Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky maminy, neni tu nějaká co dělá finanční poradenství a poradila by mi přes mail? Je to velkej rozsáhlej problém, a kdybych to tu rozepisovala tak by to bylo moc moc dlouhý. Jen napíšu že ručim u hypotéky kterou nikdo neplatí, přítel je taky zadlužen a máme jeden účet psaný na mě, a s tim všim bych potřebovala poradit.
Ještě bych se teda chtěla zeptat jestli je můžné účet přepsat na dítě aby na něj nemohly exekutoři? něco sem o tom zaslechla tak bych se chtěla zeptat jestli je to pravda.
Účet zrušit, vše vybrat a peníze nechat hotově (třeba u někoho) nebo na účet dítěte? Jinak pokud jsi ručitel a nikdo neplatí, stejně se nějakým sankcím nevyhneš ![]()
Je mi jasný že budu muset splácet, ale taky vim jaký jsou exekutoři sv…,a že je nezajímá že na účet chodí přítely výplata a mě rodičák a že když ho obstaví tak skončíme na ulici. S nima je vždycky příšerná domluva a oni nejdřív jednaj a pak domlouvaj. Proto mě napadlo, jestli by nešlo účet přepsat na nezletilého syna.
Zalezi kolik ma syn let, ale vetsina detskych uctu je nastavena na nizke obraty a pod 8let se ani nevydavaji platebni karty. Je to urceno ke sporeni. Jinak jako rucitel, mam tu zkusenost, ze platite jistinu, uroky a vsechny sankce. A nemuzete se nijak branit. Jedine po splaceni zazalovat dluznika o vraceni penez. Mimochodem, pokud rucite, tak jste si jiste pojistili to, ze jste zapsani take v katastru jako majitel nejakym podilem… Takze nemovitost prodat a zaplatit dluh. Prece nebudete platit neci prus.er
To je hrůza, sem tak blbá, vim že to říká každý, ale kdyby to šlo ta bych vrátila čas a nic nepodepisovala.mam pár dnů před porodem a dnes mi přišel právě dopis, proto tu zjištuju co mě čeká a nemine. Řikala sem si že kdyby došlo na nejhorší, tak by sme se s přítelem vzaly a udělaly insolvenci na všechny naše dluhy, pokud by to tedy šlo. Proto tu hledam pomoc.
Hnusná situace, peníze posílat na cizí účet (sourozenci, rodiče…). Stejně zřejmě dojde na exekuci přímo platu, soc. dávek apod.
Zatlačit na ta prasata, která vás do této situace dostala.
A nemate nejakou smlouvu i vy s dotycnyma? Museli jste orece nejak dimluvit co by kdyby… Prece nikod nemuze pocitat s tim, ze kdyz rucim na 20 let, ze nebude problem. Pokud vas to nevystavi existencnimu problemu, platte to, ale zkuste nejak v bance domluvit prepsani alespon nejake casti nemovitosti i na vas. Asi bych investovala do poradnehi svinackeho vyhlaseneho pravnika
Vy komunikujte hlavně s bankou. Jaká je nesplacená výše úvěru a jaká je hodnota zastavené nemovitosti?
V životě bych nikdy nikomu neručila, ani nejbližším, natož nějakým kamarádům. Nic z toho, strach na léta a obrovské riziko.Pak to takto dopadá, hrozná situace. Lepší je být v tomto ohledu sobec a nelida, než žebrák a bezdomovec.
Já jsem si to řikala, že nikdy nic takovýho ani půjčka,nic.Ale životní situace mě k tomu donutila. A ted za svoji blbost budu pikat.
@milunka21 píše:
Já jsem si to řikala, že nikdy nic takovýho ani půjčka,nic.Ale životní situace mě k tomu donutila. A ted za svoji blbost budu pikat.
Tomu vážně nerozumím. Nedovedu si představit životní situaci, která by mě donutila do dobrodružství na 20-30 let.
@blecha72 píše:
Tomu vážně nerozumím. Nedovedu si představit životní situaci, která by mě donutila do dobrodružství na 20-30 let.
Neumím si představit, že bych se uvázala na desítky let ke spoluodpovědnosti za cizí vysoký dluh.Co by muselo být na misce vah, aby převážil cizí zájem nad mým a mé rodiny, mé holé existence, abych léta letoucí strachy nespala, že dotyčný nebude platit.Co je to za kvalitu lidi, kteří by mi za to stáli, když ani nekomunikují se svým ručitelem.