Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ale to je večer a přes den bych potřebovala taky poradit, jak ho naučit, aby usínal sám. Musíme ho vždycky v kočárku vozit než usne a to někdy se tak vzteká, že ani neusne, tak ho zase po dvaceti minutách celého zpoceného vytáhnem. Večer to je ale už hračka, to usínání. Tak poraďte, jak to udělat přes den ![]()
ahoj, take jsme nejdriv vzdy pred spanim vozili v kocarku…uz jsme se zdokonalili a popojizdime postylkou
. misa
chtěla bych se zeptat co je baleni do vanocky??dát diteti napit v leze a nedat rihnout-není to špatně,
Mám problém s čerstvě 4 měsíční holčičkou-sama neusne,musíme ji vozit i večer v kočárku a i tak spí max
4hodky-pak nakojim spí 1hod a pak už neusne děkuji
Vánočka - zavinout pevně ruce. nazývá se to „podle Karpa“ … stačí vyhledat. V porodnicích takhle zavinují do látkové plíny.-)
tak vánočku praktikujeme od porodnice-tam nás to naučili
jen jsem tedy nevedela že se to takto jmenuje.já ji takto večer vážu a ještě dám do zavinovačky a pak do kočárku aby usla-manžel takto večer vozí i
45 min než usne.když jdu na balon a snažim se ji v rukách ukolébat tak je to min 1/2 hod poté postýlka a pak po 15min se probudí
vážně jsem bezradná že neumim uspat dítě,ale dříve ten kočár byl tutovka ale ted nejak protestuje a to je unavená-mne si oči.Včera tak spala od 22-23.30 pak si hrála od 01-04 a pak spala po mém ručním houpání do 6.40.Dítě potřebuje více spánku nebo je možné se spánek ji nechybí??bojim se aby to nemělo vliv na její vývoj tak přes den chodim 2× denně na 3hodiny ven aby to dospala.jen já to dospim asi až v hrobě ![]()
No, ono to je takové pojmenování jako že děti zavinuté vypadaj jak vánočka:-)
Teď jsem četla, že při tomhle usínání mimo postýlku a pak přenášení je důležitý, aby mrně bylo v hluboké fázi spánku. A je to asi fakt, když ji přenesu chvíli po usnutí, ještě sebou cuká, usmívá se atp., tak se mi za pět minut probudí. Když vytrvám, je to v klidu. Taky teda záleží na unavenosti.
ladybirdi píše:
tak vánočku praktikujeme od porodnice-tam nás to naučilijen jsem tedy nevedela že se to takto jmenuje.já ji takto večer vážu a ještě dám do zavinovačky a pak do kočárku aby usla-manžel takto večer vozí i
45 min než usne.když jdu na balon a snažim se ji v rukách ukolébat tak je to min 1/2 hod poté postýlka a pak po 15min se probudívážně jsem bezradná že neumim uspat dítě,ale dříve ten kočár byl tutovka ale ted nejak protestuje a to je unavená-mne si oči.Včera tak spala od 22-23.30 pak si hrála od 01-04 a pak spala po mém ručním houpání do 6.40.Dítě potřebuje více spánku nebo je možné se spánek ji nechybí??bojim se aby to nemělo vliv na její vývoj tak přes den chodim 2× denně na 3hodiny ven aby to dospala.jen já to dospim asi až v hrobě
jj hluboký spánek máme až nám odpadne dudlík ![]()
je někde dané kolik hodin v noci a přes den mají naspat 4 měsíční mimi?vím že každé je individuální ale spánek je přeci nutný pro správný vývoj nejenom mozečku.Poradte prosím jaký režim by byl nejvhodnější se spánkem a aktivitami.děkuji