Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na me nekdo tukal vcera v 10, spletl si cislo baraku…jako vydesena v ten moment jsem byla, neohlasene navstevy k nam nechodi, uz vubec pozde vecer a ja sama doma s ditetem…ale prijde mi, ze panikaris trochu moc
Mas nejaky duvod byt takhle uzkostna? Nejaky spatny zazitek? Vykradli vas nekdy nebo neco?
Ten „facepalm“ smajlík tady fakt chybí. No snad ti policajti nechyběli někde jinde. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,v pondělí na mě někdo v půlnoci tukal a od te doby se bojím sama doma. Volala nsem policii, přijeli celkem hned ale stejně jsem se klepala ještě 2h potom. Soused to nebyl a nenapada mě nic jiného než ze někdo zkoušel zda jsem doma. Mám hrůzu usnout. Soused bydlí přes chodbu a dal mi na sebe číslo ať kdykoliv volám. Policie přijela za 5 min. Ke dveřím jsem dala stafle které spadnou když někdo otevře takže by mě to mělo probudit. Ale stejně mám panický strach a porad přemýšlím kdo nám mě tukalKez by to byl třeba jiný soused fo si spletl patro ale tomu moč nevěřím
Ke mně se už dvakrát dobýval tukáním a i klíčema ožralý soused, co si spletl tři patra.
Kdyby to byl nějakej fešák, tak bych ho pozvala dál, vypadá ale hrozně, tak ho odesílám k manželce.
Policii bych kvůli tukání fakt nevolala, to by v našem věžáku, kde pořád někdo bloudí, museli přespávat ![]()
Ja bydlim sama a to, ze nekdo v noci a i pres den zvoni je celkem bezna vec. Pokud to neni nekdo ohlasenej nebo necekam postu, vetsinou si jen reknu jdi do pr.. a nejak me to nevzrusuje. Tukani se mi jeste teda nestalo, mame tu dverma oddelenou chodbu verejnou s vytahama od chodby s bytama. To uz bych mozna malinko zpozornela, vecer se zamykam na retizek. I kdyz muj pes by asi vzbudil svym stekotem cely patro, kdyz zvoni zvonek nebo slysi sramot na chodbe, steka jak prastena.
Doporucuju poridit si psisko, ja se takhle v noci taky casto bala az zbytecne moc a mela problem kvuli tomu usnout, ale od te doby, co mame psa, tak mam pohodu, protoze me vzdycky upozorni na neco neobvykleho - ani nemusi stekat, jenom se v noci vzbudi, vstane, jde zkontrolovat ke dverim, pokud nekoho slysi na chodbe, pripadne u toho trochu vrci a kdyz zjisti, ze zvuk se ke dverim neblizi, tak se vrati spat… pokud by tam byl clovek a jeste k tomu cizi, tak zacne dost stekat
a taky by ses mela nejak vnitrne vyklidnit, treba zacit chodit na jogu nebo tak neco, to muze pomoct ![]()
Být tebou jsem na tom stejně, může to být soused, opilec, blbý opilec, ale nikdy nikdo neví. 6e jsi zavolala proč ne, od toho jsou aby případně chránily. My jsme z vesnice takže taky noci sama moc nemám v lásce, kor když před nějakou dobvou vykradkli sousedy kteří spaly ve vedlejší místnosti. Měj furt tel po ruce, zamykej pořádně a jestli se cítíš bezpečně díky zábranám dej jich kolik chceš. A hlavně neboj je to čerstvý zážitek, pár nocí v klidu a zase bude dobře
![]()
@honeybunn píše:
Doporucuju poridit si psisko, ja se takhle v noci taky casto bala az zbytecne moc a mela problem kvuli tomu usnout, ale od te doby, co mame psa, tak mam pohodu, protoze me vzdycky upozorni na neco neobvykleho - ani nemusi stekat, jenom se v noci vzbudi, vstane, jde zkontrolovat ke dverim, pokud nekoho slysi na chodbe, pripadne u toho trochu vrci a kdyz zjisti, ze zvuk se ke dverim neblizi, tak se vrati spat… pokud by tam byl clovek a jeste k tomu cizi, tak zacne dost stekata taky by ses mela nejak vnitrne vyklidnit, treba zacit chodit na jogu nebo tak neco, to muze pomoct
pejsek je fajn nápad, taky jsem měla když jsem bydlela ještě u rodičů a Beša byla naučená že když šel kolem dvěří někdo ze sousedů jen přišla k těm dveřím začichala a šla dál ale pokud šla k sousedům návštěva což pachy neznala už štěkala a to jsme věděli že jde někdo kdo tam nepatří, pak jen kuk přes kukátko a byl klid ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,v pondělí na mě někdo v půlnoci tukal a od te doby se bojím sama doma. Volala nsem policii, přijeli celkem hned ale stejně jsem se klepala ještě 2h potom. Soused to nebyl a nenapada mě nic jiného než ze někdo zkoušel zda jsem doma. Mám hrůzu usnout. Soused bydlí přes chodbu a dal mi na sebe číslo ať kdykoliv volám. Policie přijela za 5 min. Ke dveřím jsem dala stafle které spadnou když někdo otevře takže by mě to mělo probudit. Ale stejně mám panický strach a porad přemýšlím kdo nám mě tukalKez by to byl třeba jiný soused fo si spletl patro ale tomu moč nevěřím
Bydlim tak, že mám hned vedle vchodových dveří výtah. Čas od času se stane, že se unavený soused netrefí a bouchne i nám do dveří. Nebo že si někdo v noci splete zvonek. Kdybych kvůli tomu měla pokaždé volat PČR tak mě zavřou do blázince ![]()
Tohle vůbec neřeším,… V noci spím a hotovo. ![]()
Taky na nás minule někdo ťukal asi v 23:30. Byla to nějaká holčina, co hledala nějaké Radka
. Asi bych z nějakého ťukání trauma neměla, se někdo spletl. Proč ses nekoukla třeba kukátkem, kdo klepe? Bys teď byla v klidu a nedosazovala si hrůzostrašné scénáře, že to byl zloděj. Hlavně jestli jsi na to klepání nereagovala, tak by ten zloděj se k vám asi vloupal ne?
Pořiď si psa. I malý pes na klepání dokáže předvést velké divadlo
. Jinak se přiznám, že mě nenapadlo, že někdo může mít dveře bez kukátka a volat na klepot policii a to jsem taky strašpytel. Třeba to byl nějaký soused z jiného patra a potřeboval s něčím pomoci. Já jednou o půlnoci zvonila na sousedku, protože ten den doma nikdo nebyl a mi nešly zezdola otevřít dveře, tak mě došla pustit a policajty na mě nevolala teda.