Teplotka ?

53
18.10.05 17:53

Teplotka ?

Ahoj,
potřebuju poradit, malá měla včera 38,5 dala jsem jí večer Panadol baby a dnes už má 37,5, má ale jednu tvářičku teplejší a červenou, dva spodní zuby už máme a úplně bez problémů. Myslíte, že to zoubky můžou být, jinak je úplně normální, hraje si, směje se sice sem tam zakňourá, ale jinak je o.k. Můžu jí večer vykoupat a zítra jít na procházku?
Moc děkuji za odpovědi
Markéta + Terezka 7,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
18.10.05 18:40

Můj názor je (taky jsem to jednou řešila:)), že pokud myslíš, že to jsou opravdu zuby a teplotu už nebude mít, tak bych ven šla, když nebude moc foukat. I kdyby to zuby nebyly a byla bez teplot a jiných vedlejších příznaků (kašel a tak). Ani bych o moc víc nenavlíkala.
Co se koupání týče, tak bez problémů. Já nekoupu jen u 40stupňových horeček, jinak koupu, má to dobrý vliv na teplotu. Jen je tam pak třeba dát pozor, aby mimčo neprostydlo při přenášení do jiné místnosti a aby v koupelně nebyla zima (což neznamená mít přetopeno).
To je můj názor
Gabča a Barča, 12,5měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.10.05 19:22

Ahoj, ja myslim ze to zuby nejsou, protoze pri zubech muze byt zvysena teplota ne horecka :arrow: to uz je pak jiny problem. Jestli na ni neco neleze, obdobi na to je vhodny. No koupat muzes. Moje mala mela nedavno zvysenou teplotu (z ockovani) a venku sme byli. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
18.10.05 19:28

Ahoj.

Jako přes kopírák náš víkend.
V pátek v noci přes 39. tak jsme dali Panadol a sráželi teplotu zábalem. V sobotu už jen 38,5, trochu méně jedl, ale jen trochu, o něco více spal a jinak byl naprosto v pohodě. V postýlce býval jen chvilku, pak chtěl lozit a hrát si. V neděli už byla teplota normální a večer jen mírně zvýšená. Protože jsem šla k paní doktorce pro předpis na papání - mlíčko, nechala jsem ho prohlédnout ( za 14 dní máme plánované pozorování v nemocnici, ale musíme být fit).
Přešel nás drobný bacil, ale nic víc. Takže normální režim, procházky i koupání. pro současné počasí bežný jev. Takže hodně pít a mírně otužovat a určitě neoblékat zbytečně teple. Ostatně občasná horečka, prý posiluje obranyschopnost organismu.
Zoubky to mohou být i nemusí. Horečka vyšší - kolem 39 už prý ze zoubků nebývá.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
20.10.05 10:58

TAky si myslím, že při mírně zvýšené teplotě není třeba ihned ulehnout. Spíš více mrně pozorovat, jestli není něco jinak než normálně. Ale když je veselé a chce si hrát, tak bych mu nebránila.
Jinak s tím koupáním - když měl malý asi ve 4měsících nějakého bacila a teplotu přes 39, jediné, co mu pomohlo, aby přestal plakat, byla teplá koupel 8O To by mě nenapadlo, že při teplotě mu udělá dobrě teplá vana…ale dělali jsme všechno možné a nic jiného nezabralo, studené zábaly už vůbec, to ječel ještě víc :cry: Pak jsme to konzultovali s paní doktorkou a ta se ani moc nedivila-prý na to vždy musí přijít rodiče sami, žádná univerzální rada asi neexistuje.
Zdravé dětičky přeje Fifík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky