Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Gertruda.r píše:
dokrmeni jsou zvyklí na lidské ruce a samičky můžou snášet další vajíčka. tak by se staraly o mladé a je nebezpečí že je třeba oskubou nebo zabíjí. podle druhu ptaka asi. tak snáší dál, vajíčka se dají do lihně a je jich víc a víc. a po vylihnuti to pak člověk krmí ručně. pravidelně a ptáček je zvyklý na člověka… tak jich má. asi víc než by je nechal pod samicí
to si myslím já. a ještě myslím, že příroda pozná vadné mládě a nenechá ho přežít, uměle krmené tak můžou mít i různé vrozené vady.
Ručně dokrmení ptáčkové většinou jdou k někomu, kdo má jen jednoho, takže další rozmnožování se nekoná. Btw. svého času jsem měla 3 andulky, žádná z nich nebyla ručně dokrmená a nesnesly za celý život jediné vejce.
A že tak můžou přežít i ti jedinci, kteří by to jinak nedali - to je to samé se všemi zvířaty, které člověk chová. A i s lidmi jako takovými. To není moc silný argument.
@Callista píše:
@Lucie_SxZvířata mají nějaké emoce. My sice nevíme uplně přesně jaké, takže ji přisuzujeme svoje, což uznávám, že není uplně přesné. Ale zase nejde se tvářit jako že žádné nemají.
Co by se stalo, kdyby člověk vzal z vrhu 2 a dokrmoval 2? Nebyly by pak zvyklé jak na svůj druh, tak na člověka?
Samozřejmě když jsem napsala, že „miluje svoje lidi“ tak jsem to myslela s nadsázkou. Na druhou stranu, když popíšu chování - ručně dokrmená andulka velice aktivně vyhledávala naši společnost, trávila s námi veškerý možný čas, nedávala najevo žádné projevy strachu nebo stresu, a projevovala chování náklonnosti, které by jinak projevovala k jiné andulce (oždíbávání vlasů, uší, zvuková komunikace).
Emoce maji, ale ne lidske.
Vase andulka vas vnimala jako svuj druh. Jestli je to spravne…
Jestli dokrmis vic je jedno. Obe budou vazane na cloveka.
Dobrý den, mohu se zeptat, jak jste nakonec pořídila? Koupila jste zde andulku? Dekuji
@Anonymní píše:
Ahoj, rada bych se zeptala mate prosim nekdo zkusenosti s odberem andulky ze stranek rucnedokrmenipapousci? Chovaji v Praze 4, dekuji moc za odpovedi.
Zakladatelko, pořídili jste nakonec z této adresy? Také to zvažuji, jakou prosím máte zkušenost? Děkuji
@Limi123 píše:
Zakladatelko, pořídili jste nakonec z této adresy? Také to zvažuji, jakou prosím máte zkušenost? Děkuji
Tak hlásím, že jsem to riskla. Včera jsme si přivezli z webu, který zmiňovala zakladatelka, anduláčka, který snad ani neví, že je andulka a myslí si, že je člověk. Je naprosto ochočený, neustále na nás sedí, učí se lítat, je klidný, absolutně se nebojí ani zivejsich dětí (4 a 6).
Paní říkala, že andulky má hodně na sobě, zahřívá je, nosí je i v kapsách etc.
Ten anduláček je opravdu naprosto přítulný a zvyklý na lidi. Jen se vylekal po převezení k nám, ale už se uklidnil. Sám nastupuje na ruku, na rameno, chce s námi i jíst z talíře (to ho nenechám). Dnes byl celý den venku z klece (kromě vaření a větrání). Děti jsou nadšené, jen budu muset vymyslet, až začne víc létat, jak to udělat, abychom ho nezaslapli. Zatím je většinu času na nás.
@Limi123 píše:
Tak hlásím, že jsem to riskla. Včera jsme si přivezli z webu, který zmiňovala zakladatelka, anduláčka, který snad ani neví, že je andulka a myslí si, že je člověk. Je naprosto ochočený, neustále na nás sedí, učí se lítat, je klidný, absolutně se nebojí ani zivejsich dětí (4 a 6).Paní říkala, že andulky má hodně na sobě, zahřívá je, nosí je i v kapsách etc.
Ten anduláček je opravdu naprosto přítulný a zvyklý na lidi. Jen se vylekal po převezení k nám, ale už se uklidnil. Sám nastupuje na ruku, na rameno, chce s námi i jíst z talíře (to ho nenechám). Dnes byl celý den venku z klece (kromě vaření a větrání). Děti jsou nadšené, jen budu muset vymyslet, až začne víc létat, jak to udělat, abychom ho nezaslapli. Zatím je většinu času na nás.
To neni „snad“, to tak skutecne je.
Takovy ptak je vlastne naruseny.
Vlastni druh mu nic nerika, ted je pece o nej (poskytovani pozornosti) stopro na vas.
Je to velky zavazek.