Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer maminky potřebovala bych poradit mám 6 týdnů starého chlapečka Danečka.Nastydnul nám dostal rýmyčku pani doktorka nám dala sterimar a pak se nám obvěvil kašel.tak jsem opět šla k doktorce protože ten kašílek je ošklivej má ho nejspíš na pruduškách.Pani doktorka nám nic nedala prý mu mám čistit nosánek a větrat.byla jsem v lékárně ale bohužel mi nic nechtěli dát.V pondělí budu volat doktorce protože ten kašel nemizí a nevím čím bych mu pomohla od toho kašle
Malé dala doktorka na kašel Sinecod - to jí byly 2 měsíce. Pravda ale je, že ho neměla nijak hrozný…takže těžko soudit, jestli by Vám pomohl. Každopádně držím palečky, ať se malý brzo uzdraví ![]()
takhle malému dítku asi hned tak žádný lék nedají. a hlavně se my zdá že nedůvěřuješ svojí lékařce. hodně odsávej ,zvedni matraci a dodržuj režim co ti dala doktorka. ![]()
Náš malej měl taky kašel z rýmy když měl pár týdnů - doktorka nám tehdy doporučila pár kapek homeopatického sirupu Stodal.
Ahoj. Malá mi dostala kašel,když měla 2 týdny. Protože byla sobota, tak jsem volala do nemocnice a tam mi řekli, že ji mám dávat jitrocelový sirup.
Opravdu na kašel u miminka zabírá odsát nosánek. Syn měl ošklivý kašel ve 4 týdnech. Občas kašlal tak, až se začínal jakoby dusit a nemohl popadnout dech a odsátí bylo opravdu jediné co pomohlo. Na kašel takhle malé maminka nic nemůže
Přesně tak, 90% kašlíků u takhle malých miminek je od špatně průchodného nosu.
Já bych ale každopádně dělala jen to, co řekla doktorka a nezkoušela nic dalšího. Pokud nemá teplotu a jenom kašle, do pondělka to vydrží a doktorka ho může v klidu zkouknout znova. U takto malého miminka bych rozhodně sama (ani po případných doporučeních kamarádek či emaminek) žádné léky nezkoušela.
Kačka dostala Fenistil kapky, aby rychle splaskla sliznice a hedelix (druhá dala Prospan) a jako maličké i Spiropent (na předpis) na uvolnění a rozšíření dýchacích cest.
A já koupila Nasivin pro miminka a když je nejhůř, kapnu.
naše mala taky měla kašel ve dvo měsicich možna dřiv a doktorka nam doporučila sirup Hedelix je bylinkovy tak by to melo byt v pohodě