Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše: Více
Stejně, u porodu prvního dítěte, ve 32 TT nás tam bylo dvacet ![]()
@alisekR píše: Více
no jako mě pak když na mě chodili koukat a páni mudr je zkoušeli předemno jich fakt bylo líto, nějak nepochopili že jsou na gyndě a to měli moje papíry určitě k dispozici, nejzáludnější otázka byla jaký tlak má mít těhotná
to se dozvěděl člověk perličky
@ka2ka píše: Více
Ano prsa jsou intimnía zároveň sexuální částí ženského těla,, žena má mít prsa zakrytá a už vůbec nesmí být odkrytá obě najednou. Dokonce ani při vyšetření prsou nesmí žena ukazovat obě prsa najednou, jedno je zakryté a druhé odkryté a to jen na dobu nezbytně nutnou a jen v době kdy se provádí vyšetření a pokud opět dá žena souhlas.
Jinak v mnoha případech je vždy žena zakrytá, týká se to vyšetření i prohlídky člověka, v tomto případě ženy.. Jako je vyšetření CT, EKG či RTG například plic, srdce, zad, hrudníku vždy je žena zakryta, myslím tím zenska prsa. Buď má na sobě podprsenku a nebo si sundá pod tričkem podprsenku, ale tričko si nechává na sobě, nesundává ho. Což je nejběžnější varianta. Ničemu to nevadí, spíše naopak. Žena se nikdy celá nesvléká, nikdo jí nutít nemůže a hlavně ze zákona nesmí. Týká se to například i u poslechu srdce a dýchání lékařem, opět se žena celá nesvléká.
Nechápu proč tady tak tvrdě obhajuješ, že se musí žena svlékat, opravdu nerozumím. Máš nějakou úchylky, že chceš ženu svléknout, navíc proč by žena měla, když to nemá žádný vliv na vyšetření, proč by měla dělat striptýz, navíc v mnoha případech před opačným pohlavím, z jakého důvodu. Naštěstí dle práva lékař nesmí. Každá prohlídka a vyšetření jak jsem již psala včetně preventivních vyšetření a prohlídek jsou pouze dobrovolné a to vždy, jako například gynekologická prohlídka. Nikdo vás nesmí nutit. U každé prohlídky či vyšetření, jak jsem již psala máte garantováno zákonem nejen dobrovolnost, ale máte garantovaný zákonem i doprovod nejen do čekárny, ale dle zákona i do ordinace včetně být u každé prohlídky či vyšetření s vámi včetně gynekologické, lékař tuto osobu nesmí odmítnout či poslat do čekárny. Jde o rodinu, členy rodiny a o osoby blízké, to znamená kohokoliv chcete, například přítele, manžela, kamaráda či kamarádku, prostě kohokoliv. Dále ze zákona máte vždy a pokaždé nárok na výběr lékaře včetně pohlaví a to zvláště u prohlídek, které se týkají intimních a sexuálních částí ženského těla, spodek nebo vršek, vždy má žena právo požadovat a vybrat si zase opět ženu, opět garantované zákonem. Pokud se děje něco protiprávního, tak se milé ženy ozvěte a nedovolte takové protiprávní jednání.
A vůbec neposlouchejte takové neustále řeči, že nejde vůbec o nic, když se žena svléká, že to nikoho nezajímá, to jsou ohranné staré písničky pořád dokola. Hezký den přeji všem…
Příspěvek upraven 29.01.25 v 11:50
@Azeretereza píše: Více
U obvoďáka do kalhotek? Tak to tedy neznám. Mě obvodák i vyšetřuje plíce stetoskopem v podprsence. Teda v podprsence jsem já, ne doktor ![]()
A co lékařka? Smí vidět muže? Myslím od pasu dolů…
(vlastně u některých mužnějšich typů i od pasu nahoru) 😀
@Anna766 píše: Více
Souhlasím, lékař nesmí ženu vysvléct do půl těla, není žádný důvod proč by se měla svlékat. Poslech stetoskopem se provádi přes tričko. Případně si žena může tričko vyhrnout a má na sobě podprsenku, nebo jen v podprsence. Není důvod se svlékat podprsenku a být celá do půl těla…
Příspěvek upraven 30.01.25 v 09:41
@Anna766 píše: Více
Při preventivce ano, to chce sundat podprsenku i fusekle. Kouká i na páteř, různě hýbe kolenem, kotníkem. Tu podprdu chce dolů kvůli znamínkům a mrkne na prsa, jestli tam není nic divnýho na první pohled. Není to tak, že by zíral zbytečně dlouho.
Při návštěvě kvůli nemoci nebo nějakýmu potvrzení se nesvlíkám, to je jasný ![]()
@Anna367 no díky za nádherný elaborát, jen jsi si asi popletla toho na koho reaguješ, já to příspívala poprvý a nic neobhajovala, takže prosím tě čti a dávej pozor na co reaguješ jo
@Anna367 píše: Více
prosím o číslo toho zákona a paragraf, kde je to napsané takhle podrobně
Na rtg plic jsem byla 2 měsíce zpátky. Asistent mi rekl at si sundam podprsenku, a tričko si nechám.
Jde o kovové části v podprsence, ne o látku.
@Anna367 píše: Více
samozřejmě, že lékař může a v některých případech i musí vidět pacienta svlečeného do půl těla a někdy i do naha
třeba při rakovině prsu se tanečky s cudným odkrýváním jednoho a druhého prsa neprovozují a věř mi, že mi bylo a je úplně jedno, kolik desítek lidí uvidí má prsa, jen když se ta hrůza nevrátí, klidně bych se prošla po celém areálu nemocnice svlečená do půl těla, kdyby mi to zaručilo, že už nic nebude, a když bude, tak se to najde tak včas, že bude stačit ten hnus vyříznout a bude pokoj
@Tajemnadama píše: Více
Na rtg plic jsem byla nahoře úplně bez, byla tam zdravotnice, tak mi to nevadilo, jinak na magnetické rezonanci a na scintiografu jsem musela podprsenku sundat, triko ne.
@Azeretereza píše: Více
Tak toto moc běžné není, svolná bych k tomu rozhodně nebyla a přemýšlela bych, co to má znamenat. Pokud chci zkontrolovat znaménka, zajdu na kožní, prsa mohu řešit na gynde. Specializovaný lékař ví mnohem víc než běžný praktik ![]()
@Milly2 píše: Více
No vidíš, já k tomu svolná jsem, protože nemusím pak extra na kožní, já žádný znamínka nemám, tak mi stačí, když mě doktor prohlídne, jestli někde třeba na zádech nebo kde si nevidím nemám něco novýho nebo nezvyklýho. Prsa řeším na sonu, ale opět, raději ať se na ně praktik jednou za dva roky mrkne dalším očkem, jestli tam něco není co by se mu nezdálo.
Specializovaný doktor ví víc, to nezpochybňuju, ale praktik mi může říct hele něco se mi tady nezdá, zajděte si tam a tam.
Je to doktor, i kdyby mě očumoval, je mi to u pr…, vidí jich denně dvanáct do tuctu, tak co.