Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám dotaz ohledně píchnutí ouška. S malou jsem objednaná na úterý na píchnutí normálně k doktorovi, ale teď jsem od kamarádky slyšela, že musí být naušničky naložené do lihu
když jsem malou objednávala tak se mě akorát ptali, jestli už máme ukončené základní očkování a to bylo vše. Takže vůbec nic o tom nevím a prý musím mít ňákou slabou čepičku, že jí bude malá muset mít asi 6 hodin
Prosím napište mi jak to probíhalo u vás
A platili jste za to něco??
Moc vám děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj,
taky jsme nechávali píchnout ouška. Náušnice stačí dát na 1 den do lihu nebo slivovice a v té skleničce přinést k MUDr.
S čepičkou jsme k MUDr. přijeli a chtěla ji hlavně proto, že se jí hned po píchnutí dala čepka a pod ni šouply na ouška tamponky. Ale žádné doporučení čepičky na 6 hod se nekonalo, po příjezdu domů jsme ji normálka sundali. A platili jsme 200Kč, ale to bude mít každý MUDr. jiný ceník…
Jé tak to děkuji za odpověď, já si myslela že to dá jen doktor na chvilku do lihu a hned jí to nasadí, tak ještě že to vím, kamarádka taky platila 200.-Kč. A plakala malá hodně? A neměli jste s ouškama po píchnutí žádný problém nehnisalo jí to a netahala si za naušničky? Už se moc těším až je bude mít ale mám z toho docela strach ![]()
My nechávaly píchnout nějak kolem tý hexa. Platily jsme 120,– Kč (skoro před dvěma lety). Musela jsem 24h předem naložit náušničky do lihu (použila jsem ten pupíčkový, který nám zbyl po otírání pupíčku). Dr. Terce píchla náučničky, navlékla je a zalepila (že byla jako „Otík“.
. O čepičce nic nevím. Dostala normálně potom čepičku na ven (bylo to v zimě) a šlo se. Pak jsem musela ouška mazat tuším Framykoinem a šoupat s náučničkama aby se nepřilepily a špatně to nesrostlo. (asi) Ale během pár dní to bylo v poho. ![]()
Ahoj,tak my jsme platili 200kc,nausnicky byli v lihu pres noc a vzala jsem to sebou doktorce v lahvicce,jak to bylo namocene,slabou cepicku jsme meli taky,dali ji to hned po pichani a pak jsme mazali dirky framikoinem a kazdou chvily pretaceli nausnice aby nesrostla dirka
my jsme dali naušničky do zkumavky s lihem a dr nás při píchání naušniček vyhodila do čekárny a malá řvala jako tur.....čepičku jsme mít nemuseli,kolik kč už si nepamatuji,myslím 150kč ale je to už skoro 7let.......dneska hodně maminek nechává naušničky nastřelit
Moje obe hodne breceli po pichani a starsi jeste 2hodky doma a mladci doma vubec,vlastne ji to pichli sla jsem pro ni do ordinace,protoze predtim me vyhodili do cekarny pochovala jsem ji a bylo hned po placi pak usla,tak to bylo v poho
No, Simča plakala chvilku, spíš byla naštvaná, že na ni MUDr. vůbec sáhla
Ona prokřičí celou dobu, co jsme v poradně, takže náušničky k tomu už byly celkem brnkačka
A MUDr. byla rychlá. Hned jsme dostali mastičku s ATB a každý den jsme mazali a náušničky protáčeli. Jinak v pohodě, prtě si za náušničky netahalo
Neboj, to zvládnete ![]()
Ahoj, to samé, co holky. Jenom doplním, nám dr doporučil, abych ty naušničky před hozením do lihu svázala k sobě, aby se mu to lépe vyndavalo a náhodou třeba nespadlo. A existují znecitlivující náplasti, mně jí prodal přímo dr. Ta se nalepí půl hodiny před pícháním, ale mímo stejně pláče, jak se mu drží hlavička, ale aspoň ho to nebolí. V lékárně je prý taky prodávají, ale po vícero kusech a dvakrát levné prý nejsou. Za poptání nic nedáš ![]()
Ahojky - mně řekla doktorka, abych náušničky dala do lihu na 3 dny. Vymyla jsem prázdnou skleničku od nějakých vitamínů, dala líh a tak jsem to nesla i k doktorce. Čepičku jsme mít nemuseli, naše pediatrička to přelepuje náplastí, která se tam má nechat do druhého dne. Ouška jsem pak (od 2. dne) měla 3× denně čistit lihem, co v něm byly původně náušničky a mazali jsme Framykoinem. Jo a platila jsem 300,– Kč.
Ahoj, my teda byly naušničky nastřelovat. Proč nejdete vy? Nebo chceš přímo nechat píchnout? Já jsem slyšela, že nastřelení je míň bolestivé. Nemám teda s čím srovnat, ale my byly nastřelit před týdnem a naprosto v pořádku. Plakala tak 3min. Stálo to 200kč, naušničky k tomu, které si můžeme po 6ti týdnech vyměnit. Naušničky by měly být prý naložené v lihu nebo slivovici
.
To je zajímavé, co doktor, to jiný názor. Naše dr. říkala, že rozhodně nemazat lihem, že se kůžička akorát vysuší a pak popraská. A rozhodně nemazat preventivně framikoinem, že jsou to antibiotika, takže až kdyby ouško začalo hnisat.
Jinak my jsme nakonec taky nastřelili a super.
Já se toho nastřelení bojím, myslím že přeci jen od doktora je to spolehlivější
, no ale jestli musí být naložené v lihu víc jak den tak nám to nepíchne, protože líh musím koupit, takže až v pondělí a v úterý ráno jsme objednaný ![]()
ahoj, ja tedy doporucuji nastreleni! dite u toho ani nebrecelo, delal nam to pan doktor na klinice na ORL, vybrala jsem si sterilni chirurgickou ocel, tu mela 3tydny mazala jsem bactrobanem, a nechala jsem zlate v lihu asi tyden az se zahojili ouska tak jsem dala zlate. Ja jsem pro nastreleni! byla jsem moc spokojena, ani se ji to nezanitilo
lihem usi nemazat, ale dr. predepise bactroban, framykoin
Ahoj, tak my jsme taky píchali, náušničky jsme měli 2 dny naložené ve slivovici a v ní jsme to pak nesli i k Dr, platili jsme 200Kč, malá řvala taky jako tur, ale jenom když byla se sestrou a Dr. v ordinaci(já jak jí slyšela tak jsem taky brečela v čekárně
)Čepičku taky chtěli a chtěli i plínku na přichycení ručiček k tělu, doma byla malá v pohodě, akorát si za náušničku v pravém uchu docela tahala, tak vykřivila zapínání až se jíto začalo při malém zatahání odepínat, nedávno jí vypadla tak jsem to trošku porovnala, a od té doby náušnička drží. Jinak ATB mast nám taky doporučila- použila jsem asi 3× aby to nepřischlo.
Jinak přeju klidné píchání, málo slziček a dobré hojení ![]()