Růst vlasů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.6.17 21:32
@Ou píše:
@BloomingGorgeous půl roku po porodu padají několik týdnů vlasy skoro všem a pak přestanou padat a postupně dorostou nové - je to podmíněno hormonálně - porod ukončí růstovou fázi spoustě vlasů na hlavě. Ty pak ty tři měsíce drží a pak začnou padat a na jejich místě rostou nové ;-)Tj. ten moment, kdy to nastalo je porod - doplňky k tomu nemaj moc co říct. nutno naznat že kyselina pantothenová listová a něco aminokyselin nemá jak ublížit…

Jsem si toho vedoma. Proto pisu, ze nevim, zda to byl ucinek Priorinu nebo prirozeny proces. Kazdopadne kdyz jsem kazde rano sbirala v koupelne po zemi chomace vlasu, tak jsem byla ochotna zkusit cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.9.18 11:32

Za mě mohu doporučit cibulovou šťávu. Jednoduše rozmixuji oloupanou cibuli s troškou vody a vzniklou kašičku dám po celé délce vlasů a přímo na vlasovou pokožku, nechám 15 minut působit a poté důkladně vymyji. Díky tomu mám vlasy hustší a delší, ale asi to nebude pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.9.18 12:58

Přírodní šampony, a číst složení (aby tam byl třeba ricinový, kokosový olej, výtažky z lopuchu, břízy, kopřivy, chinin, prostě věci co podporují růst. Na růst (hodně) a trochu i padání mi pomohl šampon značky Milva, chinin a avokádo určený na suché vlasy. Dále vždy šampony bez silikonů. Z doplňků stravy dělají divy vitamíny na vlasy z DM, Das Gesunde plus Haarvital komplex, 60 tabletek za cca. 65Kč, má úžasné složení, je tam toho mnohem víc než má vychvalovaný Biosil (nepomohl vůbec, holt mi nechyběly zrovna ty látky co obsahuje, proto je lepší pořídit něco, co má těch vitaminů a minerálů více, tyhle z DM mají B-čka, zinek, biotin, kys. listovou, kys. panthotenovou, niacin, selen, měď). Jen se musí počkat na výsledky, já rychlejší růst vlasů pozoruji až tak po 2.5, 3 měsících. Normálně mi vlasy rostly tak běžnou rychlostí, cca. ten 1cm měsíčně, v zimě pomaleji, v létě u moře zase za 2 týdny necelý 1cm, teď s tou Milvou a vitamíny, které beru už přes 5 měsíců mi roste 1.5 za měsíc a víc už to nevytáhnu. Také je důležitá péče o konečky, aby se nelámaly, nejlepší je troška přírodního oleje (mám ráda meruňkový, je lehký a nemastí) ale pouze do mokrých vlasů, suché vlasy zmastí každý přírodní olej. Vlasy zastřihuji jen cca. 1× za 5, 6 měsíců, ale doporučuje se každé 3 měsíce, i kdyby to mělo být jen o půl cm. Ještě bych ti doporučila jeden šampon, co je komplet přírodní a má neskutečné složení, samé oleje a bylinky, ale nechci tu dělat reklamu jak na tu Milvu, o které jsem psala už snad do tří diskuzí, tak kdyžtak do soukromé zprávy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.9.18 13:01

A ještě jsem si vzpomněla na lopuchovou vlasovou vodu, co jsem používala pár let dozadu, byla jsem líná tak jsem ji aplikovala na pidi vlasy co mám u spánků a byly vždy krátké a po dopoužívání ty podrosty byly najednou 3× takové :D Bylo to od začky Alpa a stálo to tak 30Kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.9.18 14:44

@Kristynka22 mne by ten sampon taky zajimal :palec: mam ted temer 3 mesice od porodu a zacinaji mi vlasy znatelne padat. Jeste to neni katastrofa, ale to muze prijit…ted jsem zacala brat vapnik-horcik-zinek (plus D a B navic tusim), pry je to dobre (vycetla jsem z nejake diskuze)…samozrejme je mi jasne, ze padani nezastavim, co ma vypadnout, vypadne. Ale spis neco, co by vlasy posililo a rostly by nove aspon ;) diky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.9.18 20:58

@Kukacka123 Ten šampon je od značky Hristina, mají spoustu druhů, mám přímo na růst vlasů, mají i na padání. Pokud se malinko vyznáš ve složení kosmetiky tak na to mrkni, něco takového jsem ještě neviděla :D Dokonce tam není ani sodium laureth sulfate, který je v 95% šamponů a přesušuje vlasy :cert: Místo toho je tam mydlice lékařská, taky pění, ale bez vysušování. Jen tedy moc nevoní :D Dál samozřejmě spousta přírodních olejů a výtažky z bylinek :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.9.18 21:14

@Kristynka22 tak tu kosmetiku znam :) nepouzivam teda na sebe, ale mam pro nasi malou. Teda teprve v ni myjeme 4 dny a cekam, co bude…na sem tam suche flicky a na oblicejicku jemnou krupicku…tak snad to zmizi, uvidime ;) ale diky za tip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
4.9.18 10:16

@Kristynka22 Zvláštní, že v tom přípravku, který uvádíš, chybí křemík, který bych tam čekala na prvním místě. Na druhou stranu biosil a podobné přípravky s obsahem biotinu (též uváděný jako vitamin H nebo vitamin B7) jsou více méně k ničemu, protože tento vitamin si tělo tvoří samo v dostatečném množství a jeho nedostatek se v podstatě v populaci nevyskytuje. Jak píše @Kukacka123 , že jí vlasy padají po porodu, bohužel s hormony je těžké něco udělat a ty hodně ovlivní kvalitu vlasů, padání, maštění… :( Třeba lopuchy jsem zkoušela jednou taky, nasušila jsem kořen, pomlela, ale mně to vlasy dost vysušovalo. Pěkné vlasy mám po žitné mouce. Tak asi potřeba vyzkoušet spousty receptů, i když geny tu budou to hlavní, což nikdo neoklame. A pak taky je možné si nechat vlasy v kadeřnictví dolepit, takže to beru jako útěchu, kdybych někdy olysala, že mám šanci ještě vypadat normálně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
4.9.18 10:39

@Tiger-lily nastesti na dolepeni vlasu to jeste zdaleka neni :P ale ted mi padat zacaly, tak kdo vi, co bude za par mesicu a jak budu mluvit :mrgreen: ja spis chtela neco, co by mi podporilo rust novych, protoze je mi jasny, ze co ma vypadat, vypadne :nevim: svych vlasu mam ale nastesti dost, i kdyz jemnych… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
4.9.18 11:16

@Kukacka123 :lol: Neboj, na hlavě určitě něco zůstane. Kdyžtak tady ještě další diskuze na toto téma . A tady odkaz na takové obecné tipy o vlasech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
4.9.18 11:26

@Tiger-lily diky :palec: ja si koupila aspon vapnik-horcik-zinek (+ D a B vitamin)…tys rikala jeste o kremiku, coz je taky pravda ;) jooo, neco snad zustane :mrgreen: vlasy mi padaly i po ZT v 17tt po „porodu“ a taky to prestalo. V tehotenstvi jsem mela vlasy celkem pekne a prislo mi, ze huste a nepadaly tak (mastily se teda porad stejne)…ted je to holt „dan“ za dite, ale to kazda z nas zvladne, kdyz se na toho prcka podiva :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
4.9.18 11:52

@Tiger-lily Však já neříkám, že je Biosil nanic a ať ho nikdo nekupuje :D Jen že mi nezabral ani na vlasy, ani na nehty, takže z toho co obsahuje mi holt nic nechybělo a proto doporučuji vybrat doplněk stravy co má toho ve složení víc, je vyšší šance že tabletky zaberou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.9.18 08:04

@Kristynka22 Tak jsem to taky nemyslela, jen že prostě u většiny lidí asi nebude mít braní biotinu žádný efekt, protože ho mají dostatek. Jinak ke zdrojům biotinu v potravinách - jedlé kaštany a játra, následují luštěniny, ledvinky, arašidy, mléko, soja, rýže, ovesné vločky, vodní melouny a vaječné žloutky. Dobrým zdrojem je také** mateří kašička, ananas, maliny** a houby.
A jeho nedostatek může vzniknout těm, kdo jí hodně syrového bílku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.18 09:41

@lištička_z_prahy ahoj muzu se zeptat na tu hennu ? :think: ty myslis barvu na vlasy? nebo sampon ? dekuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
6.11.18 09:57

Mě osobne docela pomohly sampony z této stránky www.milvacz.cz
Vlasy po nich byly celkově úplně jiné a to v dobrém slovasmyslu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková