Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
potřebuju poradit, malá měla včera 38,5 dala jsem jí večer Panadol baby a dnes už má 37,5, má ale jednu tvářičku teplejší a červenou, dva spodní zuby už máme a úplně bez problémů. Myslíte, že to zoubky můžou být, jinak je úplně normální, hraje si, směje se sice sem tam zakňourá, ale jinak je o.k. Můžu jí večer vykoupat a zítra jít na procházku?
Moc děkuji za odpovědi
Markéta + Terezka 7,5m
Můj názor je (taky jsem to jednou řešila:)), že pokud myslíš, že to jsou opravdu zuby a teplotu už nebude mít, tak bych ven šla, když nebude moc foukat. I kdyby to zuby nebyly a byla bez teplot a jiných vedlejších příznaků (kašel a tak). Ani bych o moc víc nenavlíkala.
Co se koupání týče, tak bez problémů. Já nekoupu jen u 40stupňových horeček, jinak koupu, má to dobrý vliv na teplotu. Jen je tam pak třeba dát pozor, aby mimčo neprostydlo při přenášení do jiné místnosti a aby v koupelně nebyla zima (což neznamená mít přetopeno).
To je můj názor
Gabča a Barča, 12,5měs
Ahoj, ja myslim ze to zuby nejsou, protoze pri zubech muze byt zvysena teplota ne horecka
to uz je pak jiny problem. Jestli na ni neco neleze, obdobi na to je vhodny. No koupat muzes. Moje mala mela nedavno zvysenou teplotu (z ockovani) a venku sme byli. Sany.
Ahoj.
Jako přes kopírák náš víkend.
V pátek v noci přes 39. tak jsme dali Panadol a sráželi teplotu zábalem. V sobotu už jen 38,5, trochu méně jedl, ale jen trochu, o něco více spal a jinak byl naprosto v pohodě. V postýlce býval jen chvilku, pak chtěl lozit a hrát si. V neděli už byla teplota normální a večer jen mírně zvýšená. Protože jsem šla k paní doktorce pro předpis na papání - mlíčko, nechala jsem ho prohlédnout ( za 14 dní máme plánované pozorování v nemocnici, ale musíme být fit).
Přešel nás drobný bacil, ale nic víc. Takže normální režim, procházky i koupání. pro současné počasí bežný jev. Takže hodně pít a mírně otužovat a určitě neoblékat zbytečně teple. Ostatně občasná horečka, prý posiluje obranyschopnost organismu.
Zoubky to mohou být i nemusí. Horečka vyšší - kolem 39 už prý ze zoubků nebývá.
Beruška
TAky si myslím, že při mírně zvýšené teplotě není třeba ihned ulehnout. Spíš více mrně pozorovat, jestli není něco jinak než normálně. Ale když je veselé a chce si hrát, tak bych mu nebránila.
Jinak s tím koupáním - když měl malý asi ve 4měsících nějakého bacila a teplotu přes 39, jediné, co mu pomohlo, aby přestal plakat, byla teplá koupel
To by mě nenapadlo, že při teplotě mu udělá dobrě teplá vana…ale dělali jsme všechno možné a nic jiného nezabralo, studené zábaly už vůbec, to ječel ještě víc
Pak jsme to konzultovali s paní doktorkou a ta se ani moc nedivila-prý na to vždy musí přijít rodiče sami, žádná univerzální rada asi neexistuje.
Zdravé dětičky přeje Fifík