Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kriss Tina píše:
Vzhledem k věku a staří těhotenství bych nad potratem ani nezvažovala. To se zvládne, sice to nebude med, ale zvládnutelné to je. Třeba u mamky bys bydlet nemohla? Navíc otec dítěte bude mít povinnost platit dítěti i tobě výživné.
To by nedělalo dobrotu…mamka je bývalá učitelka, teď v důchodu…i když za ní přijedu na víkend, tak mě vždycky za všechno zkritizuje…takže být tam 24 hodin denně by asi nebylo dobré. Musím si najít podnájem
No jestli to utahnes, tak bych si dite nechala ☺️.preci jen nejsi nejmladsi, takze to je mozna tvoje posledni prilezitost mit dite. Ted na to budes mozna sama, ale jednou dama nebudes prave kvuli dceri/synovi ☺️.a zato to stoji ![]()
@Petra0009 píše:
No jestli to utahnes, tak bych si dite nechala ☺️.preci jen nejsi nejmladsi, takze to je mozna tvoje posledni prilezitost mit dite. Ted na to budes mozna sama, ale jednou dama nebudes prave kvuli dceri/synovi ☺️.a zato to stoji
to jsem chtěla také napsat, je to možná tvoje poslední příležitost mít vlastní dítě, na potrat bych rozhodně nešla, navíc je už šíleně pozdě,
pána dát do rodného listu soudně, pokud tam nebude chtít dobrovolně a alimenty a případný styk také soudně ![]()
hlavu vzhůru, není to tak tragické, jak se ti to teď jeví
Moc vám všem děkuju za podporu, strašně moc to pro mě znamená!!! ![]()
Hlavně se prestehuj ještě než se dítě narodí. Aby pak nedelal problémy.
No jasně, v Praze chci vydržet do mateřské a pak půjdu zpátky do Liberce.
@Semtex píše:
Joo, jeho rodičům bych to taky šla říct sama, kdyby on nechtěl. Třeba mu nafackujou a vzpamatuje se
No aby to bylo ještě komplikovanější, tak my oba jsme v Praze jen kvůli práci, já jsem původně z Liberce, mamku mam taky v Liberci a budu se tam vracet a on je z Karviné a rodiče má tam…
@Berťulínka píše:
No aby to bylo ještě komplikovanější, tak my oba jsme v Praze jen kvůli práci, já jsem původně z Liberce, mamku mam taky v Liberci a budu se tam vracet a on je z Karviné a rodiče má tam…
On uz vlastni deti ma?
@andrasteia píše:
On uz vlastni deti ma?
Nemá a ani je prý nikdy nechtěl
@korn123 píše:
Přemýšlet nad potratem v 11tt? To už by jsi musela na revizi, a ta je risk do budoucna. Hele ostatní matky to také zvládly, tak to zvládneš taky. Uvidíš jakou v sobě najdeš sílu a nebudeš chápat, jak jsi o potratu mohla uvažovat. Taxíkem jezdí i matky, které doma otce dítěte mají. To je asi to poslední, co bych řešila. Hlavně po otci dítěte požaduj alimenty!
Přesně, je ti dost let, tak dítě zvládneš, rozhodně lépe, než kdyby ti bylo dvacet. Zase taková hrůza to není
Matka ti pomůže, 76 let, to také ještě není úplně nad hrobem. Tu pomoc budeš potřebovat hlavně že začátku, pak to již bude dobré. O potratu bych vůbec neuvažovala.
Tohle je pouze na tobě, jestli budeš máma nebo si dítě necháš vzít. Vůbec se neohlížej na toho dědka, že ti říká, že on dítě nechce. Tak ať. Informaci ti sdělil a to je tak všechno.
Zhodnoť jestli vás oba uživíš. Chlapík bude platit do dvou let věku dítěte na tvoji výživu a několik let výživný na dítě. Ale to asi víš. Budeš mít asi i nějaké dávky, to si spočítej.
Potkat mě tohle a v tvým věku a bezdětnou, tak si dítě nechám. Ale ty nejsi já, musíš sama.
Zvládneš to holka. Budete na ten život dva. Máma a dítě. Je to asi nejsilnější tandem. Žádná nemáme při prvním dítěti představu, co to obnáší. A chlap, když je špatný partner a mizerný táta, ten doma jen překáží. Stojí ženu čas, práci a nervy. Lépe spoléhat sama na sebe a mít míň peněz, než řešit neustálé neshody. Všechny začínáme na startovní čáře s nulovými zásobami oblečků. Kolegyně něco dá, kamarádka něco půjčí, příbuzní něco dodají po dětech…vždycky je dítě oblečené. To, že je partner zdaleka, je svým způsobem výhoda. Nebudou žádné návštěvy a tím, že on dítě nechce, budou jenom alimenty a tím to pro něj bude uzavřené. Alimentů se nezříkej. Otce uveď. Dítě je dědic. Ať je to, jak je to. Ty jsi rozumná silná holka. Ty to dáš. Samozřejmě, bylo by dobré vlastní bydlení. Ale kdo ho má, když začíná. Možná, že by se tatínek mohl v tomhle trochu angažovat. Že by se postaral. Jestli dobře chápu, jiné děti nemá. Třeba by s ním byla rozumná řeč. A jeho rodiče bych nekontaktovala. Asi by z toho byly jen mrzutosti. Držím palce.
@korn123 píše:
Přemýšlet nad potratem v 11tt? To už by jsi musela na revizi, a ta je risk do budoucna. Hele ostatní matky to také zvládly, tak to zvládneš taky. Uvidíš jakou v sobě najdeš sílu a nebudeš chápat, jak jsi o potratu mohla uvažovat. Taxíkem jezdí i matky, které doma otce dítěte mají. To je asi to poslední, co bych řešila. Hlavně po otci dítěte požaduj alimenty!
Byla tady někdy z minulého týdne obnovená jedna diskuze, kdy tři roky zpátky psala budoucí trojnásobná máma, že čeká dvojčátka a doma už měla batole a chtěla nebo uvažovala o adopci. To bylo hezký to cist. Takže to dopadlo tak, že je má doma všechny tři a psala, že když to zpětně po sobě četla, že jí z toho bylo smutno. Takže ano, taky si myslím, že zvládnout se dá všechno.
Dítě si nechej, jednak věk, a pak taky - podívej se na fotky z ultrazvuku - 11 tt už je úplně miminko …. Hele, já jsem podruhé vdaná, ale na dítě jsme taky měli vše z druhé ruky nebo bazaru - a ničemu to nevadí. Dnes maminky dávají oblečení i za symbolickou cenu, protože to nikdo nechce. A nakonec - mateřská láska je neporovnatelná s tou partnerskou. Je to úplně něco jiného, a je to už napořád. Počkej, až se na ni prvně podíváš …. Přeju zdraví tobě i dítěti, žádné stresy a pokud možno pohodovy porod.
Jestli jsi viděla miminko na ultrazvuku a zamávalo to s tebou tak potrat by byla velká chyba, myslím si že bys toho litovala ![]()
Praktický rady co s otcem už to holky daly, určitě kontaktuj jeho rodinu, i když jsou z daleka, třeba zájem bude, když to nezkusíš nevíš, a třeba budou chtít podpořit aspoň finančně ![]()
Jinak s výbavou ti doporučím vinted, já mám 90 % výbavy pro malého z druhé ruky, postýlku po mým bráchovi, látkové pleny ještě po mně a rozhodně si nemyslím že by malej byl nějaký zanedbaný šmudla, teď koupíš za krásnou cenu oblečení pro děti jako nový, ony z toho stejně hned vyrostou ![]()
Taky tu na emimi zkus najít skupinku s termínem porodu kdy máš a třeba tam najdeš nějaký holky Liberce který budou chtít čas od času vyrazit ven s kočárkem, nebo alespoň takhle podpora přes písmenka, já nemám žádný dětný kámošky a bez holek tady na epipi si to už neumím představit ![]()
Držím ti moc palce ať jsi šťastná
![]()