Tykání X Vykání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
14.2.11 20:19

Musím říct, že čím víc to čtu, tím víc mi celá situace přijde jako malichernost a prkotina :oops: Bože, tak nepozdravila, víte kolik dospělých lidí neumí pozdravit, ani naživo, když někam přijdou? :lol: :lol: :lol:

Já třeba zdravím a vůbec, asi bych postupovala, jak píše Wiolla, ale že bych kvůli tomu někoho odsuzovala… Navíc 6 let není bůhvíjaký věkový rozdíl, proboha (pokud tobě není 18 a jí 12 :lol: ) - že bych osobně vyžadovala od nějaké 21leté vykání, to by mi bylo dost divné - a čím starší člověk, tím divnější mi přijde řešit nějakých 6 let.

Já osobně se teda třeba cítím, jak nad hrobem, když mi bráchovi kamarádi (o 4 roky mladší) začnou vykat - mám dítě, tak jsem asi stařena :mrgreen:

AramisDeMar - kdyby mě takhle někdo setřel, tak si taky řeknu, že je namyšlená kráva :lol: :lol: :lol: (to nemyslím, že ty jsi, ale že bych si to řekla, být tou holčinou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.2.11 20:24

ještě tu nebylo řečeno, a nebo nevím, možná jsem si nevšimla, kolik je tobě a kolik teda jí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
14.2.11 22:54

Dobrý večer, včera jsem přidala své názory, a řekla jsem si , že už do toho nebudu zasahovat.Nejdříve jsme psala, že taky netykám hned,ale čekám nebo nabídnu tykání sama-podle věku dotyčné/ého.Jenže pak jsme taky psala, že tady nejde o vybrané způsoby, ale prostě o to, že někdo drží basu s kamarádkou.Já to chápu, na druhou stranu ta holčina za to fakt nemůže.A já žásnu, kolik je tu příspěvků, a fakt je to malichernost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Citovat
  • Upravit
4277
15.2.11 10:03
ditrych píše:
Dobrý večer, včera jsem přidala své názory, a řekla jsem si , že už do toho nebudu zasahovat.Nejdříve jsme psala, že taky netykám hned,ale čekám nebo nabídnu tykání sama-podle věku dotyčné/ého.Jenže pak jsme taky psala, že tady nejde o vybrané způsoby, ale prostě o to, že někdo drží basu s kamarádkou.Já to chápu, na druhou stranu ta holčina za to fakt nemůže.A já žásnu, kolik je tu příspěvků, a fakt je to malichernost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:palec:
asi tak, já jsem čekala cca deset reakcí ve smyslu ANO, VADÍ MI, KDYŽ MI NĚKDO MLADŠÍ A CIZÍ TYKÁ a NE, NEVADÍ MI TO. Ale nechápu, proč bych se měla řešit, jak se cítí ona slečna…pochybuju, že ona řešila, jak se cítím já. Věděla do čeho jde a přece nemohla čekat, že z ní budu skákat radostí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
15.2.11 10:04

No tak mě hlavně přijde teda doost podivný, že odsuzuješ někoho koho neznáš … tu holku si na živo neviděla, nikdy si s ní nemluvila, nevíš jaká e, a takhle jí šmahem odsoudíš, a ještě se cítíš uražena že ti na fejsu nenapsala Ahoj aramis, já jsem Lenka, víš ta co teď chodí s petrem.....
Prostě nemůžeš překousnout uraženou ješitnost, a taky to že si kamarád našel novou a ty jsi kámoška se starou .. to je celé.
Ve cca 30ti se chováš jak puberťačka a ne jak dospělá ženská … nechápu proč by ti měl vůbec někdo vykat. Já vykáním vyjadřuju taky i úctu … a tu bych k tobě neměla ani za mák. A být slečnou pošlu Vás mladá dámo, pěkně do riti … :nevim:

• Citovat
  • Upravit
andela
15.2.11 10:05
AramisDeMar píše:
ditrych píše:
:palec:
asi tak, já jsem čekala cca deset reakcí ve smyslu ANO, VADÍ MI, KDYŽ MI NĚKDO MLADŠÍ A CIZÍ TYKÁ a NE, NEVADÍ MI TO. Ale nechápu, proč bych se měla řešit, jak se cítí ona slečna…pochybuju, že ona řešila, jak se cítím já. Věděla do čeho jde a přece nemohla čekat, že z ní budu skákat radostí. :nevim:

No dyť to píšu furt, vůbec nejde o vykání tykání, ale o ublíženej pocit co si to slečna vůbec dovoluje se semnou bavit, když jsem kamarádka ex :twisted: :twisted: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
4277
15.2.11 10:23
andela píše:
No tak mě hlavně přijde teda doost podivný, že odsuzuješ někoho koho neznáš … tu holku si na živo neviděla, nikdy si s ní nemluvila, nevíš jaká e, a takhle jí šmahem odsoudíš, a ještě se cítíš uražena že ti na fejsu nenapsala Ahoj aramis, já jsem Lenka, víš ta co teď chodí s petrem.....
Prostě nemůžeš překousnout uraženou ješitnost, a taky to že si kamarád našel novou a ty jsi kámoška se starou .. to je celé.
Ve cca 30ti se chováš jak puberťačka a ne jak dospělá ženská … nechápu proč by ti měl vůbec někdo vykat. Já vykáním vyjadřuju taky i úctu … a tu bych k tobě neměla ani za mák. A být slečnou pošlu Vás mladá dámo, pěkně do riti … :nevim:

já ji neosuzuju, nikdy jsem tady nenapsala, že je špatná, jen mě zaráží to, s jakou samozřejmostí tyká… :pocitac:
A nezlob se na mě, ale pozdravení a oslovení a pokud se neznáme, tak i představení, je snad základ slušnýho chování i na FB. Tím spíš, pokud po mě něco chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.2.11 10:32

Musím souhlasit s Andělou :think: . Já jsem začala chodit v bývalým, prostě měli jsme se dobře, a jednou mi tak povídá vezmu tě za naší partou co se s nima bavím.. chodil s bývalou asi 4 roky, takže dlouho, měli před svatbou, ale podvedli se, což mi řekl i on i pak ona, když za několik let jsme se někde potkali a začali spolu pracovat…
Já jsem naivně, první kluk přišla do party a řeknu ti -Vám, že jsem pomalu s pláčem odešla, jak se na mě ty rádoby kamarádky bývalé kamarádily dívaly, nebavily, přehlížely… Můj nechápal proč nechci s ním chodit na různé akce, většinou z toho byla hádka.. Pokaždé když jsem s ním šla, tak jsem večer protrpěla, protože samozřejmě byli zvyklí na výbalou.. já jsem ale nemohla za to ž se rozešli!!!!!!!!!!!!!!!! :nevim: :think:
To mi bylo 18 let.. myslím, že ve 30 by se takové prkotiny řešit neměli, myslím, že zbytečně z toho teď bude dusno.. Ty-Vy, že děláš drahoty, onas bude zaražená, proč vlastně tak reaguješ, jestli nejši namyšlená, její se jí bude zastávat, bude naštvaný na tebe, nevím, prostě zbytečnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.2.11 10:34

Ještě jsem chtěl opravdu na tom facebooku si lidi tykají!!!!!!!!!!!!!
Ahoj já jsem Petra, nechceš si psát, přátelit.. atd.. takže tak tam se orpavdu nevyká, neříká dobrý den… i kdyby ti napsala meil je to jiná, taky orpavdu toto neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
15.2.11 10:37
kvaček píše:
Ahoj já jsem Petra, nechceš si psát, přátelit.. atd.. takže tak tam se orpavdu nevyká, neříká dobrý den… i kdyby ti napsala meil je to jiná, taky orpavdu toto neni

sakra, ale ona NENAPSALA „ahoj, já jsem Petra!“… :roll: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.2.11 10:38

a co si dovolila napsat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.2.11 10:40

nevím přijde mi to, že sis udělala zbytečně zle v partěš, to je můj názor.. když se ti to nelíbí mohla si to říst jenom manželovi a počkat jak se dál vyvinou sympatie… a ne hned tak vyletět.. upřímně, já bych asi taky zůstala s šoku .. o co ti -Vám vlastně jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
15.2.11 10:44

její věta začínala : Takže potřebuju, abys pro mě zařídila…
stačí to pro ilustraci??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
15.2.11 10:48
AramisDeMar píše:
kvaček píše:
Ahoj já jsem Petra, nechceš si psát, přátelit.. atd.. takže tak tam se orpavdu nevyká, neříká dobrý den… i kdyby ti napsala meil je to jiná, taky orpavdu toto neni
sakra, ale ona NENAPSALA „ahoj, já jsem Petra!“… :roll: :evil:

He he, no aproč bych ti jako měla psát aho já jsem Anděla, když to vidíš?? Nebu´d jak malá … účatnila jsem e jedné nejmenované soutěže na netu, v diskuzi nás bylo 30-40?? Z toho určo25 stálic, a normálně jsmesi tykali. pak jsem založilaskupinu na FB a všech nej 25 se tam sešlo. A tykali jsme dál, jediné co bylo, tak jsmemuseli upřesnit kdo je kdo (v soutěži nick - na FB jméno že) . Já jsem neviděla že by mi někdo na FB vykal, dokonce i někdo z emimi mi poslal SZ a tykal mi aniž bych ho tu někdy viděla :D. Já předpokládám že v rámci party si všichni tykaj, a když přijde někdo nový řeknu ahoj a taky budu tykat… a nebudu si hrát nakdovíjakou dámu a ještě dělat uraženou.Fakt seš jak malá … anevidím to dobře, uvědom si že ty pak budeš špatná …

mmch co na to tvůj muž?? pár č.2 bude asi tak nějak v poho když je to příbuzná …

• Citovat
  • Upravit
14335
15.2.11 10:51

:nevim: :nevim: :think: možná drzost, ale já bych to spíš řešila doma s manželem s tím co to je zač a pak bych viděla, jak se bude dál vyvíjet vaše komunikace…
Ono stejně, jestli tak nebo tak, stejně z toho vyjdeš divná ty… :nevim: :nevim: a partě lidí asi toto nepochopí, můj názor..
Ale neříkám, že nebyla oprskla......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria