Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hele cim min vlasů jako mimina, tim vic jich bude v dospělosti a naopak
synove taky hole hlavy, starsi az nekdy kolem 3 let začínal mit nějaké slušné vlasy, mladsimu je rok a stale jak po narozeni
ja taky byla jako mimino plesata a od puberty hrivu za 3 lidi ![]()
Holce vlasy zacaly rust az ve trech. Ted ve ctyrech a pul to ma na mikado, neni to megahuste, ale postupne to podrusta. Navic ma jemne vlasy, to vypada vzdy jako mene vlasu. Takze vydrz. Ale uplne te chapu, aky mi to bylo lito. Mela horsi i nehty, to se zlepsilo taky az ted.
Taky se přidávám. Moje dcera v roce a půl úplně plešatá, kolem nás mladší a vlasatí. Teď měla 2.narozky a konečně se jí tam něco rýsuje
Ale je světlovlasá a má to ještě jemné, takže to neudrží ani pidi sponku
Taky si ji dlouho běžné pletli s klukem. A druhorozená v půl roce stále plešatí, takže to bude to samé v bledě modrém
To jim naroste, na nějakou podporu se vykašli. Beztak to nepomůže ![]()
Holky, u nás úplně to stejné. Dvouletá má na hlavě jemňounké sotva pár mm dlouhé blonďaté chmýří. To nejsou ani vlasy, jak je to jemné. Já i manžel jsme byli v jejím věku vlasatí
Neřeším to a doufám, že se to časem změní. Ale je mi to líto. Už si sama začíná uvědomovat, že na hlavě jaksi něco chybí.
Dcera mé kamarádky byla do 2 let téměř bez vlasů, nyní má asi 14 let a vlasů dostatek. Změnilo se to rapidně, nicméně příliš vysoké čelo jí zůstalo. A to jí teda nesluší.
Oba rodiče - čili moje kamarádka i otec dítěte jsou řídkovlasí. Dědí se to a dědit vlasový porost se může i po prarodičích. Takže neporovnávej jen se svojí hlavou nebo vlasy otce dětí, zkoukni i prarodiče z obou stran.
Moje dítě bylo v roce jak Kojak. Ve dvou na hlavě chmýří. Teď 9 let, vlasy na zadek, husté nádherné.
Pokud nemá problémy se sebroreou a nebo jinými problémy s pokožkou hlavy, tak je to celé dané jen genetikou a to žádnou bylinkou nepřečůráš.
Prostě vydrž.
Buď úplně v klidu. Když se narodila holka, mela chmýří, které ji vypadalo, byla plešatá do 2 let. Léto před nástupem do školky ( v srpnu 3 roky) ji ty vlasy začaly růst, na vánočním focení vypadala jak ostříhaná na kluka a teď ( v srpnu bude 5) má vlasy k lopatkám a to je několikrát stříhaná.. ![]()
@Anonymní píše:
Zkus šampon hristina, je fakt skvělý
Myslíš tu jejich dětskou radu?