Tykání X Vykání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4277
15.2.11 10:58
andela píše:
No tak mě hlavně přijde teda doost podivný, že odsuzuješ někoho koho neznáš … tu holku si na živo neviděla, nikdy si s ní nemluvila, nevíš jaká e, a takhle jí šmahem odsoudíš, a ještě se cítíš uražena že ti na fejsu nenapsala Ahoj aramis, já jsem Lenka, víš ta co teď chodí s petrem.....
Prostě nemůžeš překousnout uraženou ješitnost, a taky to že si kamarád našel novou a ty jsi kámoška se starou .. to je celé.
Ve cca 30ti se chováš jak puberťačka a ne jak dospělá ženská … nechápu proč by ti měl vůbec někdo vykat. Já vykáním vyjadřuju taky i úctu … a tu bych k tobě neměla ani za mák. A být slečnou pošlu Vás mladá dámo, pěkně do riti … :nevim:

neptala jsem se, proč, za co a kam by mě kdo poslal, ale na to, jak vám vadí/nevadí tykání… :wink: Takže díky za odpověď. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
15.2.11 11:01
AramisDeMar píše:
andela píše:
No tak mě hlavně přijde teda doost podivný, že odsuzuješ někoho koho neznáš … tu holku si na živo neviděla, nikdy si s ní nemluvila, nevíš jaká e, a takhle jí šmahem odsoudíš, a ještě se cítíš uražena že ti na fejsu nenapsala Ahoj aramis, já jsem Lenka, víš ta co teď chodí s petrem.....
Prostě nemůžeš překousnout uraženou ješitnost, a taky to že si kamarád našel novou a ty jsi kámoška se starou .. to je celé.
Ve cca 30ti se chováš jak puberťačka a ne jak dospělá ženská … nechápu proč by ti měl vůbec někdo vykat. Já vykáním vyjadřuju taky i úctu … a tu bych k tobě neměla ani za mák. A být slečnou pošlu Vás mladá dámo, pěkně do riti … :nevim:
neptala jsem se, proč, za co a kam by mě kdo poslal, ale na to, jak vám vadí/nevadí tykání… :wink: Takže díky za odpověď. :-D

na to už jsem odpovídala dřív :D V reálu jak od koho, nanetu mi tykání nevadí .. spíšmi pijde divný na netu někomu vykat,pokud nepíšu prodejci na MMB, nebo odborníkovi dotaz, neodpovídám na prac.nabídku a pod… prostě mezi námi děvčaty normálně tykám a neočekávám že mi bude nkdo vykat :roll: 8-o

• Citovat
  • Upravit
4277
15.2.11 11:01
andela píše:
AramisDeMar píše:
kvaček píše:
Ještě jsem chtěl opravdu na tom facebooku si lidi tykají!!!!!!!!!!!!!
Ahoj já jsem Petra, nechceš si psát, přátelit.. atd.. takže tak tam se orpavdu nevyká, neříká dobrý den… i kdyby ti napsala meil je to jiná, taky orpavdu toto neni
sakra, ale ona NENAPSALA „ahoj, já jsem Petra!“… :roll: :evil:

He he, no aproč bych ti jako měla psát aho já jsem Anděla, když to vidíš?? Nebu´d jak malá … účatnila jsem e jedné nejmenované soutěže na netu, v diskuzi nás bylo 30-40?? Z toho určo25 stálic, a normálně jsmesi tykali. pak jsem založilaskupinu na FB a všech nej 25 se tam sešlo. A tykali jsme dál, jediné co bylo, tak jsmemuseli upřesnit kdo je kdo (v soutěži nick - na FB jméno že) . Já jsem neviděla že by mi někdo na FB vykal, dokonce i někdo z emimi mi poslal SZ a tykal mi aniž bych ho tu někdy viděla :D. Já předpokládám že v rámci party si všichni tykaj, a když přijde někdo nový řeknu ahoj a taky budu tykat… a nebudu si hrát nakdovíjakou dámu a ještě dělat uraženou.Fakt seš jak malá … anevidím to dobře, uvědom si že ty pak budeš špatná …

mmch co na to tvůj muž?? pár č.2 bude asi tak nějak v poho když je to příbuzná …

já si nehraju na dámu, jen se divím, kde se zapomnělo na slušnost. To je celý… Pokud sis nevšimla, tak jsem pozdravila i při zakládání diskuze… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
15.2.11 11:37
AramisDeMar píše:
její věta začínala : Takže potřebuju, abys pro mě zařídila…
stačí to pro ilustraci??? :roll:

Tak tohle mi někdo „cizí“ napsat (možná i necizí :think: ) jako první větu, první kontakt, tak to ignoruju. 8-) Buď to nechám bez povšimnutí (naprosto bez reakce, bez komentáře) a nebo bych odklikla - ignorovat vzkaz a ignorovat osobu (pokud to na FB jde, nevím, vycházím z toho, jak to funguje na ICQ).

Brrr, tedy jestli tohle na FB standardní způsob chování, tak jsem fakt ráda, že tam nejsem… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
16.2.11 10:36
AramisDeMar píše:
její věta začínala : Takže potřebuju, abys pro mě zařídila…
stačí to pro ilustraci??? :roll:

Tak to já bych taky buď nereagovala nebo bych jí napsala, že jí neznám a kdo je. Holka to řešila tak, ale jsem jiná než zakladatelka, takže bych neřešila a nehrotila nějaké tykání a vykání. Přidala bych si pěkně blbě, kdyby mi tady na diskusi někdo vykal jen proto, že jsem starší než on.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
20.2.11 22:34

Nečetla jsem celou diskusi, ale taky nepatřím k těm, co je jim automatický tykání milý. Resp. mi vadí, když mi tykaj babky v obchodě apod. (je mi 34 a jako 16letá fakt nevypadám), ale v týhle situaci bych to asi už nehrotila, jen bych jí zkusila „setřít“ ve stylu " sice jsme si nebyly představený,ale když už si mi začala tykat…". Rozhodně bych jí neřekla, at mi vyká, zvlášt když jakoby už patří do party.
A to co jsem četla na konci diskuse, že ti řekla, že poítřebujem at jí něco zařídíš… tak to bych asi nerozdejchala ani od blízkých přátel… o pomoc se říká jinak

• Citovat
  • Upravit
7782
25.2.11 16:10

Nečetla jsem teda celou diskuzi ale určitě bych se zachovala stejně.Příklad:Máme s manželem hodně dobrého kamaráda a když jsem poznala jeho manželku tak jsem samozřejmě vykala.Mně to prostě nejde přes pysky a pokud mně člověk nenabídne či se nedomluvíme na tykání tak bych netykala.Já to nemám ráda tzak proč to budu dělat já.Když by kamarád přišel a řekl „tohle je xy a tohle yx“ tak řeknu ahoj já jsem Martina a tykáme si,ale bez představení by mě to ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.3.11 15:57

Ja mam starsiho pritele a vsem jeho kamaradum a kamaradkam tykam, ackoliv to jsou lide kolem 40, ale samozrejme az po predstaveni… Prijde mi to prirozene. Byt tebou, tak to beru jako vyznamenani - jsi mlada :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.15 16:33

Chtěla bych se zeptat na váš názor- pracuju v kanceláři, mám šéfa- majitele firmy, který má 15 - 16 -letého syna. Tedy cca o 20 let mladší než já. Vypadá dost vyspěle, je skoro o dvě hlavy vyšší než já. Když do firmy přijde, slušně pozdraví, a já jsem vždy na rozpacích jak odpovědět. Starší zaměstnanci mu říkají ahoj a tykají mu, ale mě to připadá divné, když ho vůbec neznám a je to šéfův syn.

• Citovat
  • Upravit
6499
16.6.15 16:38

Vykáním nic nezkazíš. Já odpovídám i malým dětem ze školky dobrý den, když mě zdraví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
16.6.15 16:39
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat na váš názor- pracuju v kanceláři, mám šéfa- majitele firmy, který má 15 - 16 -letého syna. Tedy cca o 20 let mladší než já. Vypadá dost vyspěle, je skoro o dvě hlavy vyšší než já. Když do firmy přijde, slušně pozdraví, a já jsem vždy na rozpacích jak odpovědět. Starší zaměstnanci mu říkají ahoj a tykají mu, ale mě to připadá divné, když ho vůbec neznám a je to šéfův syn.

V takové situaci bych vykala. Je sice o 20 let mladší, ale pořád to nemění nic na tom, že ho neznáš…proto bych já osobně vykala. U starších zaměstnanců co ho třeba znají od dětství to chápu.

• Citovat
  • Upravit
30332
16.6.15 16:42

Vykala bych. Pokud by se náhodou někdy stalo, že byste třeba na něčem spolu pracovali, můžeš mu navrhnout tykání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.6.15 16:59

Já bych radši vykala, jestli je mu už 16, tak už je docela velkej a syn šéfa… :) Tykám jen opravdu malým dětem, tak do deseti let, pokud je teda neznám nějak blíž… No taky mi to občas přijde divné a přemýšlím, co je lepší… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31427
16.6.15 17:30

Vykala bych. Pokud ho služebně starší zaměstnanci znají jako dítě, tak mu snadno tykají, ale v tomhle případě bych vykala, ani ne tak proto, že je to šéfův syn, ale prostě je to už mladý (velmi mladý), ale muž :), tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
16.6.15 17:43

Bez ohledu na to, čí je to syn, je na místě vzhledem k věku vykání, bez debat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí