Tykání X Vykání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16775
16.6.15 17:44

Vykala bych. Z prace jsem zvykla vykat i „malym“ (10 let) detem. Je to projev ucty a taky i ve skolce odpovidam detem Dobry den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
16.6.15 18:00

Přemýšlím, co to má společného s tím, že je to syn šéfa, majitele firmy. :think: A co syn uklízečky…? Tomu by jsi tykala? :think: Nesnáším takové pokrytectví :? Jinak za mě určitě vykání, at je to syn kohokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
16.6.15 18:09
@krtek7489 píše:
Přemýšlím, co to má společného s tím, že je to syn šéfa, majitele firmy. :think: A co syn uklízečky…? Tomu by jsi tykala? :think: Nesnáším takové pokrytectví :? Jinak za mě určitě vykání, at je to syn kohokoliv.

To je fakt. Vykam „celoplosne“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
16.6.15 18:25
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat na váš názor- pracuju v kanceláři, mám šéfa- majitele firmy, který má 15 - 16 -letého syna. Tedy cca o 20 let mladší než já. Vypadá dost vyspěle, je skoro o dvě hlavy vyšší než já. Když do firmy přijde, slušně pozdraví, a já jsem vždy na rozpacích jak odpovědět. Starší zaměstnanci mu říkají ahoj a tykají mu, ale mě to připadá divné, když ho vůbec neznám a je to šéfův syn.

Určitě vykat. Už mu nejsou čtyři, kdy by to bylo na místě. Kolikrát vykám i desetiletým, a mají radost, je to pro ně nezvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
16.6.15 18:44
@Samamama píše:
Bez ohledu na to, čí je to syn, je na místě vzhledem k věku vykání, bez debat.
:pankac: presne tak :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
16.6.15 18:49

Ohledně tykání/vykání jsem tak trochu konzervativní. Nejvíce mi vadí, když mi nabídne tykání klientka, která to dělá z tak trochu zištních důvodů. Ovšem co mě celkem dostalo, tak to byla manželka kolegy mého muže, kdy ona tak trochu pod vlivem alkoholu/ na oslavě promocí /nám všem nabídla tykání. Sice mi to nebylo úplně příjemné, ale nechtěla jsem být nezdvořilá, tak jsem tykání přijala. Asi za týden jsem tuto dotyčnou osobu potkala a abych jí neurazila, tak jsem jí řekla
„ahoj“, načež se ona na mě překvapeně podívala a řekla :" My si tykáme?" 8o Na to jsem si už jenom pomyslela:„Už ne“ a šla jsem svojí cestou. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
16.6.15 19:14
@nostress píše:
Ohledně tykání/vykání jsem tak trochu konzervativní. Nejvíce mi vadí, když mi nabídne tykání klientka, která to dělá z tak trochu zištních důvodů. Ovšem co mě celkem dostalo, tak to byla manželka kolegy mého muže, kdy ona tak trochu pod vlivem alkoholu/ na oslavě promocí /nám všem nabídla tykání. Sice mi to nebylo úplně příjemné, ale nechtěla jsem být nezdvořilá, tak jsem tykání přijala. Asi za týden jsem tuto dotyčnou osobu potkala a abych jí neurazila, tak jsem jí řekla
„ahoj“, načež se ona na mě překvapeně podívala a řekla :" My si tykáme?" 8o Na to jsem si už jenom pomyslela:„Už ne“ a šla jsem svojí cestou. 8)

S temi „tykajicimi“ klienty mi to pripomnelo, jak jsem v praci nesnasela, kdyz me nekdo, kdo prisel k nam na konzultaci, nebo se poradit, oslovoval „slunicko, kocicko, nebo nam s kolegyni rikali devcata. Vetsinou to delaly zensky nad 50,typu pavlacova drbna a temito familiernostmi si zrejme chteli naklonit nase sympatie a urychlit rizeni. Efekt to melo naprosto opacny a kdyz jsem takhle jedny babe, ktera me osvovila "zlaticko“a dala mi pri tom ruku na rameno, rekla, ze se nejmenuju zlaticko a at na me nesaha, tak si byla stezovat u riditele, jak jsem drza :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
16.6.15 19:36

@tronelka
Jj, nebo mě ještě irituje to vlezlé familiérní chování, kdy klientka, která byla u nás párkrát mi vnutí tykání a pokaždé, když volá, tak jako první nezapomene říci :„AHOOOJ, tykáme si…“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
16.6.15 20:53
@nostress píše:
@tronelka
Jj, nebo mě ještě irituje to vlezlé familiérní chování, kdy klientka, která byla u nás párkrát mi vnutí tykání a pokaždé, když volá, tak jako první nezapomene říci :„AHOOOJ, tykáme si…“ :mrgreen:
:mrgreen: taky dobry
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.3.19 21:34

Zkusím oživit.
Holky, o kolik let starším chlapům nabízíte tykání? Nastoupil k nám na pozici technik nový zaměstnanec - 50 let - já jsem laborant - 37 let.
Nabídnout? Budeme se potkávat denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
4.3.19 21:37
@bublinek píše:
Zkusím oživit.
Holky, o kolik let starším chlapům nabízíte tykání? Nastoupil k nám na pozici technik nový zaměstnanec - 50 let - já jsem laborant - 37 let.
Nabídnout? Budeme se potkávat denně.

Nabìdla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
4.3.19 21:55

Záleží jak se chová. Když si s někým rozumím tak nabidnu hned (nebo on mě, když je to jak říkáš chlap 50+ tak už si to kolikrát netroufám, ale mě 25) a někdo se chová povýšeně, dělá se důležitým protože je o 20 let starší tak tam zůstávám u vykani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
4.3.19 21:58

Ja tohle resim intuitivne. Jestli je kamaradsky, tak ano, pokud vypada, ze bude spis drzet odstup, radeji ne. Ale kdyz nevim, radeji ne. Jak rikaval jeden znamy, kdyz si s nekym tykas, snadneji te posle do p…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
4.3.19 22:14
@nostress píše:
„ahoj“, načež se ona na mě překvapeně podívala a řekla :" My si tykáme?" 8o Na to jsem si už jenom pomyslela:„Už ne“ a šla jsem svojí cestou. 8)

Tos mi připomněla…přistěhovalí jsme se do jednoho paneláku a já tam potkala bývalou spolužačku,chodily jsme spolu od 5 do 8 třídy,pak se naše cesty rozešly, až po asi 15 letech tedy jsme se staly sousedky…já jí potkala na schodech a zdravím jí „Ahoj“ ,ona po mě hodila takový hraběcí pohled,bylo vidět že mě poznala a „Dobrý den!“…tak jsem si pomyslela něco o pr…i a dál si jí nevšímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.3.19 22:17

Já úplně nevím, zda nabídnout tykání našemu sousedovi. Je to pán povídavý sympaťák, je mu asi 60, mě 40. Vím, že si tu s okolím tyká, le mě to nevadí vykat, pokecám si s ním i bez toho. Manžel si s ním tyká, ale prý to vzniklo tak nějak samo, nenabízel.
Navíc už se bavíme delší dobu, tak asi zůstanu u toho, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí