Sab simplex

440
8.4.06 17:55

Sab simplex

Maminky, prosím poraď te mě,jak často můžu podávat kapky Sab simplex,abych miminku neublížila. Mojí dcerce jsou tři týdny a žačlo jí bolet bříško.V lékárně mě řekla, že 3 krát denně po 15 kapkách. V letáčku je napsáno, že se může přidávat do každé lahvičky s pitím,ale já malou plně kojím.Máte s tím některá své zkušenosti? děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
8.4.06 18:00

Já bych jí kapičky dávala na lžičku vždy s trochou odstříkaného mléka. Zeptej se na to spíš doktorky. Na dávkování a tak. Jinak s kapkami máme výborné zkušenosti.
Luca, Áňa a mimi 30tt

• Citovat
  • Upravit
61
8.4.06 18:04

Ahoj, nám řekli v porodnici, že by měla dostat 40 kapek denně. Někdo si to rozdělí na 4×10 kapek a někdo třeba si to rozpočítá na každé kojení. Později (ale fakt už nevím kdy) jsme jich mohli dát až 6 x denně 15 kapek.
 Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
8.4.06 18:24

Ahoj,

našemu Tobískovi jsou 4 týdny a SAB Simplex také užíváme. Dávám ho samotný na lžičce mezi kojením a to 3-4 denně 10 kapek. Je to na doporučení Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
8.4.06 18:40

Ahoj, my dávali 3×15 kapek, ale vím z práce (dělala jsem na dětském v nemocnici), že se může dát i 5×10 kapek. Nejlépe vždy ob kojení. A dává se správně těsně před kojením, nebo ev. i v průběhu kojení. Ne mezi jídli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.4.06 18:44

Ahoj, my jsme jsme dávali kapičky, když jsem viděla, že ho bříško bolí, ale když jsem byla v nemocnici, kde bylo miminko, které mělo taky 1 měsíc, tak dostal kapičky před každým papáním, ale hlavně dávej pozor na to co jíš, u nás to byly třeba rohlíky. Jinak můžeš zkusit trubičku, a nemusíš se bát, že se na ní zvykne, teď máme 6 měsíců a prdíme sami.- :)

• Citovat
  • Upravit
Ha
514
8.4.06 18:54

Ahoj,
my dávali Sab Simplex v prvním měsíci před každym kojo (na lžičku s troškou odstříkaného mlíčka), na večer až do posledního před spaním. Později dětská doktorka doporučila od cca 12,00 hod dopoledne, což vycházelo tak 4× v ten den (malá chodí spát velmi pozdě) a vždy po 8kp.
Já myslím, že jí to od prdíků dost pomáhalo.
Teď už jí je dávám jen 1× - 2× denně na večer do flašky, cca 10kp.

Pa,
Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
8.4.06 19:03

Holky děkuju, jste moc hodné! Snad to pomůže!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
8.4.06 19:13

KApky sab simplex se do těla vůbec nevstřebávají. Klidně můžeš dávat před každým kojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.4.06 11:41

Malému jsou 4 měsíce a Sab taky užíváme. Snad od začátku měl hrozné bolesti bříška - úplně křečovatěl a rudnul. Dávali jsme 7 kapek SAb na lžičku před každým kojením. Zezačátku žádný velký účinek ale pak se to zlepšilo. Ale vůbec nejvíc nám na prdíky pomohla autosedačka - takovéto vajíčko. Malého jsem do ní po:,–(ila a on se dokonale vyprděl a byl zase na chvilku klid. Autosedačku používáme dodnes jako takový záchod. Téměř pravidelně když v ní po ránu sedí udělá tu svoji potřebu.
Nevěš hlavu kolem 3 měsíce by prdíci měli přestat.
Já dávám Sab ještě i dnes na noc. Preventivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
10.4.06 11:20

Sab simplex 5 kapek do kazde lahve nebo pred kazdym kojenim

Taky davame Sab Simplex - davam od malicka 5 kapek na predepsani od doktorky, tak doufam ze ona tomu rozumi. Ted uz premyslim ze prestanu, ale nemam odvahu, protoze si moc dobre vzpominam jak holky trpely kdyz byly mensi. Ted je jim 4 mesice. Mej se krasne Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
15.4.06 21:23

Ahoj…

Já jsem malému dávala kapičky na lžičku, nebo jsem koukala, že se taky prodává taková stříkačka na podávání léků, ale myslím, že bude stačit plastová lžička…

Oluska a Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
15.4.06 22:54

Já jsem kapičky dávala 3krát po sobě - kojo před koupáním, před spaním a první noční.
 A.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
7.10.10 20:52

Ahoj maminky,nečetla jsem všechno,jenom by mě zajímalo jaké máte zkušenosti s těmito kapičkami,malé je devět dní a děsně nás trápí prdíky,doktor nám napsal tyhle kapky,s tím že nemusí zabrat,máme počkat tři dny a pak se uvidí jestli zabraly,je mi jí hrozně líto když vidím jak se svíjí bolestí,máte s tím dobré zkušenosti,nebo spíš s mám počítat s neúspěchem?

• Citovat
  • Upravit
4780
8.10.10 15:31

Nám to moc pomohlo. Dáváme je doteď. Ještě dáváme i probiotika Bio Gaia z Polska a malej je v pohodě. Taky jsme měli dny, kdy strašně trpěl. Ale třeba kámoška říkala, že jim Sab simplex vůbec nezabral, že používali Baby calm. Ten jsem nezkoušela. Ale vyzkoušej a uvidíš. Každý miminko reaguje na něco jinýho. Vůbec se toho neboj. Anebo je taky dobrý Infacol, ten jsme taky měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí