Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den a ahoj, mám skromný dotaz, jestli někdo v nedávné době řešil nebo řeší podobnou věc. Dceři bude brzy 30 měsíců a zdá se mi, že už jí začínají růst šestky. Pětky docela protrpěla, trvalo to přes tři měsíce než se komplet proklubaly a dorostly. Já konečně juchala, že se teď pár let vyspím a bohužel teď pár týdnů už zase řeším opruzení, vzteklost, ekzémy, špatný spánek..podařilo se mi jí kouknout do pusy a málem mě trefil šlak, když za spodníma pětkama má daseň nateklou a vytvarovanou do tvaru zubu.
Moje dcera má 156 měsíců a šestky už taky má. A syn má 84 měsíců a taky mu už narostly.
![]()
2,5 roku dítě ti řekne jestli ho bolí v puse a můžeš mu dát panadol. a nemusíš mu dávat pleny aby se neopruzoval. Vzteklost a ekzém mi s růstem zubů nikdy nesouvisel.
@kontramatka Normálně nemám ráda zbytečně útočné komenty, ale tentokrát souhlasím. 30 měsíců… ![]()
@kontramatka píše:
Moje dcera má 156 měsíců a šestky už taky má. A syn má 84 měsíců a taky mu už narostly.![]()
![]()
2,5 roku dítě ti řekne jestli ho bolí v puse a můžeš mu dát panadol. a nemusíš mu dávat pleny aby se neopruzoval. Vzteklost a ekzém mi s růstem zubů nikdy nesouvisel.
@swat a co chceš slyšet? Prostě to musíš vydržet a hold pak bude chvíli klid. taky čekám kdy jí začnou rašit pětky. Ale dcera trpěla dost na začátku, pač štyrky už byly ok.
U nás byla opruzená zadnice - ale teď je plně bez plenek, tak čekám co bude. Dceři jsou necelé 2 toky.
@kontramatka píše:
Moje dcera má 156 měsíců a šestky už taky má. A syn má 84 měsíců a taky mu už narostly.![]()
![]()
Na šestky ve 30 měsících je nějak brzo ne?
ty patří až ke stálým druhým zubům co začínají růst až okolo 6 roku
@kontramatka @Therushka wow, tak to sorry..2,5 roku, jestli to je takhle lepší
aby vám to netrhalo oči ![]()
@iwa83 chtěla jsem se jen dozvědět, jestli se s tím někdo setkal, šestky takhle brzy, nic víc nic míň..pleny nemá od dvou let.
@vcelinda No právě, rostou až mnohem později, proto mi to vrtá hlavou..
@swat jako mě taky 30 měsíců přijde už divných
řekneš jim ať koukají zalézt, že ještě nemaj dle tabulky růst?
Někdo má v 1,5 roce komplet i s pětkami, někomu dorůstají teprve trojky. Jestli to nese blbě, zkusila bych homeopatika. Nebo zavolej svému zubaři. ![]()
@swat ale asi to teda možný je https://www.emimino.cz/…tech-271542/
Tak přeji, aby to chudinku přestalo bolet co nejdříve ![]()
@iwa83 Dávám chamomillu, zdá se, že docela zabírá, ale růst to nejspíš nezastaví
První zub jí vyrostl ve čtyřech měsících, pak už to jelo, každý zub prokadila, osypala se, špatně spala..těšila jsem se, že s poslední pětkou to dá pokoj a jedeme nanovo..no uvidíme, třeba se to bude klubat na etapy a definitivně vyrostou až v šesti letech ![]()
@swat Zajděte k zubaři, pokud se vám to nezdá, co na to říci… Ano, je to brzo. Ne, není to nic nevídaného neslýchaného.