Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
natálka píše:
tak nám pomohly baby calm daleko víc než sab simplex, dávala jsem je malýmu do každého mlíčka snad už od 3 týdnů, někdy musela ale přijít na řadu i rektární rourka
Tak tu rourku máme taky
Ahoj Dušičko,tak pak písni,jestli je to lepší.Zítra jdeme do poradny,tak to řeknu doktorovi.
Rozmary, vcera jsem dala tyhle kapicky jen 2× - odpoledne a pred spanim. Nevedela jsem, ze se redi koj. vodou, tak jsem ji pri odpoledni prochazce teprve koupila ![]()
Nevim, jeslti je to jen muj pocit, ale noc byla klidnejsi. Sice pri nocnim koju prdel jak o zivot, ale ze spani neplakal, ze by ho brisko bolelo..
Milé maminky, mám Tomáška
9.týdnů.Byli jsme 6.-ti týdnech v nemocnici a tam jsme dostali kapky SAB SIMPLEX, protože malého moc trápily prdíky.Bral antibiotika, kvuli zánětům obou oušek.Doktorka mi říkala, dávejte 10 kapek ob kojení, ale moc mu nezabíraly
, pomohla až rekt. trubička.Doma piju fenyklový čaj 2× deně a kapky už vůbec nepotřebujeme
. Hodně štěstí a hlavně miminkům žádné bolesti bříška přeje Blanka ![]()
Já to podávala od 1 měsíce před každým kojením, pak jsem přešla na Baby Calm. Od pěti měsíců jsem s užíváním přestala a vše je v pořádku.:-)
My dáváme sab simplex už od dvou týdnů. Pomáhá to paráda, od té- doby prdíme o 106 ![]()
Tak mi první měsíc dávali Lefax, protože nám Sabík nepomáhal… A od 1. měsíce dáváme probiotika Laktobacilky baby , které jsou i na podporu imunity a jsou úžasné,moc pomohli. Teď jsou malé 4 měsíce a dávám jen ob den.
Nam nejvic pomohl lefax a masticka na brisko pupik syn strasne trpi tak ted zkousime sab simplex a uz to taky neni tak hrozny, mame uz asi patey kapicky za sebou ale doktorka nam rekla ze mame zkouset ne kazdymu pomuzou hlavne je dobry nechavat dite v teple rozbaleny aby si poradne mohlo prokopavat nozickama a cvicit mu snima obcas ho dawam i na brisko nebo mu delam teple obklady.chce to fakt zkouset a mit silne nervy
Ja použivam pro dceru sab simplex a davam to podle potřeby. jinak se dava 3 krat po 15 kapek.tim neubližiš. ja jsem to tak davala malemu jak byl miminko a byl v pohodě.
Můj prcek už od narození trpí velkýma problémama s kakáním a bolením bříška, vyzkoušela jsem jako první to nejdražší ty probiotické kapky Bia Gaia za 680 kč a ani po 14 dnech žáný účinek, takže vyhozené peníze, pak jsem zkusila Baby Calm a taky nic.Ted zkouším Sab Simplex tak jsem zvědavá
U nás tyhle kapky vůbec nezabrali, přešli jsme na jiné (espumisan, baby calm), ale ono je to určitě dítě od dítěte, takže prostě zkoušet a počkat, až něco zabere.
Zkoušíme, zkoušíme, ale je mi ho líto když vidím jak se trápí a nic nezabírá:-(
Tak nás taky trápili prdíky, dávala jsem sab simplex 3 x denně 6 kapek na lžičku do odstříkaného mléka, tak dvakrát za den před kojením trošku fenyklového čaje a já popíjela kmínový čaj a vzdala se mimo nadýmavých jídel a kořeněných. U postýlky fén a myslím, že jsme to zvladli v pohodě. Párkrát jsme ponocovali, ale jinak jsme to s touhle kombinací zvládali na výbornou. ![]()
Já dávám sab simplex tak jak to je napsané v letáčku 15kapek před každým jídlem, tak to nedávám před každým ale tak jak vidím že se malý trápí. Jsou mu 2 měsíce. Co se týče toho co bych všechno neměla jíst, když kojím, tak asi nejím skoro nic.Budu doufát že se to zlepší jak bude mít malý 3 měsíce