Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky, malému lezou zoubky a tak mi nechce te´d moc papat příkrmy ze lžičky…jinak je jedlík papá rád
ale teď s těmi zuby to bojkotuje
myslíte že nebude vadit když bude mít sunar místo příkrmu pár dní
?Děkuji za odpověďi ![]()
Mě takhle malej nechtěl jíst asi týden… měl jen mlíko a prd se stalo. Když se vyklubal, tak jsem mu zas dala zeleninku a bylo to ok. ![]()
Malý je 17měsíců, rostou jí špičáky jen se kojí, občas vezme na milost něco tekutýho - přesnídávka, jogurt.. Lepší mlíko než nic ![]()
Ono jiná možnost není, přeci mu to nebudeš rvát do krku proti jeho vůli ![]()
Já řeším zrovna ten samej problém. Nechce se vůbec kojit (poprvé od narození!
), dostat do ní pití je nadlidskej výkon. Včera jsme měli přes 38 stupňů. Každá lžička je přemlouvání. Začala jsem to včera podrobně zapisovat a za celej den měla příjem tekutin 300ml (UM, malinko šťávy) a příjem jídla 470g (přesnídávka, kaše). Je to dost?
Večer jsem jí kbvůli horečce dala Paralen sirůpek, byla jak kamínka, protivná, brečela.
Jsem z toho na nervy…
@verunka84 Holky,deticky to prejde…
Muj syn taky nechtel papat kdyz mu rostly zoubky, je teda fakt ze nikdy jedlik nebyl, ale kdyz nam rostly zoubky, tak jedl minimalne,..nabizela jsem kde co. A vzdy snedl jen par lzicek..
Neboj mazej zoubky, at se mu ulevi na chvili..
Neboj papat pak bude, jen ho to ted boli.
Jo holky jasně nebudu nutit do jídla dám mu to co bude chtít
příkrm vynechám a zkusím odpo udělat kaši sunarku jestli to spapá
zítra zkusím nabídnout zase příkrm a uvidíme
jak to tak čtu, tak všechny děcka stejné ![]()
Ahoj-Matyáš měl také vždycky tak týdenní nechut k jídlu, k tomu 2 dny horečky a pár dní průjmy. Pak to odeznělo a dlabal zase normálně. Lékař doporučil hlavně hodně tekutin, když odmítá jídlo nenutit, udělat třeba kašičku, jogurt, tvaroh apod-podle stáří mimča.
Já se už vyprdla na ty hnusný čaje bez cukru a s bylinkama, hlavně aby to bylo co nejvíc „BIO“!
Hlavní je, aby dítě pilo, obzvlášť při horečkách! Koupila jsem malý šťávičky (můžou se od 4 měsíců), malinko naředila kojeneckou vodou a malá toho vypije o hodně víc. ![]()
Včera měla zase 38,2, museli jsme jí dávat paralen i o půlnoci. Snad to bude už lepší. Ale je to divný, dolní dva zuby má prořezaný, jen rostou z dásně nahoru. Nahoře nic nevidíme, mohly by tu horečku způsobovat ty dolní, nebo ty, co nejsou ještě vidět? ![]()
@Pinkie ty prořezaný to asi nebudou
Jinak zuby se v té dásni připravujou a pracujou už dlouho předtím, než je můžeš vidět, takže bych to tipla na nějaké spíš zatím neviditelné.. Ještě mě napadlo, jestli měla šestou nemoc? 3-4 dny jsou horečky a pak se dítě osype..
@gabriela82 Šestou nemoc ještě neměla. Doktorka mi dneska po telefonu tvrdila, že takhle vysokou tepotu (přes 38) nemůže mít od zubů a taky se ptala na tu šestou nemoc.. horečky dneska zatím nemá, ale osypaná taky není. ![]()