Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám ty kapičky pomáhaly jen ze začátku, pak už je ani nemělo význam dávat. Zkoušeli jsme hodně věcí. Kmínový vývar (polévková lžíce na 2dcl vody, chvíli povařit a dát lžičku před každým kojením)- ten pomáhal asi 2 týdny. Pak jsme přešli na lžíci hroznového cukru do trošky odstříkaného mléka a ten tedy nepomohl. Lactobacílky nám pomohly, ale malého bolelo bříško. Nahřívali jsme bříško - malý se většinou po 5-ti minutách uklidnil a usnul. Za mne pomáhá nejvíc rektální rourka a účinek je okamžitý.
Martik82 píše:
Maminky, prosím poraď te mě,jak často můžu podávat kapky Sab simplex,abych miminku neublížila. Mojí dcerce jsou tři týdny a žačlo jí bolet bříško.V lékárně mě řekla, že 3 krát denně po 15 kapkách. V letáčku je napsáno, že se může přidávat do každé lahvičky s pitím,ale já malou plně kojím.Máte s tím některá své zkušenosti? děkuji.
Nám napsala paní doktorka taky dávkování 3×15kapek
A ja bych mela dva dotazky:
1, jak dlouho se mohou kapicky podavat. Na pribalovem letaku je, ze 3 dny a pak musi stanovit davkovani lekar.
2, za jak dlouho a jak dlouho kapicky pusobi? Davala jsem prvne vcera ve 13, pak v 16 a 18:30hod. a zadne velke zlepseni jsem nezpozorovala ![]()
Marecka nam v noci prdiky budi, tak jsem si myslela, ze by mu Sabik pomohl, aby klidneji spinkal.
My je dáváme nejdřív tak po pěti šesti hodinách,dr. říkal že zaberou až tak třetí den,nám teda pomohly.Hlavně i když příjde zlepšení,nemají se vysazovat.
sabíci nám dost pomohli.Dávala jsem je před každym druhym kojením.Malej měl nejvíc bolení až kolem 6 večer. nehledě v letáku je psáno že se můžou přidávat při každém jídle.Taky jsem plně kojila a kapky kapala přímo do pusinky a v poho.
my je taky dávali před každym papánim a bylo dobře, postupem času jsme je vyměnili za jiné, a ty byli lepší, řekla bych.. ![]()
Nám doktor naordinoval 3krát denně,jakto že můžete před každým kojením?
Máte asi starší miminko ![]()
rozmary píše:
Nám doktor naordinoval 3krát denně,jakto že můžete před každým kojením?Máte asi starší miminko
já měla taky od dr.že můžu asi 3× denně 6-8kapek,ale to fakt nezabíralo,tak jem to po přečtení upravila a bylo líp.Těsně před 3měsícem ale prdíky zmizely a byl klid ![]()
Mne prave dr. rekla jen to, ze kapky Sab simplex a hotovo. Zadny davkovani - kolik a jak casto mi nerekla. Je fakt, ze jsem se neptala.
No tak uvidime, jak to pomuze. Mary je docela statecny - ani nijak neplace. Ale je mi ho lito, jak heka a krouti se.
Ahoj,tak jsme včera zvýšily dávku,dala jsem malý kapičky pětkrát za den,při kojení,tak jenom doufám že jsem tím něco nepos…a.První týden nám stačily třikrát denně,ale asi už si na ně zvykla nebo co a prdíky nás trápěj celou noc. ![]()
Nemůže se tím malá předávkovat,když jí to dávám častěji?Mám totiž pocit,že to už snad vůbec nezabírá,nebo je to po těch kapkách ještě horší ![]()
Rozmary, tak mam podobnou zkusenost. Sabika davam tyden a bud uz nefunguje nebo nevim
Kazdopadne posledni dve noci zase hruza des. Ja bych to i nejak zvladla, ale je mi strasne lito Maryho, jak se porad krouti a nemuze poradne spinkat.
Dneska jsem uz Sabika nedala. Manzel koupil Baby Calm, tak ho zkousime. Jsem zvedava, jaka bude noc ![]()
dusicka.. píše:
Rozmary, tak mam podobnou zkusenost. Sabika davam tyden a bud uz nefunguje nebo nevimKazdopadne posledni dve noci zase hruza des. Ja bych to i nejak zvladla, ale je mi strasne lito Maryho, jak se porad krouti a nemuze poradne spinkat.
Dneska jsem uz Sabika nedala. Manzel koupil Baby Calm, tak ho zkousime. Jsem zvedava, jaka bude noc
A co to je ten Baby Calm?
Prirodni kapicky - obsahuji glycerin, fenylkovy, anyzovy a matovy olej.
tak nám pomohly baby calm daleko víc než sab simplex, dávala jsem je malýmu do každého mlíčka snad už od 3 týdnů, někdy musela ale přijít na řadu i rektární rourka