Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky.
Prosím poraďte mi jak správně odsávat rýmu.Jestli odsávat co nejčastěji, nebo jen když teče nudle. Ještě bych chtěla poradit ohledně používaní vincentky. Jak ji použít, kdy a jaké množství a čemu vlastně pomáhá.
Moc děkuji za odpovědi.
Ahojky,my davame Vincentku po vysmrkani-odsati,ale i pred pokud jsou nudlicky huste,aby se lepe vysmrkaly-odsaly.Jinak ma spis preventivni ucinky.Petra
Ahoj Marci, ja malé odsávám rýmu až když slyším, že to v ní hodně „chrčí“, takže ne moc často. A odsávám vysavačem
(než jsem to poprvé zkusila, tak jsem za to všechny maminy odsuzovala). Ale mluvila jsem o tom i s naší dětskou doktorkou a ta mi to také poradila. Samozřejmě se to musí opatrně a na nejmenší sílu vysavače
, ale odsaješ toho víc a nenamáháš se tak jako pusou. Místo Vincentky máme Sterimar, rozpouští rýmu a usnadňuje dýchání.
Lenka
Taky moc chválím Sterimar nebo Sinomarin - zkrátka spraye s mořskou vodou a pantenolem. Když to fouknu do nosánku, spousta rýmy sama vyteče. Odsávám vysavačem (taky jsem se toho zpočátku děsila) a je to nesrovnatelné. Jo a ne často, protože trošku „rýmičku“ má František pořád.
Et
Ahojky.
Zrovna nás taky trápí rymička. Nevím, asi jsem úplný antitalent, ale odsávačkou se mi nedaří nic vytáhnout
. Jak to myslíte že odsáváte vysavačem???
Díky Lenka
Ahoj tu vysavačovou odsávačku si můžeš udělat tak že si vezmeš víčko třeba od tekuté vitalinei uděláš do víčka otvůrek kterým prostrčíš hadičku kterou odsáváš dáš to na hadici vysavače a pak už jenom ten konec co patří do nosánku zasuneš a rýmu odsáváš, už to tu někdo radil ale nevím kde, taky sem si jí udělala a super
, jo a musí to být ta hadičková odsávačka, nebo prodávaj už i odsávačku přímo na vysavač
ať radši odsávačky nepotřebujem hezkej den Peta