Tykání X Vykání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ditrych
13.2.11 22:39
AramisDeMar píše:
Ahoj holky,
nejdřív popíšu situaci:
zhruba pět let se intenzivně kamarádíme a stýkáme s dalšíma dvěma páry, jinak se známe cca 10 let. Až doteď bylo všechno ok, návštěvy, společné akce, občas dámská/pánská jízda, hlídání dětí,atd. Po pěti letech se kamarád rozešel s přítelkyní a začal chodit se sestřenkou třetího kamaráda. Ona je o deset let mladší než on a to podstatný - je o šest let mladší než já. A teď problém - ona mi normálně TYKALA!!! :lol: 8-o Podotýkám, že se neznáme, viděly jsme se poprvé, ani jsme si ofiko nebyly představený. Slečna mi není sympatická, navíc ta EX je moje hodně dobrá kamarádka, takže jsem slečnu požádala, aby mi vykala, že mi její tykání není příjemný… Ona si samo běžela stěžovat a já jsem teď za tu kravku a trapku, který vadí tykání. Stalo se vám to někdy? Zajímají mě vaše názory, abych si mohla zhodnit, jestli jsem vážně trapná… :roll: :mrgreen:
Díky za odpovědi. :kytka:

J8 to chápu, tykání má někdo nabídnout.Většinou ten starší.A navíc, je jasný, že ex byla kamarádka, tak je to taková složitější situace pro všechny.Nemůže jí nahradit.Myslím, že slečna s tím by měla počítat, že jí hned nebudou všichni na poprvé brát.Já bych asi taky nebyla úplně nadšená, když tamta před ní byla kamarádka, a stále je

• Citovat
  • Upravit
8384
13.2.11 22:40

no asi se ti (Vam) slecna opravdu nelibi, ale stejna situace nastala u nas v parte nebo parte mych rodicu nekolikrat a ikyz ta dotycna nahradila nejakou jinou kterou jsme meli radi tak vsem hned tykala aby se i mezi nama citila lip..pak to docela narusuje vztahy…
a myslim ze v tykani nejde o to kdo uz ma deti a kdo je vdanej…nekdo je vdanej a ma deti v 24 nekdo jeste ve 34 ne.....
ale ja byt na jejim miste tak taky nejdriv vyknu, ale pak cekam ze nabidne ta dotycna tykani…ja kdyz nekomu takhle vykla tak reakce byla vetsinou rposimte jaky vy?

Příspěvek upraven 13.02.11 v 22:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.2.11 22:41
AramisDeMar píše:
chichi, TYKEJTE MI!!!! :-D
Ještě doplnění - ona mi psala na Facebooku a tam mi tykala…možná i proto mě to vytočilo… :nevim:
Jj, je to asi trošku averze na slečnu :oops: , ale jde mi o princip, i z toho důvodu, že já už mám děti, jsem vdaná,…:-)
Já se teda ptám, jestli můžu tykat a kdyby se zeptala ona, tak jí samo řeknu, že tykačku jo. Ale sám od sebe … to by mi pak mohl tykat každej floutek, že jo… :mrgreen:

Nojo ale ona za to nemůže.To že nahradila tvojí kamarádku mužeš poděkovat tak jemu,takže on by ti měl vadit a vykat.
To chceš aby jste si v jedné partě někdo vykal a tykal?Mě to přijde jako nesmysl.Není floutek.Je to jeho přítelkyně a občas mi přijde že ten kdo má děti tak si přijde že je víc než ten kdo je nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.11 22:41

Mne to trapne nepride. Vyrastla som v prostredi kde sa starsim a neznamym ludom vykalo. Dokonca som vykala vlastnej babicke, smrtelne by ich urazilo, keby som bola taka neuctiva a tykala im. Ked je pre mna niekto neznamy clovek u ktoreho nemam predstavu co si voci nemu mozem dovolit, je vykanie podla mna spravnejsie ako tykanie. Ked sme predstaveni, novy kolega, novy clen party, je to uz ine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.2.11 22:42

Pokud do party kamarádů přibude někdo nový, tak si prostě tykáme, jsme různě staří, ale dobrá parta, takže tykání mi přijde normální, taky občas přibude nový partner, pokud nás nestihne někdo představit, tak si potřepeme rukama sami a je to.
Přijde mi, že ti spíš vadí, že nová slečna nahradila tvoji dobrou kamošku a máš k ní tímpádem averzi, k tomu je ti nesympatická (třeba by nebyla, kdyby nenahradila kamošku :mrgreen: ), tak myslím, že to je důvod, proč ti vykání vadí. Snažila bych se to v partě překousnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.2.11 22:42
AramisDeMar píše:
Ještě doplnění - ona mi psala na Facebooku a tam mi tykala…možná i proto mě to vytočilo… :nevim:
Jj, je to asi trošku averze na slečnu :oops: , ale jde mi o princip, i z toho důvodu, že já už mám děti, jsem vdaná,…:-)
Já se teda ptám, jestli můžu tykat a kdyby se zeptala ona, tak jí samo řeknu, že tykačku jo. Ale sám od sebe … to by mi pak mohl tykat každej floutek, že jo… :mrgreen:

No ale zase na netu si tykaji skoro vsichni a predevsim ti, co se vubec, nebo skoro vubec, neznaji :mrgreen: To by mne nevytocilo ani trochu. Dej ji sanci ;)
Treba je v obdobi, kdy si je temahle vecma dost nejista (jako to mam treba ja, dost mne vykolejilo, kdyz mi lidi, ktery znam 17 let, ale vidam je hodne zridka, treba dvakrat za rok, najednou vykaji a zdravi DOBRY DEN…a jen proto, ze tahnu deti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.2.11 22:44

Nahradit.Každej byl asi náhradník někoho.Určitě by nikomu z nás nebylo příjemné kdyby náma někdo opovrhoval jen proto že jsme náhradníci :nevim:
Jsem člověk jako má předchudkyně a jsem s chlapem už 10 let a náhradnic kamarádek a kamarádů jsem zažila už víc než dost,ale nikdy mě nenapadlo předchozí sympatie tahat do novejch kamarádských vztahu.samotné by mi nebylo příjemné kdyby mi někdo dával najevo že tam nepatřim.To je jak ve škole :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
13.2.11 22:45
asha píše:
AramisDeMar píše:
No ale zase na netu si tykaji skoro vsichni a predevsim ti, co se vubec, nebo skoro vubec, neznaji :mrgreen: To by mne nevytocilo ani trochu. Dej ji sanci ;)
Treba je v obdobi, kdy si je temahle vecma dost nejista (jako to mam treba ja, dost mne vykolejilo, kdyz mi lidi, ktery znam 17 let, ale vidam je hodne zridka, treba dvakrat za rok, najednou vykaji a zdravi DOBRY DEN…a jen proto, ze tahnu deti).

presne tak myslim si ze ona sama je z toho takova zmatena…a sama nevi a chce jen zapadnout…takyk olikrat nevim jeslti vykat nebo tykat nekde a to je dost neprijemna situace a rict mi pak nekdo to co ty tak je mi strasne trapne a k tomu cloveku bych si uz asi cestu nenasla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
13.2.11 22:58

Je fakt, že pro ní je to asi taky těžké, musím taky souhlasit s tím, že by se hned neměla odsoudit.Občas je těžké odhdnout, jestli tykat nebo vykat.A je pravda, že člověk by se neměl brát tak hrozně vážně.Já ale na nabídku tykání čekám, když dotyčná je třeba straší

• Citovat
  • Upravit
4277
13.2.11 23:02

Já právě taky netykám, pokud mi to ten člověk nedovolí, proto mi to asi leží v žaludku… :-?
Holka fakt nemá lehkou situaci, ale tím, že dělá suverénku a má potřebu si hned hrát na kámošky, tak mi nesedí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.2.11 23:04

Já si myslím, že zase by se někdo urazil kdyby mu dotyčná vykla…
Dám příklad…na bytovce kde bydlím máme mladou maminku, s kterou se vůbec nebavím, prostě si nerozumíme a nemáme ani zájem se spolu nějak přátelit..Můj dělá domovníka a tak dal tady schůzku všech nájemníku.. Kdo přišel, tak jsem vykla, přišla ona a tak jsem vykla a málem mě sežrala :mrgreen: … co jsem tak stará nebo co.pomalu se urazila .. je jí 27 let. a zná se mým manželem.
Myslím, pokud je někdo vzíti jakoby do party či rodiny, tak bych viděla spíš to tykání :think:
Nějak si nedokážu představit, všichni okolo si budou tykat a jen jedna bude muset vykat..

Příspěvek upraven 13.02.11 v 23:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.2.11 23:05
AramisDeMar píše:
Já právě taky netykám, pokud mi to ten člověk nedovolí, proto mi to asi leží v žaludku… :-?
Holka fakt nemá lehkou situaci, ale tím, že dělá suverénku a má potřebu si hned hrát na kámošky, tak mi nesedí…
:nevim: mě by zase urazilo kdyby mi vykala.Řekla bych že to je nějaká dámička :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.2.11 23:08

to vykání bych viděla třeba kdyby jednomu bylo 20 a druhému třeba 40, tak tam je to takové.. ale například 20 a 26, tak mi přijde, že jsou spíš vrstevíci a navíc já se cítím pořád mladá, osobně by mi to vadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319

Ale tím vykáním sama sebe v jistém smyslu vyčleňuješ z party, jsi tím sama proti sobě. Možná že zjistíš, že je fajn, ona se možná chová suverénně, aby tak zvládla svou nejistotu, třeba jí přítel řekl, že s bývalkou jste se dost kamošily. Když tak si vždycky řeknete jen ahoj a nic víc. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych

Já si ale myslím, že stejně s enemá tykat hned.Taky třeba se bavíme s maminkama, jsme stejně staré, a vykáme si.Nikdy bych sama od sebe netykala, a vadilo by mi asi trochu, kdyby mi někdo hned začal tykat.A taky kamarádky kamarádek, taky si vykáme, dokud s en atykání nedohodnem, to mi ale připadá trapný občas

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky