Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkušenost s tim nemam ,ale kamarádka musela taky přinést pytlíček.
No nevim, nemáš odpozorováno, kdy cca malá čůrá? Já třeba vim, že po probuzení. Tak sundala plínku, „nandala“ pytlík a čekala. Je ale fakt, že se jí to prej povedlo asi až na podruhý či potřetí. Za výhodu můžeš považovat fakt, že Val ještě neuteče:)
Držím palce, aby bylo vše OK
Gabča a Barča
Ahojky,
nám takhle odebírali moč v nemocnici a normálně se i s tím pytlíkem zabalil do jednorázovky. Ono to je přilepené na kůži, tak se to nemůže hýbat…
Jenomže já mám kluka, těžko říct jak je to u holčičky…
![]()
Ahoj,
my jsme to chytali rovnou do zkumavky, když bylo malé necelých 6m, protože má Klárka pár chloupků zrovna v místech, kde se ten pytlík lepí, tak aby jí nebolelo sundavání, ale ostatním děckam v nemocnici ten pytlík normálně přilepili, zabalili je a sundavali většinou po spaní, kyž děti nejvíc čůraj.
Tak presne stejny problem jsem resila, kdyz byly male asi tri mesice.
No, reknu rovnou, ze jsem to musela zkusit trikrat, nez se zadarilo. Navic po me doktorka chtela pul pytliku a donest do desiti, coz se ukazalo skoro nemozne. Ve zdravotnickych potrebach uz na me koukali jak na idiota, kdyz jsem si sla pro treti pytlik. Nakonec jsem prisla s tretinou pytliku a bylo toho tak asi na sest zkumavek, doktorce stacily dve, tak jsem si pak nadavala, ze jsem se tak striktne drzela instrukci.
Dulezite je prehnout napul a vtlacit a nalepit co nejpresneji. Nesmi nikde zustat dirka, pak se vsechno vycmrnda vedle. Zezacatku jsem si myslela, ze to nepujde potom odlepit a mela jsem strach, jak se to bude male ‚libit‘, ale slo to dolu docela dobre a nijak to Juldu neomezovalo. Pokud se ti to podari dobre prilepit, muzes to normalne zabalit do pleny.
U kluku se lepi podstatne jednoduseji.
Pevne nervy
Mroe
Ahoj.
Taky jsem řešila pytlík a u chlapečků by to mělo být o hodně snažší. Jenže asi ne u našeho, protože i ve spánku je takový živý a ráno, když jsem ho rozbalila, byla plínka mokrá a v pytlíku skoro nic. Po několika pokusech jsem to vzdala. Taky celá noc s igelitovým pytlíkem v plínce asi není nic moc. Ve dne, kdy se hýbe, je to totální fiasko.
Připadá mi mnohem jednodušší po ránu chvilku počkat a chytit moč přímo do zkumavky. Nikdy se mi to čekání neprotáhlo na více jak 5 minut. A navíc Radimkovi se holý zadek velmi líbí.
Beruška
Musí se to hlavně dobře přilepit a může se to zabalit i do plínky. Důležité je, aby tam fakt nebyla žádná dírka, protože nám se tam kolikrát dostalo i kakání. Ale píšeš, že malé je 11 měsícu, tak byste to mohly chytit do zkumavky.
No a my jsme přišly na vychytávku, nočník jsem vylila vařící vodou, do prostřed něj položila vyvařenou mističku. Barunku po:,–(ila na nočník, počkala až se v klidu a pohodě vyčůrá, a pak jsem to opatrně, samozřejmě do sterilní lahvičky, či zkumavky přelila. Nosily jsme moč jednu dobu na kontrolu každý týden (máme nemocné ledviny) takže pytlík byla sice alternativa, ale kůže dostávala docela zabrat a čekat se zkumavkou až začne čůrat, no tak to bych se asi zbláznila.
Hamina
Hami, je jí 11 týdnů… No teď spí i s pytlíkem, buď to vyjde nebo ne ![]()
Díky za rady.
Peta
Tak to asi na nočníku ještě nesedí. Viď?? ![]()
Tak to sorry, nějak jsem to blbě četla. Ale pokud jsi to dobře přilepila, tak by to mělo být OK. ![]()
Hlavně, aby výsledky byly dobré a nic Vám tam nenašly.
Tak ať je to vše dobré.
![]()
Hamina
Ahoj,
taky jsme museli jednou přinést moč.
Dostala jsem pytlík a zkusila přilepit
. Plína byla mokrá a v pytlíku ani kapka.
Tak jsem druhý den ráno chytla moč přímo do zkumavky. Není to taky jednoduché, ale když máš zkumavku nachystanou a malá ti bude čurat na přebalováku, tak to chytíš.
Zdeňka
Ahojky,
my ženský máme ten život prostě složitější. Ani pytlík se nám nedá pořádně přilepit ![]()
Peto, držím palce, vypadá to na pěknou bojovku. Hlavně, aby výsledky byly ok. Zdravíme
Jana + Kačenka 10m
Ahoj..
No my jsme ve čtyřech měsících chytali přímo do zkumavky, ale ono to je u chlapečka mnohem jednodušší. Jinak nám dr. taky vysvětlovala, kdyby se nám nepodařilo chytit moč do zkumavky, jak se ten pytlík lepí a ono to je u kloučku tak, že se tam do toho otvoru dá pindík a přiletí a u holčiček se to prostě jen nalepí nebo říkala, že se může počkat až bude čůrat a něco zkusit odchytat.. a taky říkala, ať se to nenechá dlouho přilepené, že by se mohla pokožka oprudit. Tak přeji hodně vytrvalosti..
Holky,
máme zítra přinést moč. Val je 11 týdnů. Poradíte někdo jak se umísťuje ten chytrej pytlík z lékárny do plínky? Nemám pocit, že by mi to bylo jansý…
Díky.
Peta