Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale to jen si čůrej kudy a kam chceš… stejně jako ty, i my ostatní máme právo na názor, nebo ne? A nezlob se na mě, připadalo mi to z tvé strany až jako provokace. Mám kolem sebe spoustu holek na mateřské, několik z nich doma i pracuje a nemám u žádné z nich pocit, že by se poflakovala a měla by za úkol být jen oddanou manželkou, která mile vítá manžela…
Nikdo nečeká asi po sedmi letech vášeň, nicméně, když má člověk po čase pocit, že je na vše sám, že chlap si myslí, jaký je doma vegáč, stěžuje si na to, že unavený je jen on, protože CHODÍ DO PRÁCE, takže očekává veškerý servis a ještě k tomu milé úsměvy na všechny strany, tak to teda neberu
.
Iffka píše:
Já se omlouvám zakladatelce, že je to mimo téma, ale prostě mi to nedá: anonymní poslední, neříkej mi, že opravdu DENNĚ zametáš, vytíráš, pereš, žehlíš a pracuješ a kdovíco ještě?? A co odpočinek? A koníčky? A volný čas pro sebe? A prostě nějaký „normální“ život… to přece zrovna běžné není, dělat od nevidím do nevidím a zachovat si při tom zdravý rozum, navíc při 3 dětech… Nerýpu, jen se prostě ptám…
Iffko, já musím, kousek od nás se staví nájezd na dálnici plus nějaké víceúrovňové křižovatky amost, takže je tu rychle nepořádek a denně prát musím, po 5 lidech je za dne plná pračka..nepovažuji to za"nenormální" život, ale spíš mě pochopí ty, co mají 3 a více dětí. Jedna paní tady má 5 dětí a taktéř to zvládá s manželem workoholikem..asi má 8 párů rukou. ![]()
o.k., tak skládám poklonu, možná jsi opravdu tak schopná, to ti můžeme tedy jen závidět (a nehledej za tím nějakou jedovatost - pokud to tak skutečně všechno je, jak píšeš, máš můj obdiv).
Iviku, hlavní důvod, proč jsem zde psala je, že znám spoustu holek, které doma manžel mlátí jako žito, nedává jim peníe, nic nekoupí, sprostě nadává, podvádí, sází apod. apod. to jsou pro mě důvody rozvodu, ale to, co píše Káťa mi prostě jako důvod nepřijde..manželství je hlavně o kompromisech a nikdy to nejde jen podle představ jednoho nebo druhého, ale důležité je snažit se to udržet a ne hned házet flintu do žita. Nakonec to odnese stejně to malé dítě, protože i ten nejšetrnější rozvod do života dítěte zasáhne a vždycky už bude mít neúplnou rodinu. Tak. A mizím, práce volá. ![]()
Tak já jsem nechtěla reagovat,ale tohle mi nedá,ty znáš spoustu ženských,který manžel mlátí a týrá a ty se s tím prezentuješ na veřejnosti a ne na policii?Tak to je moc už i na mě
Názor už mám děkuji
![]()
citace:
On není každý takvý, platit dům a dvě auta, také můžete zůstat celý život sama s dítětem, bez peněz, v drahém pronajatém pididbytě
k tomu bych řekla asi tolik:
Moji kamarádku, která bydlí v nádherném domě, mají pěkná auta, jezdí na luxusní dovolené a mají taktéž tři děti, manžel bije.. ne snad denně, ovšem sem tam ji výchovně propleskne… Řeknu vám upřímně… moc a moc ji všechny přemlouváme, aby radši zůstala s dětmi sama, bez peněz a v drahém pronajatém pidibytě…
. On ten majetek taky není vždycky není zárukou šťastného života - takhle to zase vidím já
. Jenže ona už je tak vycvičená být tou obětavou milou ženou, že pořád hledá chyby v sobě, závěrem řekne, že si za to vlastně může sama, že ji dostala, protože se nesnažila být dost dobrou a chápavou manželkou (a dovolila si „remcnout“, že když k mrňatům denně v noci vstává, tak by se manžel mohl ráno postarat aspoň o staršího syna) a veškeré snahy jsou marné.
![]()
Takže ono je hezké být milou a chápavou ženou, ale musí to mít jisté hranice a musí člověk vidět, že si toho někdo váží a že to taky té ženě v úměrné míře oplácí.
A o to vše myslím od začátku šlo, ne o to, že by káťa po x letech manželství čekala denně čerstvé květiny a romantické sms, jestli jsem ji dobře pochopila
.
Ivik máme asi stejnou kamarádku, v to případě ale nejde nic dělat, protože řešit to nechce ani sama dotyčná. ![]()
Paradise, tvoje komentáře působí opravdu komicky a nedospěle, resp. ony takové jsou.
Já se alespoň za své názory nestydím a přihlásím se nebo se alespoň podepíšu a vlastně proč já se rozčiluju touhle diskuzí Káťe nepomůžem.
Paradise, no vidíš to.
Já bych se pod tvé názory nepřihlásila. Ale děkuji za diskusi, člověk se alespoň pobaví. Musím opravdu jít, tak všem krásný večer. ![]()
Jo jo máš pravdu k pobavení došlo na obou stranách,pod moje názory se podepisovat nemusíš,to po tobě nikdo nechce,ale podepsat se pod svoje vlastní to by značilo serióznost,takhle to vypadá,že se za sebe stydíš
![]()
Tady se to teda rozjelo ! ![]()
Jinak, anonymní,smekám před tebou, protože já mám děcko jen jedno a můžu ti říct,že mám pocit,že se celý den nezastavím a rozhodně se nenudím. Naše malá je tedy dost aktivní,dodneška jí nemůžu nechat chvilku bez dozoru (všude šplhá do výšek, skáče po postelích,gauči,židlích a už se přes židli snaží i na stůl) a neznám co je,aby si dítě chvíli sedlo a hrálo si samo.Když jí hlídá manžel,tak to vydrží tak 20 minut a jde si potom odpočinout do ložnice. Mít 3 děti tak aktivní jako je Lucka,tak už jsem dávno v Beřkovicích ![]()
Takže u mně to " rozmar" z mateřské není. Ten problém už trvá cca 2-3 roky, jen to těhotenství a porod to trochu umístily na chvíli do pozadí a nejhorší je,že se to stupňuje.
Manžel by byl nejradší,kdyby s náma nemusel komunikovat.Přijde z práce , vykoupe se,nají se,pohraje s malou a zaleze do ložnice na TV a my ho vidíme až druhý den večer,když zase přijde z práce.
Když má volno,tak buď někam jedeme na návštěvu (tam se chová normálně),nebo má kamarády anebo je zalezlý v ložnici u TV.Je neustále naštvaný a podrážděný.
Možná jsem naivka, ale přeskočím, co s původním tématem nesouviselo a zeptám se zakladatelky, víš vlastně proč se tvůj muž chová takhle? Je to skutečně návyk z rodiny nebo jsi mu to trochu umožnila svým ochotným přístupem? Vůbec tě nechci kritizovat, jen zjistit, proč je takový a jestli ten důvod vlastně vůbec znáš, když jste se domluvili na rozchodu..
Kdykoliv jsme o tom mluvili,proč se takhle chová, tak mi řekl, že se chová úplně normálně a nic mu není a já si vymýším, protože se chci hádat.
Dřív ale takový nebyl,byl samé něžnůstky,hrozný gentleman, pomáhal se vším,mohl se přetrhnout, zkrátka dnes je to úplně jiný člověk. Napadla mě i jiná ženská, ale to nemám šanci se dozvědět…on by se načapat nenechal…
Můj názor je, že já bych v nespokojeném manželství kvůli děcku nežila. Je to ale jen můj pocit.
Také si ale nemyslím, že by problém u Káti byl v tom, že je na mateřské - když psala, že problémy měli i před tím.
Podle mě, pokud jste se na rozvodu domluvili, pak je lepší to udělat teď, dokud jste schopni se na spoustě věcí domluvit. Pak by to také mohlo být tak, že spolu budete ještě nějakou dobu, jenže ta propast mezi vámi se natolik prohloubí, že se už nedomluvíte na ničem.
Iffko, už se bojím odpovídat.. co bych měla dělat ve volném čase, aby u toho nesměly být děti? Nakupuji s dětmi, to není problém, i oblečení pro sebe, kamarádky mají také děti, takže při občasné návštěvě není problém…mě prostě moje děti nepřekáží, teď kojím, až přestanu, tak se domluvím s manželem a budu asi chodit na večerní cvičení, u nás je jedna lekce kolem 21h, to by se dalo zvládnout, když není takový pres, tak má volnou neděli, tu si užíváme společně, jezdíme na výlety… určitě je to teď daleko snažší, než když jsem chodila na 8h do práce a lítala ze školky do práce, z práce do školky, fofrem nakoupit a dělat vše po nocích.