Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, chci se zeptat, po přečtení pár diskuzí jsem se dozvěděla, že salko na karamel se vaří 2 h čistého varu…ale ejhle, teď sem to otevřela a jak bylo teplé trošku vyteklo a je stále mléčné, prostě nechutná jako karamel
mám tam dírku jen jak jsem tam vrazila ten otvírák, myslíte, že ho ještě můžu třeba na půl ponořit a nechat ještě vařit? aby se to dodělalo??
díky za rady : )
Kdyz to neponoris uplne myslim ze klidne muzes.
Jinak ja varim 1.5 h v papinaku
Vařila jsem 2h bez papiňáku a otevřela až po úplném vychladnutí (tak to bylo v receptu). Bylo výborné. Pak jsem koupila karamelové salko a už nikdy, celé jsem ho vyhodila
, a to je u mě co říct..
No já vařila dvě hoďky ponořené ve vodě a je to málo
sice to má už takovou karamelovou barvu, ale chut karamelu fakt ne
tak to zkusím dovařit, holt si dyžtak půjdu do večerky pro nový salko ![]()
A já už nevařím vůbec, jelikož jsem objevila plechovku salko karamel už hotové (použila jsem ho do košíčků o Vánocích - bylo skvělé)
Takže nevařit a hledat v regálu ![]()
Ja varila podle nejakeho receptu ctyri hodiny a bylo akorat…
Vařila jsem v papiňáku hodinu a v pohodě, musí být celé ponořené. Jinak rozdíl mezi zkaramelizovaným salkem doma a v obchodě je rozdíl dost patrný, nejvíc mi teda chutná salko nekaramelizované ![]()
Ja varim dve hodiny ale necham ho vychladnout zavrene tak to asi jeste dojde. Teple bych mela strach otevrit aby nevybuchlo
. A to kupovane je teda hnus fialovej ![]()
@Evca151 ja myslim,. ze kdyz mas dirku, tak uz ne - dirkou ti to vytece, jak to zvetsi objem a navic uzavrena plechovka sama o sobe funguje jako papinak. jednou jsem salo prelila do kastrulku a zkousela karamelizovat primo, ale neslo to, vyparila se voda a ze salka se stala tuha koule.
to kupovane karamelizovane jsem taky mela, samotne mi nejelo, ale jako napln do kolace bylo vynikajici.
Tak se pobavte nad mojí šikovností
asi by to dovařit šlo, ale než jsem vykoupala malou, tak se voda vyvařila a salko se připeklo
takže už se nedozvím, jestli to funguje
barák mi smrdí, jako by jsme vyhořeli…no nevím, co to mám dneska za den blbec!!!
Nejhorší je, že večerka má do osmi, tak holt zítra medovník ke kávě nebude
kdo ví, co bych na to dneska ještě dokázala zvorat ![]()
@Evca151 Nevím, jaký máš na medovník recept, ale ten je potřeba nechat rozležet, ne? Takže stejně by to na zítra moc nebylo. Aspoń teda ten, co jsem zkoušela já. Byl výborný, ale až 3. den. ![]()
Kupuju si uz hotove salko karamel a nemusim nic varit
navuc je hezky huste a hladke v celem obsahu.
Tchyne varivala a kdyz objevila salko karamel, tak uz na to prdi. Takze ve finale chutove v naplnich je to asi stejne. Mne to nakoupila taky, udelala jsem z toho kamaramelovy krem na dort (pod potazeni marcipanem) a vsichni se mohli zblaznit ![]()