Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Pucinka0 chce to hlavne klid
ja vim, ze se to lehce rika, ale verte tomu, ze to ma na kojeni a pohodu miminka nejvetsi vliv. Ja kojila pouze vleze do 8 mesicu, syn se proste potreboval u jidla poradne rozvalit-nicemu to nevadi, nebojte
teorie predni zadni mliko je uz prezita, verte, ze dite si vezme, co potrebuje
kamaradky holcicka se kojila prvni 3 mesice po pul hodine-vzdycky si cucla a konec-nektere deti to tak maji a neni to spatne-oni proste potrebuji castejsi kontakt s mamou-vydrzte…proste mu verte, ze vi, co dela, dulezite je sledovat, ze procura dost plin (6denne) a ze pribira na vaze
moc doporucuju noaiz v satku nebo nositku-uspokoji se tak potreba miminka po kontaktu a vy budete mit volnejsi ruce…jinak spurty byvaji 3 a 6 tydnu a 3 a 6 mesicu- to na vas sedi…pokud budete prece jenom potrebovat vic uklidnit, zkuste si najit v okoli nejakou laktacni poradkyni-ja byla ohledne kojeni taky strasne nervozni a jakmile jsem se diky poradkyni uklidnila, vse se rozbehlo jako po dratkach a kojim uz rok
drzim palce!
@Pucinka0 píše:
@Petrusska007 i když prdi hezky? Já jsem v tomhle opravdu zmatená. Připadám si jako bych v životě dítě neměla, přitom už mám syna 4leteho, ale u mrnouska ještě teď nepoznám proč brečífakt jsem už hotová
Bolet ho to může i když prdí hezky. Tu bolest způsobuje průchod mléka trávicí soustavou a to, jak je to mliko napeněné a zavzdušněné. Ten prdík pak pro mimčo znamená konečnou úlevu, ale neznamená to, že by jo předtím nemohlo bolet břicho. Každé mimčo to snáší jinak.
Já mám sice rozdíl mezi dětmi jen 2 roky, ale s kojením jsem si taky občas nevěděla rady, jak prvorodička
(a to už mám odkojené 2 děti, ale každé se chovalo u kojeni jinak
)
@Petrusska007 @Jtecka moc Vám děkuji za rady a uklidnění. Zkusím se dat do klidu a věřit mu, že vi co děla. Jelikož já to nevím
tak snad jeden z nás ano, alespoň z půlky.
@Jtecka můžu se optat jak jste kojila venku? Toho se bojím asi nejvíc. Jak to budu dělat venku, když si zrovna řekne.
@Pucinka0 Není nic jednoduššího, navíc teď když je teplo, prostě vyhrneš triko přiložíš dítě a je to. Není to žádná věda, prostě se pohodlně usaď, vem dítě do náruče a kojíš. Pokud se budeš stydět, vem si k tomu plenu a přehodíš a nebude vidět vůbec nic.
@Pucinka0 v lete a brzy z podzimu na dece nebo jsem si nasla lavicku nebo ve meste jsem si vycihla mista, kde slo si lehnout treba na lavicku (maji treba i v ikea v restauraci) nebo na sedacku nebo na koberec (v Brne mame tzv. Family pointy) nebo v aute a v zime jsem venku nekojila, holt nas to trochu omezilo, ale ono to rychle utece-porad jsem se utesovala, ze az si sam sedne, urcite se to spravi-a taky ze jo
proste jsem nedokazala najit jemu pohodlnou polohu jinak nez vleze. vydrzte, pro mrnouska je to vsechno uplne nove, stejne jako pro vas, musite se to oba naucit… jo jinak se da kojit i v satku, takze fakt doporucuju-hlavne i kvuli tomu, ze mate starsiho mrnouse, hodne vam to uvolni ruce ![]()
@Pucinka0 tak jako je na fotce je spravne, nebýt vztyčena na ohnutém lokti a opírat si hlavu o dlaň, napíná to svaly kolem prsou a může to způsobit zadržování mléka z některých částí prsou, vznik zatvrdlin, plus to dítěti hůř teče. Taky jsem u prvního dlouho kojila jen v leze, ale kolem 3 měsíců jsem se to v nouzi (řvoucí hladové dítě a nikde místo k ležení) naučila, ono to pak už šlo líp, dítě už je pevnější, už tak nějak drží tvar a není to jak držet v náručí kupicku pudinku ![]()
Hlavně nestresovat, že není mlíko, dokud dítě přibírá, čůrá, saje, tak tam je. A po překonání šestinedělí si to trochu sedne. I když teda já u dětí intervaly delší jak 2h zažila až kolem 4 měsíců, do té doby to bylo vždy tak hodina až hodina a půl. Pribirali kilo za měsíc, blili jak alici, ale to bylo vše v pořádku. Celkem jsem si oddychla, když jsme začali s příkrmy a já furt nemusela tahat kozu.
@Helileli tak teď jste mě pobavila ???????? roztrkly pudink
přesně skoro tak to telicko má ???? No už, aby byl trosku stabilnější a člověk se nebál, ze mu upadne hlavička
![]()