Řvaní u porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
11.9.22 20:21
@Annabela11 píše:
@blobfish Řev a křik k porodu prostě patří…tchýne řikala že když tenkrát rodila že ji primář řekl že tady bude klid!! :cert:
Řvaní u porodu je tak trochu hysterčení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velo
11.9.22 20:38

Hele bolí to, ale prostě není důvod u toho hystericky řvát. Podle mě to je jen divadlo na partnera, aby jako viděl, že to bolí. Takže klid, dá se to zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
953
11.9.22 20:43

Boli to strasne, ale rvani nepomuze. Ja byla jak pena a ne ze bych netrpela. Jsem premyslela jak skocit z okna a ukoncit to trapeni. Na oknech byly ale mrize :lol: :lol: :lol:
Ale na uklidnenou, znam osobne nekolik zenskych, pro ktere porod nebyl nijak narocny ani bolestivy a dokonce i muj druhy porod NIJAK ZVLAST NEBOLEL!!! Prisaham ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
11.9.22 20:47

To se mi taky stalo. Pred porodem jsem pri navsteve porodnice slysela krik behem porodu. HRUZA. U prvniho porodu jsem nervala, u druhyho jo :wink: druhyho jsem se taky desne bala, jsem tri tydny po a uz si to ani nepamatuji. :wink: Smir se s tim, ze bolest k tomu patri. Byt v kreci a kricet ti nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14427
11.9.22 20:48
@Burj Chalifa píše: Řvaní u porodu je tak trochu hysterčení.

Jj, keď si roztrhnutá až niekam, tak je to blaho a usmievaš sa od ucha k uchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4114
11.9.22 20:49

U porodu jsem si zvučela, pěkné dlouhé táhlé áááá mi vyhovovalo. Ovšem nevylučuji, že kdyby to slyšel někdo zvenčí, měl by pocit, že řvu. Mně to bylo jedno, tělo si dělalo, co potřebuje. Ono ne nadarmo se hrdlo děložní jmenuje hrdlo. K jeho otevření přispívá otevření a uvolnění toho hrdla nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32196
11.9.22 20:49

@Velo Divadlo pro partnera? Fakt? Já ho tam teda neměla…takže jsem dělala divadlo komu? to, že ty si neměla potřebu se hlasitěji projevit neznamená, že to tak mají všechny…mně to třeba pomáhalo odpoutat pozornost od těch šílených křížových bolestí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
11.9.22 20:51
@Burj Chalifa píše: Řvaní u porodu je tak trochu hysterčení.

jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 20:52
@Velo píše:
Hele bolí to, ale prostě není důvod u toho hystericky řvát. Podle mě to je jen divadlo na partnera, aby jako viděl, že to bolí. Takže klid, dá se to zvládnout.

Ani u jednoho ze 4 porodů jsem partnera neměla. Rušilo by mě to. Tak před kým jsem se jako měla předvádět? :D

• Citovat
  • Upravit
14427
11.9.22 20:53

@Monchichik asi si potrebovala urobiť dojem na zdravotný personál ako ja, ktorý má tých pôrodov x za deň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
11.9.22 20:54

To je hrozně individuální. Já měla oba porody dost rychlý a celkem bezproblémový. Nutno říct, že jsem předem udělala snad vše pro to, aby to tak bylo.
A z mýho pohledu to je při porodu obrovskej tlak, kterej přechází až do bolesti. A je zásadní, jestli člověk tu bolest vnímá jen jako bolest, nebo prostě jako tlak, kterej pomáhá tomu mimču ven. A k tomu řvaní. Když jsem se potom pred PA zmínila něco ve smyslu, že rady jsem řvala já, a o patro níž nějakej bázen, tak prej, že jsem vůbec neřvala. Ono je taky řvát a řvát.. Nějaký zvuky dělat budeš, ono úplně potichu to nejde. Ale zbytečně řvát a vysilovat se je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
11.9.22 20:54
@Velo píše:

a když tam někdo partnera neměl, tak křičel k vůli doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelahee
11.9.22 20:56

U porodu jsem si zakřičela a ráda, bylo to pro mě naprosto přirozené. Ale asi to má každá jinak. Na bolest si nepamatuju. Prostě jsem to chtěla mít brzo za sebou a vidět zdravé miminko a nenechat ho dlouho na té cestě ven. Kdybych musela mlčet, tak bych se nedokázala uvolnit a zadržela bych i dítě, tak to cítím.

• Citovat
  • Upravit
36504
11.9.22 20:57
@Velo píše:

přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
11.9.22 20:58
@Burj Chalifa píše:
přesně tak

ty to víš, že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková