Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AramisDeMar píše:No jses
Ahoj holky,
nejdřív popíšu situaci:
zhruba pět let se intenzivně kamarádíme a stýkáme s dalšíma dvěma páry, jinak se známe cca 10 let. Až doteď bylo všechno ok, návštěvy, společné akce, občas dámská/pánská jízda, hlídání dětí,atd. Po pěti letech se kamarád rozešel s přítelkyní a začal chodit se sestřenkou třetího kamaráda. Ona je o deset let mladší než on a to podstatný - je o šest let mladší než já. A teď problém - ona mi normálně TYKALA!!!![]()
Podotýkám, že se neznáme, viděly jsme se poprvé, ani jsme si ofiko nebyly představený. Slečna mi není sympatická, navíc ta EX je moje hodně dobrá kamarádka, takže jsem slečnu požádala, aby mi vykala, že mi její tykání není příjemný… Ona si samo běžela stěžovat a já jsem teď za tu kravku a trapku, který vadí tykání. Stalo se vám to někdy? Zajímají mě vaše názory, abych si mohla zhodnit, jestli jsem vážně trapná…
![]()
Díky za odpovědi.
@Kočislava píše:
Ahojky, no , nestalo, ale naprosto chápu, že ti, vám, je nová přítelkyně nesympatická, tak by mi to taky vadilo. Trapná nejsi(nejste)
já bych asi reagovala podobně. Taky nesnáším, když mi někdo někdo automaticky tyká. A úplně nenávidím, kdž někomu nabídu tykání a on to „jako“ přehlídne a vyká dál… připadám si jak kráva… A to se mi stalo jednou jedinkrát, když jsem nastoupila po mateřský do práce. Bylo mi 24… Nabídla jsem, jen ať dotyčná tyká mě, ne oboustranně..... Připadala jsem si jak ubohá kravka.....
![]()
![]()
![]()
Zlata anglictina,typiji ze se to brzy stejne vytrati, v nemeckych mluvicich zemi je vykani na ustupu. Vykani neni o respektu
@Cizinka 999 píše:
No jses
Hele cizinko, a můžeme Ti tady v odpovědích tykat? Neznáme se, nikdo nás oficiálně nepředstavil, věk neznámý.
Jinak si myslím, že jsi už výrazně předem zaujatá proti jakékoliv nové partnerce vašeho kamaráda. Dobře rozumím tomu, že není jednoduché přijmout do party nějakou jinou ženu místo Tvé kamarádky. Asi se budeš muset rozhodnout, zda jsi dospělá, budeš se normálně bavit a komunikovat s lidmi ve svém okolí nebo se rozhodneš jen pro tu dobrou kamarádku a zbytek hodíš přes palubu. Jejich problémy, jejich život.
A jen zmíním, že jsem v podobné situaci byla … rozhodla jsem se, že nezahodím společné roky a zážitky s oběma z páru, bavila se se všemi a nakonec to byla kamarádka, kdo projevil skutečnou povahu. Takže už se více než 2 roky nebavíme … a nejsem zdaleka jediná, koho zapudila
No jses