Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat malí je necelí 2 měsíce. Používáme kapky Sab simplex..CHci se zeptat na davkování kolik ji mohu dat kapiček do mléká na celý den
Tak koukám, že nejsme jediné koho prdíky trápí
Dneska se malá celý den kroutila a řvala bolestí, tak jsem začala hledat.. po jaké době (kolik dní bolestí) jste začali dávat kapičky? Nám jsou teprve 2 týdny ![]()
Ahoj, užíváme sab simplex. kojíme 8× denně dáváme dle rady doktorky 5-7 kapek před jídlem. Po třech dnech začaly kapky konečně fungovat. kadí o 106 otázka zní: Nemůže být dehydrována? díky holce je 19 dní )
@Otec s bradavkou píše:
Ahoj, užíváme sab simplex. kojíme 8× denně dáváme dle rady doktorky 5-7 kapek před jídlem. Po třech dnech začaly kapky konečně fungovat. kadí o 106 otázka zní: Nemůže být dehydrována? díky holce je 19 dní )
otče s bradavkou, moje malá kadila zezačátku po každém kojení.. Tak myslím, že bude ok ![]()
JJ, vše je asi OK. Jen jak ta stolice vystříkla to bylo pro nás nové. a protože je každý den co řešit každý den je něco ) (teplota, pupík, barva stolice, teplota pokoje, množství pití a hlavně křik při prdících) člověk už přemejšlí nad všim. Jsme pološílení prvorodiči. Nicméně prý se to bude jen lepšit a je fakt že už spí i 2-3h v kuse. Takže děkuju a já se zase určitě na něco zeptám a tohodle fóra využiji. dík a dobrou noc (na 2 h))))
Ahojky, já bych se radši zeptala dětské doktorky, jak to přesně používat. Možná Ti poradí i něco jiného. U první dcery Terezky mi dr. radila i Espumisan, ale ten mi nedoporučovala používat dlouho.Tak jsme to střídali i se Sabem.Tak se radši poptej.
Náš malej má měsíc, Espumizan nepomohl vůbec
, Sab simplex je jen na doporučení lékaře jinak prý od tří měsíců
. Probiotika jsou strašně drahý a vůbec nemusí pomoct
.
Teď zkoušíme Infacol, tak uvidíme, snad pomůže.
Chtěla bych se zeptat do jakého věku dítěte se tyto kapky třeba biogai můžou dávat? doma se dohadujem, aby jí spíš neublížily..
Tak zkušenosti po téměř dvou měsících. Infacol zabral jen na chvilku, SabSimplex jsem úplně zavrhnul, protože kamarádovo malej po něm měl ještě větší problémy a museli nějakou dobu rourkovat ![]()
Nakonec jsem koupil probiotika Baby Gaia, dávali jsme jednu kapičku před kojením 4× denně, hlavně na noc. Docela malýmu ulevily, sice ho prdíky pořád trápily, ale už mu to šlo lépe a v noci spinkal skoro celou noc. Budil se jen jednou za noc na krmení.
Teď už je větší a efekt probiotik už není takový, ale teď jsme pro změnu zkusili ten Espumizan, který ze začátku byl úplně na nic a teď zabral.
Takže bych asi doporučil to zkusit a trošku to prostřídávat.
Za nejlepší považuju polštářek Babylove z DM kterej má v sobě třešňové pecky. Nahřejete v mikrovlnce a teplé přikládat na bříško a to zabírá úplně nejlíp. ![]()
Ty kapky jsou na predpis nebo si je muzu dojit normalne koupit?
@Anonymní píše:
Ty kapky jsou na predpis nebo si je muzu dojit normalne koupit?
Normale je prodávají v lekarne.
Nám říkala dr, že se mají dávat před každým kojením a to až 10 kapiček klidně.
Zajímalo by mě, jak dlouho se mají ty kapičky užívat, jestli nevadí užívání v takové míře několik měsíců nebo jak to je..máme 2 měsíce, a užíváme to skoro celou dobu
Já už zkusila všechno možné od nejdražších Bio Gaia za 700kč a až po ty za 100kč sab simplex, infacol, baby calm a nepomohlo vůbec nic, jen vyhozené peníýe. Malý už bude mít 4 roky a pořád nás bříško hodně trá=í po celý den, takže už jen doufám že to brzo přejde