi. ![]()
Já jsem mladší o 7 let než chlap a jeho kamarádům a tak taky tykám
Teda většinou jsem představena.
Jako že bychom přišli někam na návštěvu, on říkal Ahoj a já Dobrý den
?
To mi přijde divné. - Ale teda znova opakuji, že jsem v případě prvního setkání představena.
V naší „partě“ tykám i lidem o deset let starším než já… Hned, od začátku ![]()
Tak hlavne zalezi na tobe, jak to citis. Nejsme holky z jedny skolky ![]()
Ja mam opacny problem, sice si s neznamyma automaticky vykam, protoze uz mi neni 15, ale jinak to rada moc nemam a pokud je sebemensi prilezitost, prechazim na tykani (po dohode pochopitelne).
Uz jsem nad tim premyslela, kde je ta vekova hranice, kdy clovek automaticky po predstaveni prestava tykat. Ja si totiz pripadam porad mlade…taky vzdycky cekam, kdy mi ten druhy nabidne tykani, nez mi dojde, ze bud ja jsem zenska, nebo ja jsem ta starsi ![]()
Já teda taky tykám
,ale spíš máš averzi na tu slečnu,tak ti to vadí vid?
Ale lepší,kdyby ti byla představená,to je fakt ![]()
Ahojky, no , nestalo, ale naprosto chápu, že ti, vám
, je nová přítelkyně nesympatická, tak by mi to taky vadilo. Trapná nejsi(nejste)
já bych asi reagovala podobně. Taky nesnáším, když mi někdo někdo automaticky tyká. A úplně nenávidím, kdž někomu nabídu tykání a on to „jako“ přehlídne a vyká dál… připadám si jak kráva… A to se mi stalo jednou jedinkrát, když jsem nastoupila po mateřský do práce. Bylo mi 24… Nabídla jsem, jen ať dotyčná tyká mě, ne oboustranně..... Připadala jsem si jak ubohá kravka.....
![]()
Jo a ehm…na netu teda tykam… pokud nejde o nekoho, kdo vyka, nebo je zrejmy, ze to vyzaduje. A ted si teda nejsem jista tebou/Vami
![]()
Ahoj, mně je jen 21 let, ale taky nemám ráda, když mi někdo automaticky tyká, už mi není 10, že jo.. samozřejmě, když se seznamuju s někým v mé věkové skupině, tak to by bylo fakt divný, abysme si vykali, ale tvoji situaci chápu.. Podle mě trapná nejsi.. ![]()
Jsem o 13let mladší než muj chlap a všem jeho známim a kamarádum tykám
.Kdybych vykala tak to je jak kdybych byla jeho dcera ![]()
Když ale vidim že je nějaká jeho kamarádka prudérní tak jí vykám nebo ignoruju ![]()
Sory ale mě by si naštvala taky,ale já t nějak vycítím asi bych netykala a tykám až po seznámení.Když mi někdo řekně ahoj jsem maruš tak jí nebudu říkat vy Maruš ![]()
Příspěvek upraven 13.02.11 v 22:31
U nas v praci je „povinne“ tykanie, a aj tak slecnam na vratnici vykam … cumia na mna ako na mimozemstana, ale ja proste nedokazem len tak tykat uplne cudziemu cloveku … ked sa ozvu najprv oni na mna, tak pokracujem v tykani, ale ked mam prva oslovit ![]()
Ale mali sme v praci jednu personalistku ktora ked mi povedala „ty“ tak som to vnimala skoro ako facku. Ale len od tej jednej jedinej zenskej, s ktorou som inak nemala absolutne nic spolocne, takze mi ani nemala cim byt nesympaticka
bolo to nieco v tone aky pouzivala, alebo neviem v com ![]()
ahojky jsem mladsi o 7 let nez muj manzel a moje segram a dokonce o 11 let starsiho manzela…pratele mame spolecny v ruznym veku az kolem 40tky a mne je 24 a vzdy jsem jim tykala, prislo by mi opravdu dost divny kdybych jeho kamaradum musela vykat, takovy kamarady bych asi nechtela…
samozrejme jsem tykala az po seznameni…kdyby mne se nekdo predstavil ahoj ja jsem Jana asi bych tezko rekla dobry den ja jsem ,,Ajla"
a jeste dotaz ty jsi ji vykala?
JEn eco jinyho kdyz by to nebyla pritelkyne kamarada, kdyz potkam treba segry souseda (ten to dela rad) je duchodce a ja mu reknu dobry den a on mne cau tak to me vytaci, nejsem smrad kterymu je 10…ale to je neco jinyho
Příspěvek upraven 13.02.11 v 22:34
A už mi táhne na 30tku a musim napsat že mi třeba vadí když mi vykaj kluci co jsou o 2 roky mladší,připadám si že si myslí že už sem stará kráva když mám dítě
a taky je mi nepříjemné když mi tykaj 15letý kluci proto že si myslí že jen hlídám brášku ![]()
Tak já mám taky mladšího partnera a všichni jeho kamarádi mi tykají… Vůbec by mě ani nenapadlo, že by mi měli vykat. Promiň, ale tohle mi přijde fakt trošku trapný
Taky bys mě naštvala ![]()
tak já většinou v partě tykám.
Myslím si, že tady jde spíš o problém, že je to ta konkrétní slečna. napadlo tě, ale, že ona je v tom celkem nevinně? Prostě je nová přítelkyně a musí se zařadit do už zacelený party. Tvojí kamarádku nezabila, jen jí prostě nahradila. Nemá to vůbec lehký. třeba je to fajn holka, ale ty už k ní máš averzi jen proto, že kamarádky bývalý chlap s ní teď chodí.
Kamča.dalmatinka píše:
A už mi táhne na 30tku a musim napsat že mi třeba vadí když mi vykaj kluci co jsou o 2 roky mladší,připadám si že si myslí že už sem stará kráva když mám dítěa taky je mi nepříjemné když mi tykaj 15letý kluci proto že si myslí že jen hlídám brášku
Tak moje mama je o 19 let starsi nez ja…kdyz mi bylo 14 a sly jsme spolu po ulici a mi kamaradi ji zdravili CAU, tak si to hrozne uzivala
Ona teda vypadala jako moje segra hodne dlouho.
A mne jeste v 27 svadel ve vlaku typek, co si myslel, ze je mi 16, to jsem se smichy malem potrhala, kdyz to na mne vybalil…uz jsem byla 8 let zadana a 3 roky vdana
Tak mozna proto to tykani tak neprozivam.
chichi, TYKEJTE MI!!!! ![]()
Ještě doplnění - ona mi psala na Facebooku a tam mi tykala…možná i proto mě to vytočilo… ![]()
Jj, je to asi trošku averze na slečnu
, ale jde mi o princip, i z toho důvodu, že já už mám děti, jsem vdaná,…:-)
Já se teda ptám, jestli můžu tykat a kdyby se zeptala ona, tak jí samo řeknu, že tykačku jo. Ale sám od sebe … to by mi pak mohl tykat každej floutek, že jo… ![]()