Rýma maminky během kojení

10142
28.11.10 08:54

Rýma maminky během kojení

Ahoj holky,

poraďte, prosím, co je nejlepší na rýmu maminky, když ale kojím (miminko necelých 20 dní staré).
Dostala jsem rýmu (nic jiného, bez teploty) a vůbec nevím, kde jsem ji vzala, když jsem furt s malou venku…ach jo..jak se ji mohu co nejrychleji zbavit? Nechci nakazit malou, i když prý když je kojená, tak má nejlepší protilátky…ale mě to štve a nechci tady prskat. Co třeba odsávačka na vysavač? Že bych ji použila i já a odsála si hleny…urychlí to nějak moje uzdravení?
Opravdu netuším, kde jsem ji vzala…manžel chodí do práce a je zdravý a já jsem doma a chytnu jí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5200
28.11.10 09:07

myslim ze smrkat umis.o))netrap se vysavacem.ryma jak lecena tak nelecena prejde do tydne az 10 dnu.skoc si do lekarny at ti daji nejaky kapky,kup si morskou vodu na zvlhcovani sliznice,basti vitaminky a bude dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
28.11.10 09:21

Nebo jestli nechceš smrkat vůbec,tak super pomáhá Olynth-kapky do nosu,,to nesmrkáš,rýma fakt zmizí,ale nevím,jestli se může v době kojení,já ho brala v těhu,a mimi od Tebe nic nechytne,neboj,když je kojený,je odolný. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
28.11.10 09:34

zkus tu mořskou vodu, tu můžeš a nám pomáhá, já ji dávám i dětěm na rýmu, normální kapky už ani nepoužíváme. A neboj mimi by nemělo nic chytnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
28.11.10 09:40

ok, nějak to vysmrkám, jen mě štve to frkání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.11.10 10:33

Ještě je super pinosol a Vincentka ve spreji. Jestli tě to hodně trápí, můžeš si koupit roušky, ale podle mě je to zbytečné, jestli se jedná „jen“ o rýmu. Já používala roušku kvůli oparům. Jakmile kojíš, tak dodáváš mimču potřebné protilátky. Já jsem během kojení prodělala spoustu nemocí a skoro nikdy jsem malou nenakazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
28.11.10 10:36

o to právě mi jde…dušinka malá…nechci na ni nic prsknout. Ale právě, když kojíme, tak by to mělo být v pohodě.
Díky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9709
28.11.10 11:09

Já měla taky do měsíce od porodu rýmu a kojila jsem. Strašně jsem se bála, že to malý chytne. Nechytil nic. Používala jsem kapky Pinosol, ony moc nos neuvolní, ale zdá se mi, že urychlují hojení nosní sliznice. Mořskou vodou ve spreji taky nic nezkazíš. A ještě jsem hodně ležela, jak to jenom šlo a prolívala se horkým čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
28.11.10 11:38

Já používala kapky Panthenose s eukalyptem, jsou pro těhotné a kojící ženy a byly celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
28.11.10 18:06

Ahojky, já používala Pinosol do nosu. A jestli můžu poradit tak na ruce antibakteriální gel. Pořídila jsem v lékárně a zrovna ten můj se jmenuje Dettol. Přeci jen člověk nezvládá po každém smrkání mytí rukou. Tedy já měla rýmu hroznou a kolikrát se mi spustilo z nosu i při kojení. Tak jsem ho měla při sobě a hned naplácala na ruce, abych mohla v klidu sáhnout na mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
28.11.10 22:02

Ahoj,ja jsem rymu nijak nelecila,maly ji nastesti nechytil a za tyden byla pryc,umyvej si ruce po smrkani,at na mimco neprenasis bakterie,ale ani to jsem nedelala,protoze bych si umyvala ruce nepretrzite a nastesti jsme to zvladli-tuk tuk,preji,at ryma rychle zmizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joanee
29.11.10 07:47

Ahojky holky,tak nase trimesicni slecny moji rymu bohuzeel chytli… Nestiham se s nimi pres den poradne ani vycurat,natoz si myt ruce po kazdem smrkani,musela jsem smrkat i u koja,no snad si dovedete predstavit ten kraval,kdybych jim vzala kozu :mrgreen: .Ale mela jsem v sestinedeli i teplotu nad 38, a Dr. muj i detska se shodli na tom,ze muzu po koju paralen,morskou vodu a vse ostatni co tady pisete. Jinak holkam pomohl nasivin pro miminka do 1 roku a odsavacka na vysavac,ven s nimi chodim dopo 3 hodky odpo 3 hodky a jediny komu je zima jsem ja :lol: .Takze pohoda,hlavne ze jsou deti spokojeny ne? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
174
5.3.17 19:26

Obnovuji diskuzi.
mate nekdo zkusenost? Dceru plne kojim ma 3 tydny ( narozena o 3 tydny drive, takze malicka) dostala jsem rymu a dcera uz taky celkem tezce dycha. Je mozne, ze chytla rymu ode me? Nebo je to jen shoda nahod? A jak ji mam pomoct? Aby ji bylo lepe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2781
5.3.17 19:52

Ano, je možné, že jsi ji nakazila. Kapat do nosu mořskou vodu nebo Libenar a odsávat, jestli je co.
U nás chytl dvoutýdenní chlapeček nejen rýmu, ale i kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
5.3.17 20:47

@Lidym Asi ma i kasel, sem tam kucka. A dost kycha. Odsavat u takoveho prcka? odsavacka na vysavac nebo manualni? Manualni sem zkousela a vytahlo to minimum a porad slysim ze tam vzadu ma podle toho jak dycha :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí