Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nelisa píše:Wiolla píše:Ono i při snaze našlapovat zlehýnka se někdy stane, že je člověk jak slon v porcelánu. Fakt pořád nechápu, co se dá tak strašně zmrvit na komunikaci přes FB, aby pak na mě někdo takhle zareagoval. Ale třeba to zakladatelka napíše.kvaček píše: …Jen by mě zajímalo, čím se celkově provinila, co udělala špatného.. jen to, že neni sympatická jenomu členu.....Já myslím, že to slečna zazdila tím, že byla příliš aktivní a nedržela se zpátky. Ještě je nikdo nikde nepředstavil a ona už kontaktuje jednoho člena party na FB a chce se kamarádit? Evidentně si vůbec neuvědomila, že je právě „narušitel“ a že by teda měla našlapovat sakra zlehýnka.
Třeba už jen to, že se chce vehementně kamarádit s přítelovými přáteli/kamarádkou, i když musí vědět, že se dlouhá léta přátelí i s jeho EX…
To nemá pud sebezáchovy?
Kam se hrne? Evidentně spolu nechodí dlouho, když to o jejich chození zakladatelka ani oficiálně nevěděla (jen ze SMS od někoho jiného). No nevím, z vlastní zkušenosti si dovedu představit, že by mi to bylo dost nepříjemné…
AramisDeMar píše:kvaček píše:osobně jsme se neviděli, že chodí s kamarádem jsem se dozvěděla přes sms, navíc od někoho cizího.
Mimochodem , jestli jsem to dobře pochopila na Faceooku se jenom tyká!!!!!!! je to jakoby stránka přátel, ani nevím, že by tam někdo Vykal.. pochopila jsem, že ti napsala na tyto stránky.. Dokonce i 50 chlapy si tykají s mladými holkami..
Nevím, přesně jak jste to měly, pokud tě tak oslovila do očí je jina, ale pokud přes Facebook, tak je to opravdu divná reakce.. schválně se podívejte kolik lidí si tam vyká!!!!!
Ale možná jsem to blbě pochopila, někde jsem četla že ti psala..Nelisa píše:mě neurazila, jde mi o princip, že není schopná pozdravit, oslovit, představit se a představuje si, že budem kamarádky? Tohle je pro mě divný a nepochopitelný.Kamča.dalmatinka píše:A ještě jedna věc, nejspíš tady nechceš ventilovat, co přesně ti psala, ale nějak nechápu, jak tě mohla urazit, protože v reakci výš píšeš, že bys případně tykání odsouhlasila, kdyby napsala „Ahoj, já jsem ta a ta…“ Ale to už je přece tykání („ahoj“), které ty sama nevidíš jako problém. Tak z toho mám dojem, že v tom bude větší problém, než jen samotné tykání.AramisDeMar píše:Kamča.dalmatinka píše:Kamčo, kdyby řekla Ahoj, já jsem ta a ta, tak bych odepsala, ahoj, vím, já jsem ta a ta a tykání/vykání neřešila, případně ho odsouhlasila. Ale nechápu, že mi píše jak největší kamarádce a tyká…
Mě by zajímalo jestli kdyby se slečna nejdříve zeptala jestli muže tak jestli by si jí to dovolila???Nikdo mi ji nepředstavil a ona sama se mi taky nepředstavila, takže proč by mi měla tykat? Mám jí nechat, Ať mi tyká a kamarád si to za týden rozmyslí, přivede si další a ta mi bude taky tykat?
Mohu se zeptat jak teda ta komunikace proběhla??Napsala ti třeba čauvec kámoško???Nebo jak??Nějak si to nedovedu představit.
Příspěvek upraven 14.02.11 v 14:16
Tak už jsme se prokousaly k jádru pudla.
Už to chápu. No já bych přesto všechno reagovala tak, že bych odpověděla stručně a dělala, že nemám čas a nechala bych to plavat včetně toho tykání (předpoklad že stejně budeme v kontaktu a budeme si tykat, prostě bych to nehrotila do vykání), ale u tebe v tom asi dost hraje podstatnou roli nevole k výměně partnerky kamaráda.
Dík za zodpovězení dotazu, asi už máš této diskuze plný kecky… ![]()
Hmm tak to je blbé, jako ale nenech si s tím nějak rozhodit přátelství… kašli na to, asi přestřelila, ale co už, stejně to nevrátíš ani ty, ani ona..
Nemám čas dočítat,ale já vykám dokud nejsempředstavena a nenabídnu nebo mi není nabídnuto tykání.Taky nemám ráda,když mi na férovku začne nějaká 20tka tykat
Husy jsme spolu nepásly
Na netu tykám všem-tedy tady na emimi jo ![]()
Wiolla píše:Nelisa píše:Třeba už jen to, že se chce vehementně kamarádit s přítelovými přáteli/kamarádkou, i když musí vědět, že se dlouhá léta přátelí i s jeho EX…Wiolla píše:Ono i při snaze našlapovat zlehýnka se někdy stane, že je člověk jak slon v porcelánu. Fakt pořád nechápu, co se dá tak strašně zmrvit na komunikaci přes FB, aby pak na mě někdo takhle zareagoval. Ale třeba to zakladatelka napíše.kvaček píše: …Jen by mě zajímalo, čím se celkově provinila, co udělala špatného.. jen to, že neni sympatická jenomu členu.....Já myslím, že to slečna zazdila tím, že byla příliš aktivní a nedržela se zpátky. Ještě je nikdo nikde nepředstavil a ona už kontaktuje jednoho člena party na FB a chce se kamarádit? Evidentně si vůbec neuvědomila, že je právě „narušitel“ a že by teda měla našlapovat sakra zlehýnka.To nemá pud sebezáchovy?
Kam se hrne? Evidentně spolu nechodí dlouho, když to o jejich chození zakladatelka ani oficiálně nevěděla (jen ze SMS od někoho jiného). No nevím, z vlastní zkušenosti si dovedu představit, že by mi to bylo dost nepříjemné…
No tak já byla jednou taky ta náhradní a netušila jsem absolutně nic, šla jsem do neznáma, protože chlap nepovažoval za nutné mi něco vysvětlovat. ![]()
Takže já ani nevěděla, že by mohl být problém. A až na pár menších nedorozumění jsme to všichni zvládli v pohodě, nic se nehrotilo, všichni to brali stylem „tak jde život“. Ovšem fakt je, že ti dva se rozešli v dobrém, oboustranně.
AramisDeMar píše:
asi tak, kvůli nové slečně…a teď se ode mě čeká, že EX po pěti letech odstřihnu a budu juchat s novou a budu z ní skákat metr vysoko…mám se jí snad omlouvat já? Že jako sorry, jseš mi nesympatická a nechci, abys mi tykala, tak se na mě nezlob? Já od ní nechci žádnou omluvu, stejně tak s ní nechci být kamarádka. Vzduch v partě kazit nechci, ale taky nechci, aby mi tykalo půl okresu, protože každej je něčí známej.
a proč by ses měla od ex odstřihávat? Někdo ti zakazuje s ní mluvit?? nezakazuje …
Ona není půlokresu, třeba se s tebou chtělaseznámit aby si při společném setkání nepřipadala jak trotl v zaběhnuté partě kde ona kromě přítele nikoho nezná …
Dle mého jsi prostě v opozici jen proto, že si kamarádka ex, víš co a jak se semlelo, takže jí lituješ, a slečna je ksindl už z principu že chodí s kamarádem.
Chováš se hůř než puberťačka .. říkáš jen JÁ JÁ JÁ … ale co ona?? Jak jí asi teď je,když v dobré víře chtěla navázat kladný vztah a tys s ní vymetla?? nemáš v sobě natolik slušnosti, abys potlačila averzi a mluvila s ní slušně a ne povýšeně?? … už jsem ti psala že jsem byla v pozici lečny, kvůli mě se teda můj chlap nerozešel, ale zažila jsem to odmítnutí od kamaráda přítelkyně, prostě jen proto že ona bylakamarádka ex a přeci se se mnou nemůže bavit když se baví s ní. Taky časem přišla na to že je to možné … ale nejvíc tím trpěl kamarád, protože on chtěl pařit s mým chlapem, bavil se se mnou, ale kvůli své přítelkyni nemohl, bo ta byla hlavně proti mě že.
Ještě jedna věc, kdesi na té spoustě stránek
jsi psala, že o sobě víte, že se už nějak znáte, třeba z toho vycházela. ![]()
Nelisa píše:Wiolla píše:No tak já byla jednou taky ta náhradní a netušila jsem absolutně nic, šla jsem do neznáma, protože chlap nepovažoval za nutné mi něco vysvětlovat.Nelisa píše:Třeba už jen to, že se chce vehementně kamarádit s přítelovými přáteli/kamarádkou, i když musí vědět, že se dlouhá léta přátelí i s jeho EX…Wiolla píše:Ono i při snaze našlapovat zlehýnka se někdy stane, že je člověk jak slon v porcelánu. Fakt pořád nechápu, co se dá tak strašně zmrvit na komunikaci přes FB, aby pak na mě někdo takhle zareagoval. Ale třeba to zakladatelka napíše.kvaček píše: …Jen by mě zajímalo, čím se celkově provinila, co udělala špatného.. jen to, že neni sympatická jenomu členu.....Já myslím, že to slečna zazdila tím, že byla příliš aktivní a nedržela se zpátky. Ještě je nikdo nikde nepředstavil a ona už kontaktuje jednoho člena party na FB a chce se kamarádit? Evidentně si vůbec neuvědomila, že je právě „narušitel“ a že by teda měla našlapovat sakra zlehýnka.To nemá pud sebezáchovy?
Takže já ani nevěděla, že by mohl být problém. A až na pár menších nedorozumění jsme to všichni zvládli v pohodě, nic se nehrotilo, všichni to brali stylem „tak jde život“. Ovšem fakt je, že ti dva se rozešli v dobrém, oboustranně.
Hele, ale určitě ses nechtěla kamarádit s jeho přáteli, kamarádkou, kterou jsi ještě ani neviděla, ne? (jen bys věděla, že existuje)
Druhá, nedruhá, nejdřív omrknu situaci (na živo, ach ten virtuální svět
) a pak se uvidí, ne? ![]()
andela píše:AramisDeMar píše:
asi tak, kvůli nové slečně…a teď se ode mě čeká, že EX po pěti letech odstřihnu a budu juchat s novou a budu z ní skákat metr vysoko…mám se jí snad omlouvat já? Že jako sorry, jseš mi nesympatická a nechci, abys mi tykala, tak se na mě nezlob? Já od ní nechci žádnou omluvu, stejně tak s ní nechci být kamarádka. Vzduch v partě kazit nechci, ale taky nechci, aby mi tykalo půl okresu, protože každej je něčí známej.a proč by ses měla od ex odstřihávat? Někdo ti zakazuje s ní mluvit?? nezakazuje …
Dle mého jsi prostě v opozici jen proto, že si kamarádka ex, víš co a jak se semlelo, takže jí lituješ, a slečna je ksindl už z principu že chodí s kamarádem.
Ona není půlokresu, třeba se s tebou chtělaseznámit aby si při společném setkání nepřipadala jak trotl v zaběhnuté partě kde ona kromě přítele nikoho nezná …
Chováš se hůř než puberťačka .. říkáš jen JÁ JÁ JÁ … ale co ona?? Jak jí asi teď je,když v dobré víře chtěla navázat kladný vztah a tys s ní vymetla?? nemáš v sobě natolik slušnosti, abys potlačila averzi a mluvila s ní slušně a ne povýšeně?? … už jsem ti psala že jsem byla v pozici lečny, kvůli mě se teda můj chlap nerozešel, ale zažila jsem to odmítnutí od kamaráda přítelkyně, prostě jen proto že ona bylakamarádka ex a přeci se se mnou nemůže bavit když se baví s ní. Taky časem přišla na to že je to možné … ale nejvíc tím trpěl kamarád, protože on chtěl pařit s mým chlapem, bavil se se mnou, ale kvůli své přítelkyni nemohl, bo ta byla hlavně proti mě že.
No ale základy slušného chování by se měly dodržovat i na FB, ne? Když už se v té virtuální komunitě tyká, tak ok, ale pozdravit, představit se (připomenout se, kdo jsem a jestli si mě pamatuje) a pak začít lehce konverzovat… Nebo jsem fakt tak staromódní? ![]()
Nelisa píše:
Ještě jedna věc, kdesi na té spoustě stránekjsi psala, že o sobě víte, že se už nějak znáte, třeba z toho vycházela.
známe se z vyprávění od toho bratrance, ne osobně
když mi někdo řekne její jméno, vím, která to je a obráceně
Wiolla píše:
No ale základy slušného chování by se měly dodržovat i na FB, ne? Když už se v té virtuální komunitě tyká, tak ok, ale pozdravit, představit se (připomenout se, kdo jsem a jestli si mě pamatuje) a pak začít lehce konverzovat… Nebo jsem fakt tak staromódní?
asi tak jsem si to představovala. ![]()
andela píše:AramisDeMar píše:Chováš se hůř než puberťačka .. říkáš jen JÁ JÁ JÁ … ale co ona?? Jak jí asi teď je,když v dobré víře chtěla navázat kladný vztah a tys s ní vymetla?? nemáš v sobě natolik slušnosti, abys potlačila averzi a mluvila s ní slušně a ne povýšeně??
asi tak, kvůli nové slečně…a teď se ode mě čeká, že EX po pěti letech odstřihnu a budu juchat s novou a budu z ní skákat metr vysoko…mám se jí snad omlouvat já? Že jako sorry, jseš mi nesympatická a nechci, abys mi tykala, tak se na mě nezlob? Já od ní nechci žádnou omluvu, stejně tak s ní nechci být kamarádka. Vzduch v partě kazit nechci, ale taky nechci, aby mi tykalo půl okresu, protože každej je něčí známej.
Slušně jsem jí vysvětlila, co mi na jejím chování vadí a proč. Nechovám se k ní povýšeně, jen nechápu, proč by mi měla tykat, pro mě je pořád cizí. Kdybychom se už někde v rámci party viděly, tak bych to neřešila.
aramis já tomu teda nerozumim.V prvním příspěvku píšeš že jste se poprvé viděli a ona ti tykala.ted píšeš že to bylo přes facebok.
Kamčo, osobně ne, jen na Fb, promiň, netušila jsem, že se to tak rozjede, takže jsem chtěla co nejjednodušej. ![]()
Wiolla píše:Nelisa píše:Hele, ale určitě ses nechtěla kamarádit s jeho přáteli, kamarádkou, kterou jsi ještě ani neviděla, ne? (jen bys věděla, že existuje)Wiolla píše:No tak já byla jednou taky ta náhradní a netušila jsem absolutně nic, šla jsem do neznáma, protože chlap nepovažoval za nutné mi něco vysvětlovat.Nelisa píše:Třeba už jen to, že se chce vehementně kamarádit s přítelovými přáteli/kamarádkou, i když musí vědět, že se dlouhá léta přátelí i s jeho EX…Wiolla píše:Ono i při snaze našlapovat zlehýnka se někdy stane, že je člověk jak slon v porcelánu. Fakt pořád nechápu, co se dá tak strašně zmrvit na komunikaci přes FB, aby pak na mě někdo takhle zareagoval. Ale třeba to zakladatelka napíše.kvaček píše: …Jen by mě zajímalo, čím se celkově provinila, co udělala špatného.. jen to, že neni sympatická jenomu členu.....Já myslím, že to slečna zazdila tím, že byla příliš aktivní a nedržela se zpátky. Ještě je nikdo nikde nepředstavil a ona už kontaktuje jednoho člena party na FB a chce se kamarádit? Evidentně si vůbec neuvědomila, že je právě „narušitel“ a že by teda měla našlapovat sakra zlehýnka.To nemá pud sebezáchovy?
Takže já ani nevěděla, že by mohl být problém. A až na pár menších nedorozumění jsme to všichni zvládli v pohodě, nic se nehrotilo, všichni to brali stylem „tak jde život“. Ovšem fakt je, že ti dva se rozešli v dobrém, oboustranně.Druhá, nedruhá, nejdřív omrknu situaci (na živo, ach ten virtuální svět
) a pak se uvidí, ne?
Nj, já mám holt jinou povahu, ale znám fajn lidi, co jsou hrr.
A tehdy nebyl FB. Nebo aspoň na něm nebyla já. ![]()
Každopádně s tvým dalším příspěvkem velkej souhlas, napsala bych ahoj, já jsem ta a ta. Ale to už pitváme něco, co nemáme k dispozici, protože přesné znění toho, co mezi nimi proběhlo, neznáme. Takže těžko soudit, kdo má větší máslo na hlavě, jestli nová za nezdravení nebo stávající za vyžadování vykání. (nadsázka, takže radši smajlíky, že -
)