Ručení u hypotéky, poraďte prosím

90
25.7.14 14:06

Ručení u hypotéky,poradte prosím

Ahojky maminy, neni tu nějaká co dělá finanční poradenství a poradila by mi přes mail? Je to velkej rozsáhlej problém, a kdybych to tu rozepisovala tak by to bylo moc moc dlouhý. Jen napíšu že ručim u hypotéky kterou nikdo neplatí, přítel je taky zadlužen a máme jeden účet psaný na mě, a s tim všim bych potřebovala poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
90
25.7.14 14:30

Ještě bych se teda chtěla zeptat jestli je můžné účet přepsat na dítě aby na něj nemohly exekutoři? něco sem o tom zaslechla tak bych se chtěla zeptat jestli je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
25.7.14 14:41

Účet zrušit, vše vybrat a peníze nechat hotově (třeba u někoho) nebo na účet dítěte? Jinak pokud jsi ručitel a nikdo neplatí, stejně se nějakým sankcím nevyhneš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.7.14 14:45

Je mi jasný že budu muset splácet, ale taky vim jaký jsou exekutoři sv…,a že je nezajímá že na účet chodí přítely výplata a mě rodičák a že když ho obstaví tak skončíme na ulici. S nima je vždycky příšerná domluva a oni nejdřív jednaj a pak domlouvaj. Proto mě napadlo, jestli by nešlo účet přepsat na nezletilého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
25.7.14 14:56

Zalezi kolik ma syn let, ale vetsina detskych uctu je nastavena na nizke obraty a pod 8let se ani nevydavaji platebni karty. Je to urceno ke sporeni. Jinak jako rucitel, mam tu zkusenost, ze platite jistinu, uroky a vsechny sankce. A nemuzete se nijak branit. Jedine po splaceni zazalovat dluznika o vraceni penez. Mimochodem, pokud rucite, tak jste si jiste pojistili to, ze jste zapsani take v katastru jako majitel nejakym podilem… Takze nemovitost prodat a zaplatit dluh. Prece nebudete platit neci prus.er

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.7.14 15:01

To je hrůza, sem tak blbá, vim že to říká každý, ale kdyby to šlo ta bych vrátila čas a nic nepodepisovala.mam pár dnů před porodem a dnes mi přišel právě dopis, proto tu zjištuju co mě čeká a nemine. Řikala sem si že kdyby došlo na nejhorší, tak by sme se s přítelem vzaly a udělaly insolvenci na všechny naše dluhy, pokud by to tedy šlo. Proto tu hledam pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.7.14 15:02

Hnusná situace, peníze posílat na cizí účet (sourozenci, rodiče…). Stejně zřejmě dojde na exekuci přímo platu, soc. dávek apod.

Zatlačit na ta prasata, která vás do této situace dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.7.14 15:02

To se snažim ale nekomunikují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
25.7.14 15:07

A nemate nejakou smlouvu i vy s dotycnyma? Museli jste orece nejak dimluvit co by kdyby… Prece nikod nemuze pocitat s tim, ze kdyz rucim na 20 let, ze nebude problem. Pokud vas to nevystavi existencnimu problemu, platte to, ale zkuste nejak v bance domluvit prepsani alespon nejake casti nemovitosti i na vas. Asi bych investovala do poradnehi svinackeho vyhlaseneho pravnika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.14 15:18

Vy komunikujte hlavně s bankou. Jaká je nesplacená výše úvěru a jaká je hodnota zastavené nemovitosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.7.14 17:21

V životě bych nikdy nikomu neručila, ani nejbližším, natož nějakým kamarádům. Nic z toho, strach na léta a obrovské riziko.Pak to takto dopadá, hrozná situace. Lepší je být v tomto ohledu sobec a nelida, než žebrák a bezdomovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.7.14 17:23

Já jsem si to řikala, že nikdy nic takovýho ani půjčka,nic.Ale životní situace mě k tomu donutila. A ted za svoji blbost budu pikat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.7.14 17:26
@milunka21 píše:
Já jsem si to řikala, že nikdy nic takovýho ani půjčka,nic.Ale životní situace mě k tomu donutila. A ted za svoji blbost budu pikat.

Tomu vážně nerozumím. Nedovedu si představit životní situaci, která by mě donutila do dobrodružství na 20-30 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.7.14 17:29

To bych radši už nerozebírala, na tu dobu chci zapomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.7.14 17:31
@blecha72 píše:
Tomu vážně nerozumím. Nedovedu si představit životní situaci, která by mě donutila do dobrodružství na 20-30 let.

Neumím si představit, že bych se uvázala na desítky let ke spoluodpovědnosti za cizí vysoký dluh.Co by muselo být na misce vah, aby převážil cizí zájem nad mým a mé rodiny, mé holé existence, abych léta letoucí strachy nespala, že dotyčný nebude platit.Co je to za kvalitu lidi, kteří by mi za to stáli, když ani nekomunikují se svým ručitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel